İngilizce nasıl öğrenilir?

İngilizce gramer öğrenmek için English Grammar In Use kitabını edin ve çalışmaya başla. Elementary - Intermediate - Advanced olmak üzere 3 farklı seviyede kitapları mevcut. Ayrıca "In Use" serisinin "Vocabulary" ve "Phrasal Verbs" öğretmeye yönelik kitapları da var. Youtube'daki video ders setlerini de inceleyebilirsin ama bu kitaplardaki alıştırmalar gerçekten insanı ileriye götüren cinsten.
 
Dinleme kısmını olabildiğince arttırmanı tavsiye ederim. İngilizce alt yazı açarak filmlerini ve dizilerini izlemeye başla. İnternette başlangıç seviyesi güzel diziler ve filmler mevcut bakabilirsin. Düzenli bir şekilde her gün 2-3 saat ayırırsan farkedeceksin ki bir süre sonra aklından İngilizce şeyler geçmeye başlayacak. Okuma için ODTÜ Yayınlarının çok güzel kitapları var onu tavsiye ederim. Grammar için Cambridge Essential Grammar in Use kullanabilirsin. Dil çalışmak matematik veya fen çalışmak gibi değildir her yönünden gelişmeye çalışmalısınız.
 
İngilizce gramer öğrenmek için English grammar ın use kitabını edin ve çalışmaya başla. Elementary - ıntermediate - Advanced olmak üzere 3 farklı seviyede kitapları mevcut. Ayrıca "ın use" serisinin "vocabulary" ve "phrasal verbs" öğretmeye yönelik kitapları da var. YouTube'daki video ders setlerini de inceleyebilirsin ama bu kitaplardaki alıştırmalar gerçekten insanı ileriye götüren cinsten.

Teşekkür ederim dediğiniz kitaplara bakacağım.

Dinleme kısmını olabildiğince arttırmanı tavsiye ederim. İngilizce alt yazı açarak filmlerini ve dizilerini izlemeye başla. İnternette başlangıç seviyesi güzel diziler ve filmler mevcut bakabilirsin. Düzenli bir şekilde her gün 2-3 saat ayırırsan farkedeceksin ki bir süre sonra aklından İngilizce şeyler geçmeye başlayacak. Okuma için ODTÜ yayınlarının çok güzel kitapları var onu tavsiye ederim. Grammar için cambridge essential grammar in use kullanabilirsin. Dil çalışmak matematik veya fen çalışmak gibi değildir her yönünden gelişmeye çalışmalısınız.

"Language learning with Netflix" Netflix'e bu eklentiyi kurarak başlayacağım. 7-24 boş vaktim var 10 saat bile ayırabilirim. Önerilerin için çok teşekkür ederim.
 
Nasıl halledeceğimi söyler misin?
Temel grammar bilgisi olmadan yerinde sayarsın. Güzel bir kitap alıp düzenli çalışarak 5-6 ay içerisinde temel grammar kurallarını halledeceğini düşünüyorum. ELS piyasanın en iyisi. İçerisinde bolca etkinlik, fıkra falan var. Zor ama sıkmıyor insanı. Onu alabilirsin. Grammara verdiğin önemi kelimeye de vermen gerek. Etkinliklerde tonlarca bilmediğin kelime çıkacak. Not defterine yazıp her 1-2 sayfa dolduğunda defterini kontrol ederek o da halledilebilir. Kuru kuruya kelime ezberleme de nasıl ezberlersen ezberle. Reading işi sonra. İlk önce grammar ve kelimede belli bir seviyeye gelmen lazım. Sonrasında reader at work serisi veya internetten seviyene uygun bloglar okunabilir. More to Read seviyene göre çok üst bir kitap, illa kitap alacağım dersen reader at work öneririm.
 
Temel grammar bilgisi olmadan yerinde sayarsın. Güzel bir kitap alıp düzenli çalışarak 5-6 ay içerisinde temel grammar kurallarını halledeceğini düşünüyorum. Els piyasanın en iyisi. İçerisinde bolca etkinlik, fıkra falan var. Zor ama sıkmıyor insanı. Onu alabilirsin. Grammara verdiğin önemi kelimeye de vermen gerek. Etkinliklerde tonlarca bilmediğin kelime çıkacak. Not defterine yazıp her 1-2 sayfa dolduğunda defterini kontrol ederek o da halledilebilir. Kuru kuruya kelime ezberleme de nasıl ezberlersen ezberle. Reading işi sonra. İlk önce grammar ve kelimede belli bir seviyeye gelmen lazım. Sonrasında reader at work serisi veya internetten seviyene uygun bloglar okunabilir. More to read seviyene göre çok üst bir kitap, illa kitap alacağım dersen reader at work öneririm.

Reader at work çok önerildi bunu kesinlikle alacağım. Els ile Cambridge yayınları arasında kaldım. Sanırım bu biraz zaman alacak teşekkürler önerin için.
 
Son düzenleme:
Ben kendi başına öğrenmiş ve ielts speakingten 9.0 üzerinden 7.5 almış biri olarak şunu söyleyebilirim mümkün olduğunca dil ile iç içe ol ve nasıl seviyorsan öyle öğrenmeye çalış ben dizi ve filmleri izledim bazen çift alt yazı bazen İngilizce alt yazı bazen hiç altyazısız sürekli maruz bıraktım kendimi bunun dışında grameri YouTube ve Facebook gruplarında sürekli pratik yaparak öğrendim bazen Türkçe'den İngilizce'ye bazen de tam tersini yapa yapa dili zaten %100 öğrenmek imkansız belli bir seviyeye geliyorsun her şeyi anlıyorsun kelime manasını bilemesen bile bir süre sonra bagdastirmaya başlıyorsun genellikle doğru çıkıyor. Ve dili ne için öğrenmek istediğinde önemli eğer sırf yabancılarla havadan sudan muhabbet içinse o seviye bir dil zor değil ama dili her anlamda geliştirmek istiyorsan çok yolun var sabırlı ve biraz biraz öğrenmeyi anlamalısın 1 2 ayda İngilizce yazan clickbaitlere aldanma. Ben konuşma pratiğini PS4 grubu üzerinden Amerikalı arkadaşlarla konuşarak yapıyordum onun dışında Discord gruplarında her milletten olan insanlar var a1'den tut C1 seviyesine kadar konuşanlar var onlarlada pratik yapabilirsin ama önce biraz temeli oturt bu da tamamen senin disiplininle alakalı YouTube sevdiğin bir hoca seç ve ufak ufak gramer öğrenirken İngilizce alt yazı ya da çift alyazili sevdiğin dizileri izle eğer daha önce izlediğin bir dizi olursa daha iyi olur çünkü daha iyi anlar ve bagdastirirsin. Bir hocadan anlamadığın konuyuda başka bir hocadan dinle bu çok önemli benim bazı zamanları anlamadığım çok oluyordu ve bir kaç farklı kaynak kullanmak benim için daha faydalı oldu.
 
Ben kendi başına öğrenmiş ve ielts speakingten 9.0 üzerinden 7.5 almış biri olarak şunu söyleyebilirim mümkün olduğunca dil ile iç içe ol ve nasıl seviyorsan öyle öğrenmeye çalış ben dizi ve filmleri izledim bazen çift alt yazı bazen İngilizce alt yazı bazen hiç altyazısız sürekli maruz bıraktım kendimi bunun dışında grameri YouTube ve Facebook gruplarında sürekli pratik yaparak öğrendim bazen Türkçe'den İngilizce'ye bazen de tam tersini yapa yapa dili zaten %100 öğrenmek imkansız belli bir seviyeye geliyorsun her şeyi anlıyorsun kelime manasını bilemesen bile bir süre sonra bagdastirmaya başlıyorsun genellikle doğru çıkıyor. Ve dili ne için öğrenmek istediğinde önemli eğer sırf yabancılarla havadan sudan muhabbet içinse o seviye bir dil zor değil ama dili her anlamda geliştirmek istiyorsan çok yolun var sabırlı ve biraz biraz öğrenmeyi anlamalısın 1 2 ayda İngilizce yazan clickbaitlere aldanma. Ben konuşma pratiğini PS4 grubu üzerinden Amerikalı arkadaşlarla konuşarak yapıyordum onun dışında Discord gruplarında her milletten olan insanlar var a1'den tut C1 seviyesine kadar konuşanlar var onlarlada pratik yapabilirsin ama önce biraz temeli oturt bu da tamamen senin disiplininle alakalı YouTube sevdiğin bir hoca seç ve ufak ufak gramer öğrenirken İngilizce alt yazı ya da çift alyazili sevdiğin dizileri izle eğer daha önce izlediğin bir dizi olursa daha iyi olur çünkü daha iyi anlar ve bagdastirirsin. Bir hocadan anlamadığın konuyuda başka bir hocadan dinle bu çok önemli benim bazı zamanları anlamadığım çok oluyordu ve birkaç farklı kaynak kullanmak benim için daha faydalı oldu.

Bende Amerikalı ve Brezilya'lı arkadaşlarımla öğrenmeye çalışıyorum. Amacım yurt dışına çıkabilecek seviyede dil öğrenmek istiyorum. Her anlamda olmasına gerek yok benim için yeter ki konuşabileyim. Discord gruplarında ise varım. YouTube'da izlediğin sevdiğin bir hoca tavsiye eder misiniz? Bu arada çift alt yazılı izliyorum ama çok zorlanıyorum not almamız falan mı gerekiyor? Ya da ne yapmamız gerekiyor? Yardımınız için çok teşekkür ederim.
 
Bende Amerikalı ve Brezilya'lı arkadaşlarımla öğrenmeye çalışıyorum amacım yurt dışına çıkabilecek seviyede dil öğrenmek istiyorum her anlamda olmasına gerek yok benim için yeter ki konuşabileyim. Discord gruplarında ise varım. YouTube'da izlediğin sevdiğin bir hoca tavsiye eder misiniz? Bu arada çift alt yazılı izliyorum ama çok zorlanıyorum not almamız falan mı gerekiyor? Ya da ne yapmamız gerekiyor? Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Çift alt yazı bence de bir tık zahmetli bana kalırsa çok sevdiğiniz daha önceden bitirmiş olduğunuz bir dizileri filmleri ngilizce alt yazılı izleyin ve sadece dikkatinizi çeken kelimelerini not alıp öğrenin her bilmediğiniz kelimeyi baştan tutarsanız çok zorlanirsiniz zaten kendini tekrar eden sık kelimeleri fark edip öğreneceksiniz. Bununla birlikte gramer çalışırsanız zamanlar ve birçok öbür kural zamanla kafanıza oturur. YouTube'da İngilizce konu anlatımı isimli kanal 0'dan serisi var ve etkili pratik İngilizce kanali bircok konuyu pekistirmede yardımcı olur var yardımcı olabilir onun dışında instagramdada bu konu hakkında bilgi paylaşımı yapanları takip edebilirsiniz pratik olması için. Belli bir seviyeden sonra %60 70 anladığınızda yabancı hocaları da izleyebilirsiniz çok fazla kaynak var yabancı olarak ve benim Türk hocalardan anlamadığım konuları onları dinleyerek anladım.

Hocam bu tarz aratınca çok sonuç çıkıyor da rica etsem uğraştırmayacaksa link atar mısınız?
Ekstra olarak da fiyatlara bakınca(baktıklarım yanlış olabilir afedersiniz.) daha ucuza halletme imkanımız var mı?
Kitap almak şart değil sadece İnternet bile yeterli ama kitapla motive oluyorsanız sizin tercihiniz.
 

Geri
Yukarı