İngilizceyi nasıl öğrendiniz?

Her şey Call Of Duty 2'nin menüsüyle başladı.. Günümüzde ise en iyi ingilizce öğrenme yöntemi İngilizceye maruz kalmaktır. Benim çocukluk arkadaşım 16-17 yaşından sonra Fransa'ya taşınmıştı. Çocuk bir yılda Fransızcayı sökmüştü, çünkü o dile her gün maruz kalıyor. İngilizce için de aynısı geçerli. Bu dile çok fazla maruz kalmak gerekiyor.

Küçükken oyunda Amerikan'lar ile kavga ederek öğrendim, şu an ingilizce dilim Türkçem ile aynı seviyede. 6. sınıftayken Balıkesir üniversitedinden hocalar geldi beni bir odaya alıp konuşmamı falan kaydettiler ondan dolayı belgelerim falan var hala duruyor.

Okul ile A1 olmuştur. Lisede A1'den B2'ye kadar kurs aldım, çok işime yaradı. Şarkılar kelime konusunda çok katkı sağladı. Ardından da hazırlığı atlayıp bölümü İngilizce derslerle okuyarak çok ilerlettim fakat yetersizliğimi gördüm. YDS kursu aldım ve roman okuyacak seviyeye gelebildim.

Kendiliğimden :D 1 senedir dil bölümünde okuyorum ve senelerdir İngilizce aktiviteler yapıyorum, seviyem C1.

Discord'da çeşitli İngilizce konuşan oyun topluluklarında vakit geçirerek öğrendim. Oyunların da etkisi var tabii ama daha az.

Ben oyunlardan öğrendim. Okulda he she it ten ileri gitmiyor. Bu A B C sistemini pek anlamadım ama eski sistemle pek konuşamasam da seviye 6 rahat okuyom.

Lisede iyi İngilizce eğitimi aldık ama pratik yapmayıp unutan arkadaşlarım da çok. Pratik için yabancı dizilerin katkısı çoktur büyük ihtimalle. How I met your mather, Big bang theory bayağı yardımcı olmuştur.

Artık dizi izlemiyorum ama YouTube'da İngilizce içeriklere de bakıyorum. Bu da bayağı pratik sağlıyor.

Seviye olarak iyi derecede anlıyorum ama giriş-orta seviyede konuşabiliyorum :(.

Yabancı Youtube videoları izleyerek geliştirdim. Benim ilgi alanım teknoloji olduğu için teknoloji ile alakalı telaffuzu güzel olan kanalların videolarını izledim. Çok yakın bir zamanda İngilizce kursuna başlayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı