İngilizce sıkıntılarım

Evet. Windows 10, telefon hepsi İngilizce. Ama korktuğum şey kelimeler.

İlkokulda falan kitap okuma saatleri vardı ben okula kitap götürmeye üşendiğim için her daim çantamda olan ingilizce sözlük okurdum. Ayrıca eskiden oyun oynarken bölümleri geçmek için internetten yardım alamadığımızdan dolayı oyunlarda görevleri yazıları ipuçlarını falan hep sözlükle yardım alarak anlamaya çalışırdım. Güzel zamanlardı.Bunlar hep yararlı oldu sevdiğin şeyleri ingilizce yapmaya çalışırsan senin için güzel olur.

Rusların İngilizce öğrenmesi için yapılan bir site olsa da içeriği gayet güzel ve sade hazırlanmış. Yararına kullanabilirsin. Özellikle telaffuz konusunda ve kalıplaşmış ifadeler için.

Bunun dışında daha geçmiş zamanı kavrayamamış adama film - dizi izle, kitap oku çevir gibi saçma öneriler niye geliyor anlamış değilim. Küçük Prens dediğiniz kitabın yarısından çoğu geçmiş zaman ifadeleriyle dolu. Bu adam okuduğunu nasıl anlayacak geçmiş zamanı kavrayamadan?

Gramer kitabı alıp gramer öğren. Kitap almıyorsan Youtube'da binlerce video var.

Reader at Work'leri tüm dil bilgisi kurallarına hakim olmadan kullanmanı önermem. Çünkü zamanlardan sonra karşına komplike cümleler kurmana yarayacak ''noun clause, adjective clause ve adverb clause'' çıkacak. Aslında okuma yapmanın temel elemanları bunlardır. Kelime öğrenmek istiyorsan, mutlaka gerçek sözlükleri kullanmalısın, Oxford veya denildiği gibi Cambridge Dictionary. Diğerleri sadece çeviri yapar.

Tabi şu an yolun başında olduğun için seni buna zorlamak saçma olur. Tüm dil bilgisi kurallarına hakim olana kadar Sesli Sözlük veya Zargan'dan kelime anlamlarına bakabilirsin. Kendince yeterli bir seviyeye ulaştığın zaman sözlükleri kullanmaya başlamanı şiddetle öneriyorum.

Bunun dışında online öğrenebileceğin AgendaWeb'i öneririm. Birçok konuda egzersiz yapabilirsin. Kelimeler için de basit etkinlikler var.

Ek olarak dil öğrenmenin bir diğer gerekli yanı da duymak ve anlamaktır. Esl-lab sitesi benim bir süre kullandığım ve beğendiğim bir siteydi. Her zorluk seviyesine göre dinleme parçaları var ve sonrasında test etme amaçlı ufak bir test. Yararlı olacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı