İngilizce nasıl geliştirilir?

Huseyin H

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2018
Mesajlar
139
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ingilizce öğretmeni olacağım okul açılınca liseye gideceğim. Matematiğim çok kötü olduğundan sayısal alanı seçemiyorum. Küçük yaşımdan beri İngilizce oyun ve yazılımlarla ilgileniyorum. Bu sayede İngilizcem ve bilgisayar hakkında bilgi sahibiyim İngilizcem de okulda fena değil. İngilizce dersini dinlemeden ve sınavlara çalışmadan iyi puan alıyorum. Sorularım:
- Daha iyi İngilizce öğrenmek için kursa para vermek istemiyorum, ücretsiz bir şekilde nasıl etkili İngilizce öğrenebilirim?
- Sadece İngilizce olan bir ortamda İngilizce öğrenilebilir mi?
- İngilizce öğretmeni için matematik gerekli midir?
- Türkçe dersinin iyi olması gerekli midir?

Bu konuyla ilgili diğer sormadığın soruları ekleyip cevaplayabilirsiniz.

Cevaplarınızı bekliyorum, iyi günler :):kararsız:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ücrer ödemeye karşıyım ve baya araştırma yaptım bu konuda. Youtube'da VideoEğitim adında bir kanal var. Oradan faydalanabilirsiniz.
 
Açıkçası RPG oyunlarını İngilizce oynamak büyük katkı sağlar. Çok uzun diyaloglar, daha anlamlı terimler... Ama pratik yapmadan hiçbir şey anlam içermez. Arkadaşın dediği gibi, paranız varsa Amerika'ya ya da İngiltere'ye gitmeye çalışın. Uzun bir süre kalın. Ama Türk arkadaşınız ya da tanıdığınız olmasın. Sadece İngilizce.
 
Bir film yada diziyi önce Türkçe altyazılı seyret. Sonra İngilizce altyazılı. Ve bunu tekrarlar isen geliştirmiş olursun.

Oyun oynuyorsan, yabancılar ile oynar isen pratik yapmış olursun. (Discord ya da TS aracılığı ile.)

Senin yaşlarında iken okulumuzda Amerika'dan gelen bir öğrenci vardı. Bu yol ile yani TV seyrederek İtalyanca öğrenmişti. Uzman oldu demiyorum yanlış anlaşımasın.
 
Kendine bir defter, bir kapsamlı kitap, kapsamlı sözlük edin, İngilizce şarkıları çevirerek başla. Bu sayede çok hızlı şekilde kelimelerin yazılışı, anlamlarını, okunuşunu, gramer ve deyim öğrenebilirsin. En temizi Amerika'da dil eğitimi almak olacaktır, biraz çabalayıp işin peşini asla bırakmazsan başarılı olunca burs bulup bunu rahatlıkla yapabilirsin, azimli ol, en ufak noktada kırılma diren, yanlış yapmaktan korkma.
 
İngilizcem pek iyi değil ama bildiğim kadarıyla izlediğin dizi/filmi ilk önce Türkçe altyazı ile sonra İngilizce altyazı ile izlemen yardımcı olur onu biliyorum. Devamlı müzik dinliyorsan dinlediğin müziğin sözlerini açıp ritimle birlikte söylemen yararına olur dilinin dönmesini sağlar. Onun dışında biraz daha ileri seviye dersek turistik yerlerde yabancılarla konuşabilirsin bunların az çok yardımı dokunur.
 
Ben bu sene ingilizce bölümünden çalışıp sınava girdim, senin gibi ingilizceyi oyunlardan, dizilerden vs. şeylerden öğrendim. Eğer benimki gibi bir ingilizcen varsa cümle tamamlama, çeviri, paragraf tarzı sorularda pek bir sıkıntı çekmezsin başlarda biraz zorlanabilirsin ama kelime dağarcığın geliştikçe rahat çözer hale gelirsin asıl sorularının cevabına gelirsek sadece ingilizce olan bir ortamda tabi ki öğrenebilirsin ama bunu senin sınava yansıtıp yansıtamaman önemli olur, matematiğinin ve türkçenin çok iyi olmasına gerek yok ama eğer dersen ki ben üniversite olarak çok iyi bir yere gitmek istiyorum o zaman şuan ki eğitim sisteminde matematik ve türkçenin sana çok büyük artısı olur. Ben liseden dil bölümünden mezun olmadığım için okulda nasıl bir eğitim verirler bilmem ama kendini 4 sene de yeteri kadar hazırlayamazsan bir kursa gitmeni öneririm çok büyük faydası olur.
 
İngilizce film dizi izlemek, İngilizce oyun oynamak vs. Ben bunlarin sana cok yararı olacağını düşünmüyorum. Bence İngilizce'ni en iyi konuşarak geliştirebilirsin. Bir yabancı ülkeye git. İmkanın yoksa oturduğun şehirdeki turistik alanlara gidip turistlerle sohbet et. İngilizce makaleler oku çevirmeye çalış.
 
İngilizce geliştirmek için oyun oyna.
Dizi film müzik bunlar yararlı olacak şeyler değil.
Moba, FPS, RPG bu tür oyunlar ingilizceyi geliştirmez.

Ciddi anlamda gelişme istiyorsan online tabanlı anlık konuşabileceğin ve günlük hayatta kullandığın cümlelerin ingilizcesini kullanmak zorunda olacağın bir oyun seçmelisin.

Örneğin Minecraft'ı ele alalım. Yabancı bir sunucuya girdiniz dil ingilizce. Blok isimlerinden tut hayvanlara, yiyeceklere, eşyalara kadar ingilizceyi sana görsel olarak öğretiyor. Oyuncuların herbiri farklı bir insan ve kişilik olduğundan aynı olaya verecekleri tepkiler farklı olacaktır bu da seni geliştirir. Bir olay karşısında sadece omg diyerek geçiştirmezsin artık.. Yada bir başka örnek bir eşya satın alacaksın alacağın kişiyle diyaloğa girmek zorundasın kişiye eşyanın fiyatını sormayı özelliklerini sormayı gelen cevap karşısında bu şuna dahilmidir tarzında çok temel pazarlama cümlelerini öğreneceksin. Aklıma gelen örnekler kısıtlı..

Bir başka önerim olan oyun Sims. Yalnız bu oyun için bir ingilizce birikmişin olmalı..

- Sadece İngilizce olan bir ortamda İngilizce öğrenilebilir mi?
Eğer bahsettiğin ortam sanal değilse öğrenilebilir. Çünkü insanlar konuşurken beden diliyle cümlelerini desteklerler. Kelimelerin telaffuzuna da alışırsın.

- İngilizce öğretmeni için matematik gerekli midir?
Matematik herkese gereklidir. Bir noktadan öğrenmeye çalış ilerde illaki faydasını göreceksin.

- Türkçe dersinin iyi olması gerekli midir?
Kesinlikle. Ana dilini nasıl konuşuyorsan ingilizceyide ancak o kadar ilerletebilirsin. Örneğin ana dilinde günlük kullandığın cümleler genellikle aynıysa ingilizce öğrenirsen bu pek farklı olmaz.
 

Geri
Yukarı