İnşaatta çalışırken fitness'a başlanır mı?

799289

Picopat
Merhaba arkadaşlar,

32 yaşındayım ve inşaat kalıp işlerinde çalışıyorum. Boyum 1.83, kilom 75 ve ektomorf bir yapıya sahibim. Spor yapmaya başlamadan önce biraz bilgi sahibi olmayı ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmayı hedefliyorum.

İnşaat işi oldukça yorucu:

Spor yaparken enerji ve zaman yönetimi konusunda sıkıntı yaşamaktan çekiniyorum.

Tavuk Ürünleri:
Son zamanlarda tavuk kanat, baget ve but gibi ürünler tüketiyorum. Yakında yağsız tavuk göğsü de almayı planlıyorum.

Supplement:
Abimin Hardline Pro Gainer'ını kullanıyorum, günde 4 ölçek alarak günlük 3000 kalorinin üzerine çıkıyorum.

Evde Egzersizler:
Şu anda evde mekik, şınav, plank, dips ve squat gibi hareketlerle idare ediyorum. Ama bu yeterli olur mu, emin değilim.

Hassasiyet:
Kahveye karşı hassasiyetim var, çarpıntı yapıyor. Henüz düzenli içmiyorum, sadece deneme aşamasındayım.

Maddi Kısıtlamalar:
Bütçemi zorlamadan beslenme ve spor malzemeleri almak istiyorum. Tüm paramı spora harcamak istemiyorum.

Değişken Kalori İhtiyacı:
İnşaatta çalıştığım için günlük kalori ihtiyacım değişken. Günde 3 litre su içiyorum.

İştah Sorunları:
Sabahları iştahım olmuyor, öğlene doğru açılıyorum ama öğleden sonra tekrar yemek yemek zor oluyor. Akşamları da iştahım az.

Profesyonel Yardım:
Hulk, Furkan gibi profesyonellerden danışmanlık almalı mıyım? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Belirli Bir Programım Yok:
Şu anda belirli bir programım yok. Temel olarak neleri bilmem ve öğrenmem gerekiyor? Her şey elimde mevcut, ancak bilgiyi teyit etmek zaman alıyor.

Protein Kaynakları:
Günlük kalori ihtiyacımı karşılamak ve sağlıklı beslenmek için bütçemi nasıl daha etkili kullanabilirim? Tavuk, supplement ve diğer besinler için sınırlı bir bütçem var.

Su ve Diğer İhtiyaçlar

Temel İhtiyaçlar:
Temel ihtiyaçlarım mevcut, ancak bunların maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, diğer beslenme ve spor malzemelerine nasıl bütçe ayırabilirim?

Bütçe Yönetimi:
Hayatımı tamamen spora endeksleyip tüm bütçemi buna harcamak istemiyorum.
Bu dengeyi nasıl kurabileceğim konusunda tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sizlerin tecrübeleri ve önerileri benim için çok değerli. Her türlü bilgiye açığım ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

merhaba arkadaşlar,

32 yaşındayım ve inşaat kalıp işlerinde çalışıyorum. Boyum 1.83, kilom 75 ve ektomorf bir yapıya sahibim. Spor yapmaya başlamadan önce biraz bilgi sahibi olmayı ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmayı hedefliyorum.

İnşaat işi oldukça yorucu:

Spor yaparken enerji ve zaman yönetimi konusunda sıkıntı yaşamaktan çekiniyorum.

tavuk ürünleri:
Son zamanlarda tavuk kanat, baget ve but gibi ürünler tüketiyorum. Yakında yağsız tavuk göğsü de almayı planlıyorum.

supplement:
Abimin Hardline Pro Gainer'ını kullanıyorum, günde 4 ölçek alarak günlük 3000 kalorinin üzerine çıkıyorum.

evde egzersizler:
Şu anda evde mekik, şınav, plank, dips ve squat gibi hareketlerle idare ediyorum. Ama bu yeterli olur mu, emin değilim.

