İnsan yaşamı neden bu kadar kısa?

273747

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, ömrümüzün bu kadar kısa oluşu ve bununla birlikte keşfetmek için bu kadar büyük bir dünya oluşu bir tek benim mi canımı sıkıyor, bana kafayı yedirtiyor? Kitaplar, diziler, filmler, oyunlar, çizgi romanlar... Dünya üzerinde keşfedilecek, içine gömülecek binlerce fantastik evren var. Gezilecek onlarca ülke, denenecek bir sürü spor, sanat; bin yıllar boyunca süregelmiş ve aydınlatılmayı bekleyen dünya tarihi, uçsuz bucaksız bir sürü bilim dalı... Ve biz bunlar içinden sadece ufacık bir dal seçiyoruz ve hayatta kalabilmek için ömrümüzün yaklaşık 50 yılını sadece bu alan üzerinde çalışarak geçiriyoruz. Buna da meslek diyoruz. 70-80 yıl süren böyle sıkıcı ve hiçbir şeye yetmeyen bir hayat yaşıyoruz ve sonrasında yok olup gidiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, ömrümüzün bu kadar kısa oluşu ve bununla birlikte keşfetmek için bu kadar büyük bir dünya oluşu bir tek benim mi canımı sıkıyor, bana kafayı yedirtiyor? Kitaplar, diziler, filmler, oyunlar, çizgi romanlar... Dünya üzerinde keşfedilecek, içine gömülecek binlerce fantastik evren var. Gezilecek onlarca ülke, denenecek bir sürü spor, sanat; bin yıllar boyunca süregelmiş ve aydınlatılmayı bekleyen dünya tarihi, uçsuz bucaksız bir sürü bilim dalı... Ve biz bunlar içinden sadece ufacık bir dal seçiyoruz ve hayatta kalabilmek için ömrümüzün yaklaşık 50 yılını sadece bu alan üzerinde çalışarak geçiriyoruz. Buna da meslek diyoruz. 70-80 yıl süren böyle sıkıcı ve hiçbir şeye yetmeyen bir hayat yaşıyoruz ve sonrasında yok olup gidiyoruz.

Seni bıktıran şey nedir bunu öğren önce...
"Halk" diye adlandırdığım sınıf her zaman normal bir yaşam sürmeyi benimsedi. Bunun hakkında en güzel örnekleri insanlığı ele alan diziler olur filmler olur ayrıca kitaplar bu fikrimide geliştirmeme yaradı neden sence bir kuşa ucabileceğini göstermek dünyanın en zor işi oysaki martılar sadece insanların artıkları ve insanların üstünden geçim sağladığı simit işinden yararlanıyor. Eğer dünya adaletli bir ortam dahilinde olsaydı bu meslek grubları çıkmazdı sorunu buraya çevirerek komunist düşünceyide yıkıyorum bu tamamen yalandan ibaret olup sadece baştakini zengin edecek bir yöntem tekrardan "halk" olarak adlandırdığım sınıf kendisinden fazla işler yapan kişileri yargılayıp ifadesiz infaz yapıyor böylesine bir dünyada tanrıyım demek. İnsanları kandırmak çok kolay çünkü insanlar o din altında toplanıyor ve inanma gereksinimi duyuyor. İyisiyle kötüsüyle bu dünyada yaşamaya mahkumuz evet 80 yıl az gibi gözüksede çok büyük bir zaman tekrar söylüyorum bu meslek grubları normal olan ve kendini insanlığa adamış kişiler sayesinde oluşuyor yoksa ne farkımız kalırdı okumamış biriyle? Dediğim gibi dünya yaşanıbilecek bir yer ve bu zamanı iyi kullanmak yine bizim elimizde.

Allah sanatını görmek ve göstermek istiyor. Mesela sorarsın ki e biz daha Mars a bile düzgün gidemedik. Milyonlarca galaksiye nasıl gidelim. Teknolojimiz yetse bile hepsini gezemeyiz diyebilirsin. Allah sanatını kendi de görmek istiyor. Buna şöyle bir örnek verebilirim. Ünlü bir heykeltıraş çok güzel bir heykel yapmış ve bunu belli bir süre sonra kırmış parçalamış. Ona demişlerki neden kırdın. Heykeltıraş " ondaki sanatı sadece ben görebilirim başka kimse anlayamaz". Burdaki heykeltıraş örneğindeki gibi Allah da kendi sanatı görmek istiyor ve zamanı gelince de kıyamatle birlikte yok edecek. Ama bu demek değildir ki Allah herşeyi kendisi görmek için yarattı. Bizimde gördüğümüz herşey Allah ın sanatından ibaret. Kuşlar, böcekler, bitkiler, hayvanlar, meyveler gibi gibi.

Konu sahibi ve diğerleri bütün sorularınızı hepsi tabiat risalesinde yazıyor. İncecik bir kitap mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Çok derin düşünüyorsun. Büyük bir masa dolusu en sevdiğin yemekler de olsa hepsini birden yiyemezsin onu bırak hepsini tadamazsın bile, bir yerden sonra tıkanırsın. Senin yapman gereken yaşayacağın süre boyunca yapacağın şeyleri en iyi şekilde yapmak, zamanını en iyi şekilde değerlendirmek, bilgi birikimini yapabildiğin kadarıyla arttırmak. Zamana ayak uydurup hayatını ona göre şekillendirmek. Bu kadar derin düşünme.

Ben de böyle düşünenlere şaşırıyorum açıkçası. Bana da herşey birbirinin kopyası, tekrarı geliyor, 30 yıl bile bu sıkıcı dünya için fazla bir süre...

Bazıları anne karnında ölüyor, bazıları ise 80 yaşında.
Ölüm engellenemez. Ne bir saniye ileri, ne bir saniye geri.
Dünya kötü değil, insanlar kötü. Denizi kirleten kim, havayı kirleten kim, çevreyi kirleten kim? İnsanlar. Her şey insanın elindeki bir şey.

Peki, sizlere bir sorum olacak:
Hiçbir insan ölmeseydi ne olurdu? Sürekli yeni insanlar doğmaya başlıyor, yani üreme devam etse... Nasıl olurdu Dünya?
@273747

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı