INNO3D 5070 Ti vs ASUS TUF 5070 Ti vs INNO3D 5080

Bütçe
56000
Giriş üst/orta başlangıç seviye bir kart. Kalitesi açısından kötü değil fakat çok iyi de değil. INNO3D'ye göre ancak kalitesi daha iyi. Phoenix modeli genelde Palit GameRock ile eş değer, zaten Palit ile Gainward aynı şirket.

Hocam benim sistemime sahip olsanız 56bin civarlarına hangi ekran kartını tercih ederdiniz şu an F/P olarak?

Hocam benim sistemime sahip olsanız 56bin civarlarına hangi ekran kartını tercih ederdiniz şu an F/P olarak?
Tamamen amacına bağlı. Uzun ömürlü ve gelecekte tekrar satarken fiyatını iyi koruyabilmesini istiyorsan üst segment markaları alman daha iyi bir yatırım olur. Fakat sırf performans aliyim kalitesi önemli değil diyorsan o halde ucuz bir 5080 alıp paranın küçük bir kısmına da kasan için fanlar alıp hava akışını iyileştirerek de ısınma sorununu çözebilirsin (Ucuz segment kartlarda bu ısınma seviyesi üst segmentlere göre daha fazla ve özellikle yazları ısınma seviyesi performans sınırlanmasına sebep olabilir).

Üst segment markalar için ayrıca termal macun yerine phasechange gel kullanıyorlar, bunlar yıllarca performansını kaybetmeden kalıcılığını saklıyorlar. Bunun uygulamasını sen de ptm 7950 siparişi vererek yapabilirsin (500-800TL). Ucuz segmentlerde termal macun kullanılıyor, bu macunların özellikle fazla ısınan ucuz segmetnler için pumpout sorunundan dolayı genellikle her 7-8 ayda bir performansını koruyabilmesi için yenilenmesi gerekli. Ayrıca ucuz segmentlerde garanti sadece 2 yıl, üst segmentler 1 yıl ek garanti de sunuyorlar.

Ben kendi sistemimi ucuz olarak değil uzun ömürlü ve gelecekte tekrar satış değeri yüksek olarak dizdim. genelde parçaların garanti süreleri uzun olduğu gibi performans açısından önde olan parçalar.

Tamamen amacına bağlı. Uzun ömürlü ve gelecekte tekrar satarken fiyatını iyi koruyabilmesini istiyorsan üst segment markaları alman daha iyi bir yatırım olur. Fakat sırf performans aliyim kalitesi önemli değil diyorsan o halde ucuz bir 5080 alıp paranın küçük bir kısmına da kasan için fanlar alıp hava akışını iyileştirerek de ısınma sorununu çözebilirsin (Ucuz segment kartlarda bu ısınma seviyesi üst segmentlere göre daha fazla ve özellikle yazları ısınma seviyesi performans sınırlanmasına sebep olabilir).

Üst segment markalar için ayrıca termal macun yerine phasechange gel kullanıyorlar, bunlar yıllarca performansını kaybetmeden kalıcılığını saklıyorlar. Bunun uygulamasını sen de PTM 7950 siparişi vererek yapabilirsin (500-800TL). Ucuz segmentlerde termal macun kullanılıyor, bu macunların özellikle fazla ısınan ucuz segmetnler için pumpout sorunundan dolayı genellikle her 7-8 ayda bir performansını koruyabilmesi için yenilenmesi gerekli. Ayrıca ucuz segmentlerde garanti sadece 2 yıl, üst segmentler 1 yıl ek garanti de sunuyorlar.

Ben kendi sistemimi ucuz olarak değil uzun ömürlü ve gelecekte tekrar satış değeri yüksek olarak dizdim. Genelde parçaların garanti süreleri uzun olduğu gibi performans açısından önde olan parçalar.

Sanırım 5070 Ti TUF alacağım. Teşekkürler.

INNO3D olması ve OC olmaması sorun çıkarır mı sence? 5080 de önerdiğin F/P bir kart var mıdır?
OC yazısına çok takılmamak lazım performansta öyle gıdım gıdım etkileri olan şeyler hani OC yazmayan ürünün OC yazandan daha yüksek saat hızı olabiliyor bu tür şeyler var o biraz pazarlama stratejisi hocam.

OC yazısına çok takılmamak lazım performansta öyle gıdım gıdım etkileri olan şeyler hani OC yazmayan ürünün OC yazandan daha yüksek saat hızı olabiliyor bu tür şeyler var o biraz pazarlama stratejisi hocam.

Hocam sizce INNO3D non OC 5080 52K ya alınca 3 4 yıla elimde kalır mı? Ben en az 6 yıl kullanmayı planlıyorum şu an.

1 yıl 1 ay oldu en ucuz 4070 Ti Super modelini alalı. @trustright adlı arkadaşımızın dediğinin aksine hiçbir sıkıntı çekmedim. Yok ısınıyormuş yok bozuluyormuş vs boş işler bunlar. GPU'yu NVIDIA'dan temin ediyor bu markalar. Overclock için alacaklar power limit’i yüksek bir kart alabilir, aksi halde aynı performansı alırsınız. ROG'un Boost hızı 50MHz fazla olsa kaç yazar? MSI Afterburner üzerinden 50MHz kendin koyarsın zaten. 6k fazladan ödemeye ne gerek var? Silikon kalitesi zaten şans işi. ASUS TUF alırsın kötü silikon denk gelir, Gainward alırsın iyi silikon denk gelir. Hiç belli olmaz. Tamamen şansa bağlı. Ayrıca Palit dünyanın en büyük GPU üreticisi. Galax ve Gainward da Palit'in alt markası. Tecrübe, bütçe ve arge bolca var yani.

Ben alırken sıcaklık testlerinede bakmıştım Galax'ın sıcaklık ve RPM değerleri ASUS TUF ile aynıydı, ona rağmen ASUS TUF 4070 Ti Super fiyatı neredeyse Galax 4080 Super ile denkti. MSI vb markalarda buna dahil bu arada. Çatır çuturda kullanıyorum. Asusun 10 yıl bozulmayacağının garantisini kimse veremez.

Galax en ucuza satılan model olmasına rağmen Power limit %12 artırılabiliyor. GPU tutucu mevcut ve ARGB kart. Ayrıca faz sayısı ASUS TUF 4070 Ti Super'den yüksek. İnanmayan TechPowerUp üzerinden kontrol edebilir. Kartların içini açıyorlar.

Tamam bir ROG veya Suprim değil ama, 4090 ve 5090 gibi modeller almayacaksanız gerek de yok.

Bendeki modelin incelemesini yapmıştım zamanında:
MSI Ventus daha kötü olmasına rağmen çok daha pahalıydı, çünkü reklam yaptıkları için fiyatlar kazık. ASUS TUF, Gainward ve Galax benzer performans gösteriyordu. En ucuz Galax markasıydı alıp geçtim. Hiç de pişman değilim. Boşuna 5-6k ekstradan para vermek vermemiş oldum.

IMG_3017.jpeg

Son düzenleme:
Hocam sizce INNO3D non OC 5080 52K ya alınca 3 4 yıla elimde kalır mı? Ben en az 6 yıl kullanmayı planlıyorum şu an.
6 yıl kullanırsınız rahat hocam o kadar da değil. Düşük modellerin farkı silikon kalitesi oluyor özellikle OC yapımında önemli bir şey ancak sizin OC gibi bir işe kalkışacağınızı düşünmüyorum. Soğutma anlamında da fark olur tabii ancak sıkıntı bir şey olacağını düşünmüyorum. Gayet memnun bırakır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
1 yıl 1 ay oldu en ucuz 4070 Ti Super modelini alalı. @trustright adlı arkadaşımızın dediğinin aksine hiçbir sıkıntı çekmedim. Yok ısınıyormuş yok bozuluyormuş vs boş işler bunlar. GPU'yu NVIDIA'dan temin ediyor bu markalar. Overclock için alacaklar Power Limit'i yüksek bir kart alabilir, aksi halde aynı performansı alırsınız. ROG'un Boost hızı 50MHz fazla olsa kaç yazar? MSI Afterburner üzerinden 50MHz kendin koyarsın zaten. 6K fazladan ödemeye ne gerek var? Silikon kalitesi zaten şans işi. ASUS TUF alırsın kötü silikon denk gelir, Gainward alırsın iyi silikon denk gelir. Hiç belli olmaz. Tamamen şansa bağlı. Ayrıca Palit dünyanın en büyük GPU üreticisi. Galax ve Gainward da Palit'in alt markası. Tecrübe, bütçe ve arge bolca var yani.