hassasiyet:
Kahveye karşı hassasiyetim var, çarpıntı yapıyor. Henüz düzenli içmiyorum, sadece deneme aşamasındayım.

maddi kısıtlamalar:
Bütçemi zorlamadan beslenme ve spor malzemeleri almak istiyorum. Tüm paramı spora harcamak istemiyorum.

değişken kalori ihtiyacı:
İnşaatta çalıştığım için günlük kalori ihtiyacım değişken. Günde 3 litre su içiyorum.

iştah sorunları:
Sabahları iştahım olmuyor, öğlene doğru açılıyorum ama öğleden sonra tekrar yemek yemek zor oluyor. Akşamları da iştahım az.

profesyonel yardım:
Hulk, Furkan gibi profesyonellerden danışmanlık alınır mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

belirli bir programım yok:
Şu anda belirli bir programım yok. Temel olarak neleri bilmem ve öğrenmem gerekiyor? Her şey elimde mevcut, ancak bilgiyi teyit etmek zaman alıyor.

protein kaynakları:
Günlük kalori ihtiyacımı karşılamak ve sağlıklı beslenmek için bütçemi nasıl daha etkili kullanabilirim? Tavuk, supplement ve diğer besinler için sınırlı bir bütçem var.

Su ve diğer ihtiyaçlar.

temel ihtiyaçlar:
Temel ihtiyaçlarım mevcut, ancak bunların maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, diğer beslenme ve spor malzemelerine nasıl bütçe ayırabilirim?

bütçe yönetimi:
Hayatımı tamamen spora endeksleyip tüm bütçemi buna harcamak istemiyorum.
Bu dengeyi nasıl kurabileceğim konusunda tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
sizlerin tecrübeleri ve önerileri benim için çok değerli. Her türlü bilgiye açığım ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

Abi şöyle söyleyeyim bu daha iyi olur çünkü inşaatta çalıştığın için muhtemelen güçlüsündür bu da bir avantaj ve benim gittiğim salonda inşaatcı abiler var gayet iyi yapıyorlar sende rahatlıkla yaparsın bence program olarak ilk olarak Full body yapmanı öneririm haftada 3 gün yaparsın onu 1 ay yapsan yeterli olur. Ondan sonra da güzel bir program istiyorsan sana önereceğim program güray aydın hipertrofi bu programı yap on numara
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyada bakarsın programı yapmadan önce program hakkında bilgilendirici.

Program _ GURAY’s HYPHERTROPHY no.1.pdf

İnsaatta yoruldun sonra salonda yoruldun.
Bu vucut ne zaman dinlenecek bilemedim simdi.

Kahve konusunda Migros'ta kafeinsiz kahve var illa icmek istersen hatta kafeinsiz Türk kahveside var ama spora faydasi yok kafeineiz kahvenin bilgin olsun.

Ekonomi olarak ben tavuga abanmaktayim.

Hafta da 1 ya da 2 balik yemem gerekiyor diye dusunuyorum sok magazasindan vatan ton baligi aliyorum fiyati uygun buyuk.

Kilo alamiyorsan sana soyle bir taktik vereyim.
Mesela oglen yemegi yedin diyelim eger aksam yemegi ya da o zamana kadar bir şeyler az da olsa ara ogun yemezsen vucut aralikli oruc gibi yag yakimina giriyor. Senin ara sira sogara icer gibi aurekli agzina bir şey atman laxim ya da en kotu senaryoyu soyluyorum oglen 12 yedin aksam 6 ya da 5 kesinlikle yemek yemen gerek. Vucudu bos birakmamalisin.

Benim kendi arkadasimdan ornek vereyim kilo alamiyorum hayvan gibi yiyorum siye agliyor hep mesela gecen sordum napiyormus biliyor musun sabah kahvaltisinda 1.5 ekmek ile ne varsa yiyormus oglen kahve iciyormus yemek yok alsam yemek yok bir de gece 11'e kdar AC geziyormus. Sana dedigim gibi çocuk vucudunu yag yakma makinesina cevirmis vucut besin girmeyince uzun saat kilo vermeye donusuyor. Bu hatayi yapma yemek araligini uzatma arada elma biskovi falan bir şeyler ye bos kalma hocam.

Profesyonel yardim olarak bir aylik al bidene bakalim ama sana söyleyeyim sevkin kirilmasin adam sana dicekki pilav tavuk ye mesela sen ogun gidip yapabilicen mi ya da sana dedi git yarim kilo sogan ye misal yiyebilicen mi adamlar sana gorevler verecek yapman gerekecek yapabilicen mi ama dedigim gibi 1 ay alir denerdim yerinde olsam.

İnsaatta yoruldun sonra salonda yoruldun.
Bu vucut ne zaman dinlenecek bilemedim simdi.

Kahve konusunda Migros'ta kafeinsiz kahve var illa icmek istersen hatta kafeinsiz Türk kahveside var ama spora faydasi yok kafeineiz kahvenin bilgin olsun.

Ekonomi olarak ben tavuga abanmaktayim.

Hafta da 1 ya da 2 balik yemem gerekiyor diye dusunuyorum sok magazasindan vatan ton baligi aliyorum fiyati uygun buyuk.

Kilo alamiyorsan sana soyle bir taktik vereyim.
Mesela oglen yemegi yedin diyelim eger aksam yemegi ya da o zamana kadar bir şeyler az da olsa ara ogun yemezsen vucut aralikli oruc gibi yag yakimina giriyor. Senin ara sira sogara icer gibi aurekli agzina bir şey atman laxim ya da en kotu senaryoyu soyluyorum oglen 12 yedin aksam 6 ya da 5 kesinlikle yemek yemen gerek. Vucudu bos birakmamalisin.

Benim kendi arkadasimdan ornek vereyim kilo alamiyorum hayvan gibi yiyorum siye agliyor hep mesela gecen sordum napiyormus biliyor musun sabah kahvaltisinda 1.5 ekmek ile ne varsa yiyormus oglen kahve iciyormus yemek yok alsam yemek yok bir de gece 11'e kdar AC geziyormus. Sana dedigim gibi çocuk vucudunu yag yakma makinesina cevirmis vucut besin girmeyince uzun saat kilo vermeye donusuyor. Bu hatayi yapma yemek araligini uzatma arada elma biskovi falan bir şeyler ye bos kalma hocam.

Profesyonel yardim olarak bir aylik al bidene bakalim ama sana söyleyeyim sevkin kirilmasin adam sana dicekki pilav tavuk ye mesela sen ogun gidip yapabilicen mi ya da sana dedi git yarim kilo sogan ye misal yiyebilicen mi adamlar sana gorevler verecek yapman gerekecek yapabilicen mi ama dedigim gibi 1 ay alir denerdim yerinde olsam.
İşte bu dinlenme ve güç bulma benim için büyük bir sorun. Fakat inşaatı bırakma gibi iş değiştirme gibi şansım da yok. Kahve konusunu inşaat dolayısıyla yorgun olacağımdan dolayı konuya ekledim. Faydası olup olmadığı değil de beni biraz rahatlatmasıydı amaç..

Ekonomi olarak tavuğa abanalım da jinekomasti ve 40 günde tavukları yetişriip piyasa sürmeleri ve birçok beslenme şeklinin aslında çok da sağlıklı olmadığını, sadece bizim kendimize ait hayvanlarımızdan, kendi ürettiğimi peynirden faydalanmamanın da dezavantajları olduğunu, birçok ambalajlı ürünün de sorgusuz sualsiz alınıp tüketildiğini ve fanboyluğunun yapıldığını da düşünüyorum.

Zaten ben sabah yemeden çıkıyorum işe, üstdüzey efor ile başlıyoruz. Kardiyo yapar gibi ve öğle olmadan zaten aşırı acıkıyorum. Ara öğün olarak çay kültürümüz olsa da bisküvimiz olsa da bana yetmiyor, yine beni öğleye çok zor götürüyor.

Akşama kadar olan ara da da almam gerektiğini de çok iyi algıladım. Sanırım gerçekten vücudum bana bunu sinyalini veriyor. Belli saat aralıklarında beslenmek bana şişkinlik ya da yorgunluk da yapmıyor. Bak mesela bunu seviyorum :)

Su içmeyi de yemek yemeği de uygulamalarla ''çetele'' tutarak yapmak ve gün gün bunların istatistiklerini izlemek de bana ödül hissiyatı yaratıyor.

Benimsediğim bu iki profesyonel arkadaş, abimizin dediklerini harfiyen uygulayacağıma eminim. Çünkü buna inanılmaz bir açlığım olduğunu ve birçok şeyi programlamak istediğimi, uygulama, yazılım, interneti de bu anlamda verimli kullanmaya çalıştığımı belirtebilirim.

Tek canımın sıkıldığı nokta herkesin aynı cevapları copy paste veriyor olmasıdır. Ben herkesin kendine özel bri karakter, metabolizma, beyin beden ilişkisi olduğunu, farklı sinyallerle yaşadığını düşünüyorum. Bu durumda da benimle ilgilenen ödevler veren kişilerin de benim onlara günlük enformasyon, geribildirim vermeme engel olmamaları, buna izin vermeleri gerekiyor. Bu kişileri de o yüzden seçtim. Belki güray da bu konuda bana elzem bir seçenek gibi gelebilir.

Gel gelelim, kim olursa olsun ''herkesle'' gittikleri, başlangıç noktalarını bana da söyleyeceklerine inancım da sonsuz. Ayrıca ''pectus excavatum'' halk arasında ''kunduracı göğsü'' operasyonlusu ifadesini belirterek bu deformiteyle yaşadığımı da ifade etmek isterim.

İşin içine spor salonu aylık ücreti de giriyor. Burada konum olarak Samsun Atakum taraflarına 35 km mesafem var. Kendi konumumdaki salon ise çok az seçeneğe sahip ve özensiz olmasına rağmen 900 küsür aylık ücreti var. Nereden baksan (beslenme de dahil) aylık bir 7-8 bin tl ihtiyacım olabilecek diye düşünüyorum. Çünkü kolay bir hayatım yok ve bu bütçeleri karşılamak kısa vdede değilse de uzun vadede çok hayatımdan alacak diye düşünüyorum.

Bütün hayatımı buna vermek gerekiyor gibi olur, bunu biliyorum.
İnsanlar bu enflasyonda, ekonomide, mentalitede nasıl kaslarını koruyarlar anlayamıyorum.

Yoksa, bahane gibi gelmesin; tek sorun ücretler.

Bir üniversite, okul gibi bana ödevler verilmesi, benim sürecimin takip edilmesi bunlar zaten benim beklentilerim ki normali de budur. Çünkü ücretine mukabil kişiye özel hizmet almak amacımız.

Bu durumların benim mükemmelliyetçiliğimle mi bağlantısı var bilmiyorum.
Bütün herşeyi kitabına uygun yapmak istemem de mi sorun var bilemiyorum.
Birçok konuda erteleme yaşadığımız için özel desteğe de bütçe ayırmak sorun mu yoksa ihtiyavç mı diye düşünmüyorum. Çünkü bunun gerekli olduğuna inanıyorum.

Sadece 1 yıl alsam ve ücreti 5.000 tl ola canım yanmaz.

Bende bu işi yapsam herhalde bu ve üstü fiyatlar verebilirdim. Fakat yine dönüp dolaşıp beslenme ücretlerime gelince bütün hayatımı buna endexlemek gerektiği aklıma geliyor. Kaçarı yok gibi. Bu spor ya da herneyse zengin sporu ve buna inancımı kırmak için de sağlam bir tecrübeye maruz kalmam gerekiyor.

işte bu dinlenme ve güç bulma benim için büyük bir sorun. fakat inşaatı bırakma gibi iş değiştirme gibi şansım da yok. Kahve konusunu inşaat dolayısıyla yorgun olacağımdan dolayı konuya ekledim. Faydası olup olmadığı değil de beni biraz rahatlatmasıydı amaç.

Ekonomi olarak tavuğa abanalım da jinekomasti ve 40 günde tavukları yetişriip piyasa sürmeleri ve birçok beslenme şeklinin aslında çok da sağlıklı olmadığını, sadece bizim kendimize ait hayvanlarımızdan, kendi ürettiğimi peynirden faydalanmamanın da dezavantajları olduğunu, birçok ambalajlı ürünün de sorgusuz sualsiz alınıp tüketildiğini ve fanboyluğunun yapıldığını da düşünüyorum.

Zaten ben sabah yemeden çıkıyorum işe, üstdüzey efor ile başlıyoruz. kardiyo yapar gibi ve öğle olmadan zaten aşırı acıkıyorum. Ara öğün olarak çay kültürümüz olsa da bisküvimiz olsa da bana yetmiyor, yine beni öğleye çok zor götürüyor.

Akşama kadar olan ara da da almam gerektiğini de çok iyi algıladım. Sanırım gerçekten vücudum bana bunu sinyalini veriyor. Belli saat aralıklarında beslenmek bana şişkinlik ya da yorgunluk da yapmıyor. bak mesela bunu seviyorum :)

Su içmeyi de yemek yemeği de uygulamalarla "çetele" tutarak yapmak ve gün gün bunların istatistiklerini izlemek de bana ödül hissiyatı yaratıyor.

Benimsediğim bu iki profesyonel arkadaş, abimizin dediklerini harfiyen uygulayacağıma eminim. Çünkü buna inanılmaz bir açlığım olduğunu ve birçok şeyi programlamak istediğimi, uygulama, yazılım, interneti de bu anlamda verimli kullanmaya çalıştığımı belirtebilirim.

Tek canımın sıkıldığı nokta herkesin aynı cevapları copy paste veriyor olmasıdır. Ben herkesin kendine özel bri karakter, metabolizma, beyin beden ilişkisi olduğunu, farklı sinyallerle yaşadığını düşünüyorum. Bu durumda da benimle ilgilenen ödevler veren kişilerin de benim onlara günlük enformasyon, geribildirim vermeme engel olmamaları, buna izin vermeleri gerekiyor. Bu kişileri de o yüzden seçtim. Belki güray da bu konuda bana elzem bir seçenek gibi gelebilir.

Gel gelelim, kim olursa olsun "herkesle" gittikleri, başlangıç noktalarını bana da söyleyeceklerine inancım da sonsuz. Ayrıca "pectus excavatum" halk arasında "kunduracı göğsü" operasyonlusu ifadesini belirterek bu deformiteyle yaşadığımı da ifade etmek isterim.

İşin içine spor salonu aylık ücreti de giriyor. Burada konum olarak samsun atakum taraflarına 35 km mesafem var. Kendi konumumdaki salon ise çok az seçeneğe sahip ve özensiz olmasına rağmen 900 küsur aylık ücreti var. Nereden baksan (beslenme de dahil) aylık bir 7-8 bin TL ihtiyacım olabilecek diye düşünüyorum. Çünkü kolay bir hayatım yok ve bu bütçeleri karşılamak kısa vdede değilse de uzun vadede çok hayatımdan alacak diye düşünüyorum.

Bütün hayatımı buna vermek gerekiyor gibi olur, bunu biliyorum.
İnsanlar bu enflasyonda, ekonomide, mentalitede nasıl kaslarını koruyarlar anlayamıyorum.

yoksa, bahane gibi gelmesin; tek sorun ücretler.

Bir üniversite, okul gibi bana ödevler verilmesi, benim sürecimin takip edilmesi bunlar zaten benim beklentilerim ki normali de budur. Çünkü ücretine mukabil kişiye özel hizmet almak amacımız.

Bu durumların benim mükemmelliyetçiliğimle mi bağlantısı var bilmiyorum.
Bütün her şeyi kitabına uygun yapmak istemem de mi sorun var bilemiyorum.
Birçok konuda erteleme yaşadığımız için özel desteğe de bütçe ayırmak sorun mu yoksa ihtiyavç mı diye düşünmüyorum. Çünkü bunun gerekli olduğuna inanıyorum.

Sadece 1 yıl alsam ve ücreti 5.000 TL ola canım yanmaz.

Bende bu işi yapsam herhalde bu ve üstü fiyatlar verebilirdim. Fakat yine dönüp dolaşıp beslenme ücretlerime gelince bütün hayatımı buna endexlemek gerektiği aklıma geliyor. Kaçarı yok gibi. Bu spor ya da her neyse zengin sporu ve buna inancımı kırmak için de sağlam bir tecrübeye maruz kalmam gerekiyor.

Hocam sen kendine bir yol çizmişsin. Ben saece şu tavuk olayına parmak basacağım.

Şimdi kırmızı et aşırı pahalı. Balık desen taze bulman lazım oda pek ucuz değil. Ben indirirmde ton balıgı kovalıyorum anca o şekil değişik kafalar yaşıyorum.

Geriye sadece tavuk kalıyor protein akar, fiyatı daha uygun. Sosu bas her şeyle yersin.
Bu jinekomanasti olayını bende bir ara kafayı takmıstım ama şu anda yapabılecegım bir alternatif yok yani at eti falan satılsa onu deneyeceğim. Burada hindi etini de belki Migros'ta falan gormuslugum var iyi hatırlattın ona da bir kitleneyim. Hindide meme buyumesı yapan bir şey var mıydı bılmıyorum. Ama sonuç olarak ben tavuktan devam edeceğim hocam. Fiyat performans rakip bulamadım.

Hocam sen kendine bir yol çizmişsin. Ben saece şu tavuk olayına parmak basacağım.

Şimdi kırmızı et aşırı pahalı. Balık desen taze bulman lazım oda pek ucuz değil. Ben indirirmde ton balıgı kovalıyorum anca o şekil değişik kafalar yaşıyorum.

Geriye sadece tavuk kalıyor protein akar, fiyatı daha uygun. Sosu bas her şeyle yersin.
Bu jinekomanasti olayını bende bir ara kafayı takmıstım ama şu anda yapabılecegım bir alternatif yok yani at eti falan satılsa onu deneyeceğim. Burada hindi etini de belki Migros'ta falan gormuslugum var iyi hatırlattın ona da bir kitleneyim. Hindide meme buyumesı yapan bir şey var mıydı bılmıyorum. Ama sonuç olarak ben tavuktan devam edeceğim hocam. Fiyat performans rakip bulamadım.
Hani memeler için bir ameliyat geçirmek en son isteyeceğim şeydir. Gerekirse sadece kompleks karbonhidrat ve protein, kreatin için bütçe ayıracağım. Hani, ilk başlayan birinin bunları alması normalde gereksiz gelebilir ama yüksek işlemci harcadığımı düşündüğümüzde ve bunu rutin olarak yaptığımızda hem de yıl boyunca sadece 15-20 gün dinlendiğimizi düşündüğümüzde bu aşırı ağır bir yük olacak. O yüzden yarı profesyonel sporcu gibi beslenmem gerekiyor sanırım.

Spor salonu ücretinde indirim yakaladım (tanıdık) itibartiyle...

8 ay için (2 ayı ücretsiz olmak şartıyla) 4.500 gibi bir ücret ödeyeceğim.
Diğer beslenme konusu için de 7.000 düşündüm.

Umarım fazla mükemmelliyetçi düşünmüyorumdur. Çünkü salondaki hoca da sen ne yaparsan yap protein ve karbonhidratı bir şekilde çözmen gerekiyor dedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı