İngilizce öğretmeni nasıl olunur, adımları nelerdir?

Bu kadar atanamayan öğretmenin olduğu bir ülkede düşünürdüm insanlar halen daha nasıl öğretmen olmaya çalışıyor diye. Atanamayıp işsiz kalma ihtimalinin çok yüksek olduğu bir alana neden yönelir insanlar anlamıyorum. Bunu İngilizce öğretmenliğini kötülemek için söylemiyorum yol yakınken bütün bu atama ve KPSS stresini hiç çekmeyin diye söylüyorum.

Ona bakarsak diğer mesleklerde de aynı ihtimal var.
 
@467597, yanlış belirtmişler. Lisede İngilizce ile alakalı bir bölüm okumanıza gerek yok, sınavda puanı tutturduğunuz sürece tabii ki okuyabilirsiniz. Önceden Anadolu öğretmen liseleri vardı, öğretmenlik bölümlerine gidenlere ekstra puan veriliyordu. Tek olay o idi, şu an öyle bir şey yok. Tüm liseler eşit.
 
Ben İmamHatip mezunuyum. İngiliz Dili ve Edebiyatı (5 yıl) bölümünü bitirdim. Bu sene formasyonu kaldırdılar. Fen-Edebiyat fakültesinden mezun olup "tezsiz yüksek lisans" yapıp KPSS'den yeterli puanı alınca atanabilirsiniz. Tezsiz yüksek lisans vs. uğraşmak istemiyorsanız Eğitim Fakültesinden yani İngilizce Öğretmenliği bölümünden direkt mezun olmanız gerekiyor. Formasyon derslerini öğrenim süreniz boyunca alıyorsunuz zaten.
 
Kademeleri sen belirliyorsun atama ekranı açıldığında, hangi kademede çalışacağını belirleyip 40 tane tercih yapıyorsun.
Hocam, bazen ingilizce bir cümle gördüğümde içerisindeki tüm kelimeleri anlasamda türkçeye çevirmeye kalktığımda anlam bozukluğu oluyor. Cümlenin doğrusu örnek veriyorum "O bugün okula gelmeyecekti" ise ben bunu "O bugün gelmeyecekti okula" gibi çeviriyorum, bu sorunumu nasıl aşabilirim? bir de kelime ezberi konusunda ne öneririsiniz.
 
İngilizceniz sıfırsa bile endişelenmeyin, sadece Grammar ve Vocabulary kasın ve bolca soru kitapları, deneme çözün, kelime, phrase verb ezberleyin. Mümkünse dershaneye gidin, yoksa da Youtube gibi yerlerden ücretsiz dersleri izleyin. Sakın denemeyi bırakmayın, son birkaç ay kala geçmiş YDT sınavlarını çözün. Ben küçükken 4.sınıfta İngilizcem sıfırdı ortaokula geçince Minecraft'dan üç beş bir şey aldım İngilizce'ye aşina oldum. 8. sınıf sonunda sınava hazırlanırken bir günde soru bankası bitirmiştim ama hâlâ da iyi değildim kitap kolaydı galiba. Lise'de 9 ve 10'da derslerimi iyice çalıştım 90 100 lerle geçtım ta ki 11. sınıfta alan seçene kadar, sonrası notlarım 60 70 arasında geziyordu ama biraz boşladığım ve hatalarım yüzündendi, 11. sınıfta denemelerde 30 net yapıyordum. Son sene 12.sınıfta okula dilekçe verip gitmedim, Grammar'ım iyiydi her şeyi hemen hemen biliyordum o sene (1 yıl önce, bu senenin sınavına girdim zaten.) dershaneye gitmiştim ve öğrenmediğim birkaç şey vardı çünkü zaten 11.de grameri hemen hemen bitirmiştik benim için hatırlatma olmuştu, yavaş yavaş netlerim 48 50 arasına çıktı bu süreçte Vocabulary, Grammar birçok test, kaynak kullandık ve bir dönem oldu 1 2 deneme sınavımda 35 lere düştüğüm 50 neti geçemediğim zamanlar olmuştu ve ben yine fark etmeden o dınemi de zamanla geçmiştim ve netlerim 65'e kadar en fazla çıkmıştı. Zaten en düşük yanlışım 12 idi, bu da 65 net yapıyordu ve ben bu skoru yine sınavda yapmıştım. Türkçe bu sene herkes zordu demişti bana sınav çıkışı ama 5 yanlışım vardı bu beklediğimden çok çok iyiydi, süperdi adeta ki bunu Türkçe hocama borçlutum Allah ondan binlerce kez razı olsun. Sonuç olarak, azim edin çalışmayı bırakmayın benden size garanti ilk 15 bin.
 
15 binden Kayseri Erciyes Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği'ne yerleştim. Okul daha başlamadı KYK yurt başurusu yaptım arama, duyuru, sms vs. bekliyorum hadi gelin başlıyoruz derslere diye. 😁
 

Yeni konular

Geri
Yukarı