İngilizce nasıl öğrenilir?

Enes*

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
197
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yazılım öğrenmek istiyorum, bunun için de ilk başta ingilizce bilmek gerekiyor. Bende ilk başta İngilizce öğrenmek istedim. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilir misiniz?
 
Cambly vb. uygulamaları kullanabilirsiniz. Oyunlar oynayabilirsiniz, filmler/diziler izleyebilirsiniz, seviyenize uygun İngilizce içerikli kitaplar okuyabilirsiniz. Podcastleri dinleyebilirsiniz. İngilizce videoda ingilizce altyazı açıp neyi nerede ve nasıl şekilde dediklerini öğrenebilirsiniz.
 
Benim tavsiyem kelime öğrenmen yönünde. Yıllardır okulda gramer öğretmeye çalışıyorlar sonuç sıfır. Zaten yazılım de için gramer öğrenmeye gerek yok. Benim tavsiyem klasik olarak film, dizi, müzik. Ama film ve dizileri ingilizce altyazıyla izlemen gerekiyormuş (ben denemedim bilemem ama iyi bir kaynaktan duydum). Gerekirse durdura durdura izle ama sonunda aklında bir şeyler kalır. Müziğin sözlerini bulup türkçeye çevirmeye çalış bilemediğin yerler olursa tamamına değil sadece kelimelere bak. Son olarak internette paralı veya parasız olarak ingilizce öğreten bir sürü yer var. Benim önerim bu kadar yardımcı olabilirsem ne mutlu, umarım yakın zamanda öğrenmeye başlarsın.
 
Benim tavsiyem kelime öğrenmen yönünde. Yıllardır okulda gramer öğretmeye çalışıyorlar sonuç sıfır. Zaten yazılım de için gramer öğrenmeye gerek yok. Benim tavsiyem klasik olarak film, dizi, müzik. Ama film ve dizileri İngilizce altyazıyla izlemen gerekiyormuş (ben denemedim bilemem ama iyi bir kaynaktan duydum). Gerekirse durdura durdura izle ama sonunda aklında bir şeyler kalır. Müziğin sözlerini bulup türkçeye çevirmeye çalış bilemediğin yerler olursa tamamına değil sadece kelimelere bak. Son olarak internette paralı veya parasız olarak İngilizce öğreten bir sürü yer var. Benim önerim bu kadar yardımcı olabilirsem ne mutlu, umarım yakın zamanda öğrenmeye başlarsın.

Teşekkür ederim. Yardımcı oldun tabii.
 
Dizi film izlemek gerçekten çok işe yarıyor, İngilizce alt yazılı olsun veya olmasın dublaj olmadığı sürece kelime öğrenebilirsin. Mesela izlerken İngilizce duyduğun bir kelimeye alt yazıdan bakarak anlamını öğrenmiş olursun ve kalıcı olur. Ayrıca dinlemek istediğin şarkıların Türkçe-İngilizce çevirisiyle birlikte izlersen cümle olarak da anlamış olursun. Başarılar :)
 
Dizi film izlemek gerçekten çok işe yarıyor, İngilizce alt yazılı olsun veya olmasın dublaj olmadığı sürece kelime öğrenebilirsin. Mesela izlerken İngilizce duyduğun bir kelimeye alt yazıdan bakarak anlamını öğrenmiş olursun ve kalıcı olur. Ayrıca dinlemek istediğin şarkıların Türkçe-İngilizce çevirisiyle birlikte izlersen cümle olarak da anlamış olursun. Başarılar :)
Teşekkür ederim.
 
İngilizcem şu kadar var bu kadar var demeden adam akıllı sıfırdan başlamak. Ben üniversite de akademik İngilizce görmeme rağmen beginner seviyesinden başladılar. Öncelikle telefonunu İngilizce yapman. Çünkü gözün İngilizce kelimeler alışması lazım. Ben ilk yaptığım zaman zor gelmişti şimdi Türkçe yaptığım zaman değişik geliyor. İnternette bilinmesi gereken 1000 kelime vardır. Onları ezberle. Grammar konularına kesinlikle bak. Grammar sadece tenselerden ibaret bir şey değil. Bir sürü bilinmesi gereken grammar konusu var. Bilmesen cümle çevirisi yapamazsın. Her gün İngilizce kitap oku. Başlangıç seviyesinden alırsın. Ama sadece İngilizce olsun. Türkçe-İngilizce çevirili olmasın. Cümleleri kendin çevir. VoScreen uygulmasını indir. Çok başarılı bir program. Video izletip İngilizce anladığını soruyor. Zaten yükleyince anlarsın. İngilizce film izle. İngilizce altyazılı bulabiliyorsan izle. Ama tavsiyem altyazısız sadece İngilizce ve izlerken yanında kağıt kalem bulundur ki duyduğun kelimeleri yazıp cümle içindeki kelime seçme kabiliyetin gelişsin. Listening, reading, writing halletik. Şimdi speaking de. O da arkadaşların önerdiği uygulamalarda mevcut. Cambly ile yapabilirsin. Başka video chat uygulamaları araştırırsan bulabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğin başka bir şey varsa sorabilirsin.
 
Özel kursa gitmeni öneririm. Diziyle filmle olacak iş değil o. Kendi başıma öğreneceğim dersen uzun zamanını alır ki ayrıca yazılıma başlayacağım diyorsun. Zaman kaybetmeden gramere başlayabilirsin. Birkaç kur aldıktan sonra zaten temelin oluşur yazılıma girersin.
 

Geri
Yukarı