İngilterede 1 aylığına bulunmuştum, muazzam bir ülke. 5 senedir yurtdışında yaşıyorum vermek istediğim tavsiye ve söyleyeceğim naçizane bir kaç şey var.
1- Dayınlarla aran gerçekten iyi mi? Oraya gidersen uzun süre onlarla mı kalacaksın?
Eğer ailen dayınlardan ötürü gitme derse kesinlikle onlara kulak ver. Ya da dayınlarla baştan anlaşırsın, kendini toparlayana kadar 3 - 4 ay onlarda kalır toparlandıktan sonra ayrı oda kiralarsın.
2- İyi bir mesleğin var mı? Bunu para için yazmıyorum, oturum vatandaşlık gibi işler için mesleğinin ne olduğu önemli, ingilterenin göçmenlik şartlarını tam bilmiyorum ama batı ülkeleri birbirine yakın bu konularda. Mesleğin yoksa eline almadan gitme. Ha ama ordaki üniversitenin masraflarını karşılayabilirim orda meslek edinirim dersen o başka.
3- Gidersen büyük ihtimalle ilk başta Türklerin mekanında çalışacaksın bir an önce mümkünse batılıların işlettiği - sahip olduğu bir iş yerine geçmeye çalış. Bangladeşli, hintli, arap, türk vs. iş yerlerinden uzak durmaya çalış. Yeni geleni özellikle öğrenciyse sömürüyorlar. Bu biraz da şans işi, yüzde yüz hepsi kötü diyemem, girdiğin yer iyi de çıkabilir ama genelde öyle olmuyor.
4- Kesinlikle ve kesinlikle göçmenlik şartlarını iyice araştır ona göre hazırlık yap, okuyacağın bölümü ona göre seç.
5- Tanıdık yoksa evlenir de kalırım diye düşünme, bu kesinlikle şans işi. Benim 3 arkadaşım oturum almak için evlenecek birini arıyorlardı bulamadılar hepsi geri döndü. Başka bir abimin mesleği sayesinde patronu sponsor olacak yani evlenmeye ihtiyacı yok ama o da aramadığı halde vatandaş bir Türkle sevgili oldu

.
Sorun varsa pm atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.