Ben alırken sıcaklık testlerinede bakmıştım Galax'ın sıcaklık ve RPM değerleri ASUS TUF ile aynıydı, ona rağmen ASUS TUF 4070 Ti Super fiyatı neredeyse Galax 4080 Super ile denkti. MSI vb markalarda buna dahil bu arada. Çatır çuturda kullanıyorum. ASUS'un 10 yıl bozulmayacağının garantisini kimse veremez.

Galax en ucuza satılan model olmasına rağmen Power limit %12 artırılabiliyor. GPU tutucu mevcut ve ARGB kart. Ayrıca faz sayısı ASUS TUF 4070 Ti Super'den yüksek. İnanmayan TechPowerUp üzerinden kontrol edebilir. Kartların içini açıyorlar.

Tamam bir ROG veya Suprim değil ama, 4090 ve 5090 gibi modeller almayacaksanız gerek de yok.

MSI Ventus daha kötü olmasına rağmen çok daha pahalıydı, çünkü reklam yaptıkları için fiyatlar kazık. ASUS TUF, Gainward ve Galax benzer performans gösteriyordu. En ucuz Galax markasıydı alıp geçtim. Hiç de pişman değilim. Boşuna 5-6k ekstradan para vermek vermemiş oldum.

Eki Görüntüle 2493153

1 yıl 1 ay oldu en ucuz 4070 Ti Super modelini alalı. @trustright adlı arkadaşımızın dediğinin aksine hiçbir sıkıntı çekmedim. Yok ısınıyormuş yok bozuluyormuş vs boş işler bunlar. GPU'yu NVIDIA'dan temin ediyor bu markalar. Overclock için alacaklar Power Limit'i yüksek bir kart alabilir, aksi halde aynı performansı alırsınız. ROG'un Boost hızı 50MHz fazla olsa kaç yazar? MSI Afterburner üzerinden 50MHz kendin koyarsın zaten. 6K fazladan ödemeye ne gerek var? Silikon kalitesi zaten şans işi. ASUS TUF alırsın kötü silikon denk gelir, Gainward alırsın iyi silikon denk gelir. Hiç belli olmaz. Tamamen şansa bağlı. Ayrıca Palit dünyanın en büyük GPU üreticisi. Galax ve Gainward da Palit'in alt markası. Tecrübe, bütçe ve arge bolca var yani.

Ben alırken sıcaklık testlerinede bakmıştım Galax'ın sıcaklık ve RPM değerleri ASUS TUF ile aynıydı, ona rağmen ASUS TUF 4070 Ti Super fiyatı neredeyse Galax 4080 Super ile denkti. MSI vb markalarda buna dahil bu arada. Çatır çuturda kullanıyorum. ASUS'un 10 yıl bozulmayacağının garantisini kimse veremez.

Eki Görüntüle 2493153

Şu anda sıcaklık değerleri bu durumda. Hangi kartı önerirsiniz?
Galax 5070 Ti - 42.000TL
TUF 5070 Ti - 47.400TL

Dosya Ekleri

• 1747573833783.png
    1747573833783.png
    52,5 KB · Görüntüleme: 25
Şu anda sıcaklık değerleri bu durumda. Hangi kartı önerirsiniz?
Galax 5070 Ti - 42.000TL
TUF 5070 Ti - 47.400TL

Arada 2 derece ve 100-150RPM civarı fark var. 5K fark vermeye kesinlikle değmez. O farka işlemciyi veya monitörü falan yükseltirsin, gereksiz israf. Galax al geç.

Hatta Gainward, INNO3D ve Palit'e de bak. Daha ucuza aynı performansı veriyorsa onları da alabilirsin.

Arada 2 derece ve 100-150RPM civarı fark var. 5K fark vermeye kesinlikle değmez. O farka işlemciyi veya monitörü falan yükseltirsin, gereksiz israf. Galax al geç.

Hatta Gainward, INNO3D ve Palit'e de bak. Daha ucuza aynı performansı veriyorsa onları da alabilirsin.

Hocam INNO3D X3 OC 39.899 TL şu anda ama sıcaklık değerlerini hiçbir yerde bulamıyorum ve daha önce çok duymadığım bir marka.

Palit GamingPro modeli (41.600tl) gayet iyi sanırım Donanım Arşivi video yaptı hakkında.

Gainward Phoenix modeli şu an en ucuz ( 39499TL ) ama yine aynı şekilde sıcaklık değerlerini bulamadım TechPowerUp tarzı bir skalada.

Bir yanım da almışken 5K daha ver TUF al diyor ama dediğiniz gibi çok fiyat farkı var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı