İngiltere ve Birleşik Krallık arasında ne fark var?

emir erdem

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Lise 1
İkisi arasında ne tür bir fark mevcut? Sadece isim olarak mı farklılar? Ayrıca "İngiltere'de" dediğim her şey de Birleşik Krallık'taymış. Ne fark ki aralarında? Ben ikisini de aynı yer sanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birleşik Krallık, İngiltere, İskoçya, Galler ve diğer ülkelerden İrlanda Denizi ile ayrılan Kuzey İrlanda olmak üzere dört kurucu ülkeden oluşur. Birleşik Krallık'ın tek kara sınırını Kuzey İrlanda'da İrlanda Cumhuriyeti ile paylaşır.

Screenshot_1.png

İrlanda hariç adanın hepsidir. Eksik bilgi düzeltelim lütfen.
Dostum galiba @508665, tam cevabı vermiş gibidir. Yâni adanın hepsi Great Britain (Büyük Britanya) ama alt yarısı England (İngiltere) olarak adlandırılmalıdır.
Fakat yurdum insanı, çoğunlukla sizin dediğiniz gibi zannediyor bildiğim kadarıyla.
Ha bu arada konu harici olacak ama, Kraliyet dış politika tarihindeki Kut'ül Amâre ve Çanakkale bozgunlarını onlara yaşattığı için Türk Milleti, onlarda bitmeyen bir kuyruk acısı bırakmıştır diye hatırlatmadan geçemeyeceğim.
İrlanda hariç adanın hepsidir. Eksik bilgi düzeltelim lütfen.
Hey dostum @88602 , lütfen söyle biz de gülelim:)

Son düzenleme:
Birleşik Krallık, İngiltere, İskoçya, Galler ve diğer ülkelerden İrlanda Denizi ile ayrılan Kuzey İrlanda olmak üzere dört kurucu ülkeden oluşur. Birleşik Krallık'ın tek kara sınırını Kuzey İrlanda'da İrlanda Cumhuriyeti ile paylaşır.

Eki Görüntüle 1354917

Dostum şimdi bu haritaya göre İngiltere milli takımına sadece güney bölümü mü katılabiliyor? Ülke yönetimini nasıl yapıyorlar? Benim kafam biraz karıştı.

Hey dostum @Rory , lütfen söyle biz de gülelim:)
Yukarıdaki @508665'nin yorumuna katıldığını belirtmişsin ama verdiğin bilgi yanlış ve katıldığını sandığın yorumla çelişiyor. Komik bir yorum olmuş.

Adanın tamamına Büyük Britanya demişsiniz ama;
Büyük Britanya, Avrupa anakarasından İngiliz Kanalı ve Kuzey Denizi ile ayrılmış bir adadır. İngiltere, İskoçya ve Galler uluslarından oluşur. İrlanda'yı içermez.

Yani, adanın tamamına "Büyük Britanya yada Birleşik Krallık" denmez. Britanya Adaları denir.

1652568446375.png

Birleşik krallık adanın hepsi. İngiltere ise sadece güneyi.
Yanlış bilgiyi düzeltmeni istemiştim ama düzeltmemişsin. Doğru bilgi yukarıda yazdığım gibidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı