İngilizceyi nasıl öğrendiniz?

Oyunlar ve filmlerden öğrendim. Bildiğim kelimeler: Start, shot, death 😎😎.

Okuldan tabii ki, okulda öğrendiğim şeyler yabancı dilimi oluşturdu.
 
Lise 1'de çok sağlam bir İngilizce hocam vardı, temeli onun sayesinde attım. Filmlerden kulak aşinalığı kazandım. Chrome kullanıyorsan "Google Çeviri" uzantısını öneririm. Bilmediğim yabancı kelimeyi üzerine tıklayıp anında öğrenebiliyorum. Böyle böyle de kelime haznemi genişletiyorum. Çok kolay bir dil aslında Türkçe'ye nazaran, azıcık isteyen herkes çözebilir.
 
En iyi öğrenme şekli, ana dili ingilizce olan birileri ile konuşmak/sohbet etmek vs. ve bunu dersmiş gibi algılamayın, ben bunu ingilizce öğrenmek için istiyorum, ingilizce niye istiyorum, çünkü güzel :D Global dil, ingilizce bilen/ana dili ingilizce olan insanlarla sohbet etmek güzel geliyor, ingilizce oyunları daha iyi anlıyorsun, ingilizce bilmeyince insanlar sana soruyor, :D Kısaca seviyorum :D Duolingo ile cümle kurmayı öğrendim diyebilirim.
 
"İngilizce öğrendim." diyebilecek kadar birikimim var mı bilemiyorum ama tahminim kadarıyla B1-B2(Upper Intermediate) İngilizcem var. Tam olarak sadece okul yoluyla kendimi geliştirdiğimi söyleyemeyeceğim. Küçük yaşlarımdan beri bilgisayar ve bilgisayar oyunlarıyla iç içeyim. Son 1-1.5 senedir de teknolojik olarak ne araştırma yapacaksam hep yabancı kaynaklara yöneliyorum. Kendinize aşinalık yaratmak önemli bu konuda.

Konuşma olarak ise kendimi kanıtlayamam çünkü malum eğitim sistemi hiç pratiğe uygun yetiştirmiyor. Lisede derste iki cümle kurmamız istendiğinde kem küm kalıyor birçoğumuz. En azından bunu aştığımı düşünüyorum, cümle kurma ve aklıma gelen herhangi bir konuyla ilgili spontane anlatım yapma konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Kendimi asıl kanıtladığım zaman yurt dışına çıkıp iletişim kurduğum zaman olacak kendime göre.
 
İngilizce anlatımlı Blender 3D kursu satın alacağım bu hem İngilizcemi geliştirir hem de hem de güzel bir Blender kursu almış olurum.
 
Dizi/filmler ve oyunlar.

Üniversitede bir hocamız Duolingo'yu çok övmüştü. Bu yaz sadece bir işe yaramadığını göstermek için bitirdim. Gerçekten de bir işe yaramıyor. Yapsa yapsa A1-A2 arası bir seviyeye getirir sizi. Bu da bence o harcanan zamana ve sıkıcılığa değmez.
Bu arada sadece ders atlama testlerini çözmeme rağmen çok fazla vakit aldığını da belirteyim. Normal, konu işleyerek yapılsa çok daha fazla zaman alır.
 

Geri
Yukarı