İnsan zeki ise maymunlar neden zeki değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
I am a simple man. Çünkü onlar maymun sen insansın. Geniş metaforlara gerek yok bazen bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek lazım.

Sorgulayın deyip bir yandan da ahirette inkar edenleri yakacağız denmesi biraz ironik olmamış mı sence de? Çok gülüyorum ya! Bilimsel bir konu bile hemen dine çekiliyor. Sence konu hemen dine dönüyorsa bilim ile din insanlık tarihi boyunca iyi geçinebilmiş midir? Bana bunu açıklar mısın?
Bir sürü eski İslam alimi var.
Böyle bir konudan nasıl dini tartışma çıkarabiliyorsunuz şuan hayretler içerisindeyim.

Türkiye'de eğitim büyük bir tahribat yaratmış anlaşılan. Evrim, Darwin teorisinden bağımsız olarak bir kanundur. İnsanlar ile maymunların ortak atasının olduğu sadece bir teoridir, hakikat değil.
Böyle bir inancın olsa bile yani insanoğlu maymundan türediğini düşünsen bile arada mutasyon gibi faktörler var dolayısıyla farklı zeka seviyesinde yaratıklar olması oldukça normal.

İslam, bilimi reddetmez: "İlim Çin de bile olsa gidip alınız."

Gerçekten o kadar dar bir pencereden bakıyorsunuz ki kayıtsız kalamıyorum. İnanmak için herhangi bir şey bulup inanıveriyorsunuz. Afili sözleri görünce hemen kanıtmış gibi yapıştırmayın. İlim Çin'de bile olsa gidip alınız. sözünün Kur'an'da bulunması bilimle çelişmediği anlamına gelmez. Adem ve Havva'dan geldik teorisi ile evrim teorisi çelişir. Hepsi bu kadar.

Gerçekten o kadar dar bir pencereden bakıyorsunuz ki kayıtsız kalamıyorum. İnanmak için herhangi bir şey bulup inanıveriyorsunuz. Afili sözleri görünce hemen kanıtmış gibi yapıştırmayın. İlim Çin'de bile olsa gidip alınız. sözünün Kur'an'da bulunması bilimle çelişmediği anlamına gelmez. Adem ve Havva'dan geldik teorisi ile evrim teorisi çelişir. Hepsi bu kadar.
Evrim ile çelişmez.

Çelişiyor güzel kardeşim sen istediğin kadar evir çevir uğraş ama çelişiyor.

Maşallah dini tartışma çıkmış bu konu da. Neyse admin bu mesajı görüyorsa konuyu kitlerse sevinirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı