İngilizce cümle kurmakta zorlanmaya ne yapılabilir?

Baytar555

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 1 sene sonra üniversite için yurt dışına çıkacağım ama İngilizce hakkında bir problemim var. Basit cümleler kurarken hiç zorlanmıyorum fakat uzun uzun bir şeyden bahsederken cümle kurmakta çok zorlanıyorum sürekli kafam karışıyor ve yanlış kelimeler falan kullanıyorum bu konu hakkında ne yapabilirim öneriniz var mı?

Arkadaşlar merhaba, 1 sene sonra üniversite için yurt dışına çıkacağım ama İngilizce hakkında bir problemim var. Basit cümleler kurarken hiç zorlanmıyorum fakat uzun uzun bir şeyden bahsederken cümle kurmakta çok zorlanıyorum sürekli kafam karışıyor ve yanlış kelimeler falan kullanıyorum bu konu hakkında ne yapabilirim öneriniz var mı?
Pratik yapabilirsin.

Yanlis kelime kullanmaniz ya da duzensiz konusmaniz cok absurt kacmiyor, onlar bir sekilde anliyor. Zaten genelde yurt disinda da asiri kuralli bir ingilizce konusuldugu soylenemez. Bu olayi yenmeniz icin yurt disi size baya iyi gelecektir.

Pratik yapabilirsin.

Hocam her gün onlarca pratik yapıyorum ve bir sürü yabancı arkadaşımda var fakat onlarla konuşurken süreki kafam karışıyor cümle kuramıyorum bir türlü.

Yanlis kelime kullanmaniz ya da duzensiz konusmaniz cok absurt kacmiyor, onlar bir sekilde anliyor. Zaten genelde yurt disinda da asiri kuralli bir ingilizce konusuldugu soylenemez. Bu olayi yenmeniz icin yurt disi size baya iyi gelecektir.
Anladım hocam sağolun cevap için.

Relative Clause - Noun Clause - If/Wish Clause konularına çalışıp biraz da pratik yaparsan daha uzun ve anlaşılır cümleler kurabilirsin.

Hocam şöyle söyleyeyim mesela basit cümleler kurabiliyorum günlük konuşmada falan gayet iyi kuruyorum fakat iş biraz resmileşince kafam çok karışıyor yani nasıl anlatacağımı bilemedim şimdi.
1722511379052.png

Şu cümleyi İngilizce kurar mısınız mesela bir görelim.
Bence İngilizce video izleyin bol bol, işe yarar.

Yazma çalışması da yapabilirsiniz. Yazarken daha fazla vaktiniz olacağı için ve hataları düzeltme imkanınız olacağı için daha kolay olacaktır. Yazma ve konuşma birbirini destekler. ChatGPT ile belli konular üzerine ingilizce konuşmayı deneyebilirsiniz. Hata yaptığımda söyle falan derseniz hatalarınızı da söyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı