1 yıl 1 ay oldu en ucuz 4070 Ti Super modelini alalı.
@trustright adlı arkadaşımızın dediğinin aksine hiçbir sıkıntı çekmedim. Yok ısınıyormuş yok bozuluyormuş vs boş işler bunlar. GPU'yu NVIDIA'dan temin ediyor bu markalar. Overclock için alacaklar Power Limit'i yüksek bir kart alabilir, aksi halde aynı performansı alırsınız. ROG'un Boost hızı 50MHz fazla olsa kaç yazar? MSI Afterburner üzerinden 50MHz kendin koyarsın zaten. 6K fazladan ödemeye ne gerek var? Silikon kalitesi zaten şans işi. ASUS TUF alırsın kötü silikon denk gelir, Gainward alırsın iyi silikon denk gelir. Hiç belli olmaz. Tamamen şansa bağlı. Ayrıca Palit dünyanın en büyük GPU üreticisi. Galax ve Gainward da Palit'in alt markası. Tecrübe, bütçe ve arge bolca var yani.
Ben alırken sıcaklık testlerinede bakmıştım Galax'ın sıcaklık ve RPM değerleri ASUS TUF ile aynıydı, ona rağmen ASUS TUF 4070 Ti Super fiyatı neredeyse Galax 4080 Super ile denkti. MSI vb markalarda buna dahil bu arada. Çatır çuturda kullanıyorum. ASUS'un 10 yıl bozulmayacağının garantisini kimse veremez.
Galax en ucuza satılan model olmasına rağmen Power limit %12 artırılabiliyor. GPU tutucu mevcut ve ARGB kart. Ayrıca faz sayısı ASUS TUF 4070 Ti Super'den yüksek. İnanmayan TechPowerUp üzerinden kontrol edebilir. Kartların içini açıyorlar.
Tamam bir ROG veya Suprim değil ama, 4090 ve 5090 gibi modeller almayacaksanız gerek de yok.
Bendeki modelin incelemesini yapmıştım zamanında:
Selamlar, yaklaşık 7.5 ay önce aldığım ekran kartımı, bilgilendirmek amaçlı inceleyeceğim. Öncelikle kutu açılımından başlamak istiyorum; 1)Kutu açılımı Kutunun içinden GPU tutucu, yeni 12VHPWR kablosu, ARGB kablosu, ekstra fan, kullanım kılavuzu ve kitapçık çıkıyor. Kutu sade ve yeterli...
techolay.net
MSI Ventus daha kötü olmasına rağmen çok daha pahalıydı, çünkü reklam yaptıkları için fiyatlar kazık. ASUS TUF, Gainward ve Galax benzer performans gösteriyordu. En ucuz Galax markasıydı alıp geçtim. Hiç de pişman değilim. Boşuna 5-6k ekstradan para vermek vermemiş oldum.
Eki Görüntüle 2493153