İngilizce bilmek ne işe yarar?

Merhaba. Oyunlardan, oradan buradan artık gerçekten birisi ile yüz yüze iletişim kuracak İngilizceye sahip oldum. Bu bir işime yarar mı?
Dünya Türkiye etrafında dönmediği için tüm dünya ile iletişim kurabileceğiniz en büyük dil oluyor. Şahsen en güzel tarafı bir sorun yaşadığınız veya bir araştırma yaptığınız zaman Türkçe kaynaktan öte dev bir kütüphaneniz oluyor.
Türkçe bir mahalle ise İngilizce bir ülke gibidir, içerik olarak.

Her şekilde işe yarayabilir. Herhangi bir ülkeye gideceksiniz mesela, kafanızda "Gideceğim ama ben bu ülkenin dilini bilmiyorum" diye bir sorun olmuyor çünkü İngilizceyi neredeyse tüm ülkelerde konuşabilirsiniz. Sırf burada da değil yani, yeni oyun, film veya dizi çıktığında da altyazı çıksın ya da dublajlansın sonra izlerim gibi bir derdiniz de olmuyor çünkü zaten İngilizceyi biliyorsunuz.

Merhaba. Oyunlardan, oradan buradan artık gerçekten birisi ile yüz yüze iletişim kuracak İngilizceye sahip oldum. Bu bir işime yarar mı?

Bu devirde İngilizce bilmeyen resmen cahil sayılıyor kanka. Öğren, zor dil değil zaten. Hem işe alımlarda öne çıkarsın, belki bir şey yaşanır, yurt dışında çalışma imkanın olur. İşine yarar, çok önemli.

Her alanda işe yaradığı söylenebilir. İş hayatında, oyunlarda, dizi ve filmlerde, genel iletişimde vesaire her alanda işe yarıyor. Keşke bende öğrenebilsem nereden başlayacağımı nasıl yapacağımı. ESA'sı da disiplinli değilim.

Kanka disiplinlik bir olay yok. Eğer çok ciddiye alıp, kalem kağıtla falan not alıp soru çözecek kadar ciddi kasacaksan bunu (ki yapacağını düşünmüyorum) yabancılarla sohbet etmeye çalış sosyal ortamlarda, İngilizce videolar izle, dizileri vs. İngilizce açıp Türkçe altyazıyla izle, pratik yap.

Elimden başka bir şey demek gelmez çünkü ben İngilizce'yi her gün, her saniye, her dakika kullanabilecek kadar biliyorum. Zaten ilkokuldan beri İngilizce'yi 80'in altında almadım. O yüzden, sana ve öğrenmeye kendini adayanlara kolay gelsin.

Bu devirde İngilizce bilmeyen resmen cahil sayılıyor kanka. Öğren, zor dil değil zaten. Hem işe alımlarda öne çıkarsın, belki bir şey yaşanır, yurt dışında çalışma imkanın olur. İşine yarar, çok önemli.

Kanka disiplinlik bir olay yok. Eğer çok ciddiye alıp, kalem kağıtla falan not alıp soru çözecek kadar ciddi kasacaksan bunu (ki yapacağını düşünmüyorum) yabancılarla sohbet etmeye çalış sosyal ortamlarda, İngilizce videolar izle, dizileri vs. İngilizce açıp Türkçe altyazıyla izle, pratik yap.

Elimden başka bir şey demek gelmez çünkü ben İngilizce'yi her gün, her saniye, her dakika kullanabilecek kadar biliyorum. Zaten ilkokuldan beri İngilizce'yi 80'in altında almadım. O yüzden, sana ve öğrenmeye kendini adayanlara kolay gelsin.
Saydığın tüm etkenleri biliyorum hocam zaten. Olay disiplinde bitiyor + olarak ben doğru dürüst okul okumadım okuyup temeli orada atsaydım basitti gerisi.

Saydığın tüm etkenleri biliyorum hocam zaten. Olay disiplinde bitiyor + olarak ben doğru dürüst okul okumadım okuyup temeli orada atsaydım basitti gerisi.

O zaman, İngilizce'yi günlük hayatında nerede kullanabileceksen kullan. Anca öyle öğrenirsin. Merak ettiğin olursa Google Translate yerine DeepL Translate öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı