İnsanlar beni dikkate almıyor ve önemsemiyor

Ayrıca yaş kaç?

15.
Diksiyonunu geliştir, bol kitap oku ve konuşurken araya fikrini sokuştur. Pasif kalmamayı alışkanlık haline getir.

Fikriniz için teşekkür ederim.
Diksiyonunu geliştir, bol kitap oku ve konuşurken araya fikrini sokuştur. Pasif kalmamayı alışkanlık haline getir.

İnsanların seni dikkate alması için psikoloji öğrenmelisin.
Basit öneriler vereyim;
Yüz mimiklerini az kullan, gereksiz gülme, gereksiz yere konuşma, sürekli şaka yapma, kelime hazneni genişleterek iyi konuşmalar yap, özenti olma, güzel kıyafetler giy, kendi görüşlerini oluştur.
Benimde tam olarak sorunlarım bunlar fakat düzelmiyor. Her seferimde aynı hatayı yapıyorum

İnsanların seni dikkate alması için psikoloji öğrenmelisin.
Basit öneriler vereyim;
Yüz mimiklerini az kullan, gereksiz gülme, gereksiz yere konuşma, sürekli şaka yapma, kelime hazneni genişleterek iyi konuşmalar yap, özenti olma, güzel kıyafetler giy, kendi görüşlerini oluştur.
Benimde tam olarak sorunlarım bunlar fakat düzelmiyor. Her seferimde aynı hatayı yapıyorum
Gerekirse bağıracaksın, anıracaksın. Varlığını hissettireceksin.
O kadar haklısınız ki......
Herkes hak ettiği kadar saygı görür.
Ne yazık ki haksızsınız çünkü bu her zaman geçerli olamayabiliyor
Hiçbir şey. Kimisi doğuştan yırtıcıdır, kimisi ise pasif ve sessiz yapı meselesi ne isen o olursun, kendini şartlayarak yapacağın şeyler eğreti durur. Bu biraz da sevgilisi terkedince ağlayan, arkadaşlarına hastaneye kaldırdık diye kızı aratan tiplere benziyor, her ilgi girişimi gözden daha da düşürür. Ağaç yaşken eğrilir bu saatten sonra ancak çok zengin olursan önemsemeye başlarlar. O da insanoğlunun doğasında var.

Çok haklısınız dediğinizi yapmayı deneyeceğim desteğiniz için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Kişisel gelişim kitapları, insanları tanımaya yönelik kitaplar okuyabilirsin. Herhangi bir ortamda otururken, elinin, kolunun nerede durduğuna, nasıl durduğuna falan dikkat et. Çok sert pozisyonda olma, çok pısırık da durma. Ortamın ortalaması ol. Herkes konuşurken, yanlış bir bilgi ortaya atılırken ve sen de doğrusunu biliyorsan araya gir ve doğrusu ile düzelt. Abartmadan ve sinir bozucu olmadan konuşulan konulara ekleme yapabilirsin. Arkadaş ortamını değiştir gerekirse, sorun sende olmayabilir.

Bence bu tamamen rasyonel bir durum değildir, bence biraz da sizin her tepkiyi “zaten kimse beni takmıyor” düşüncesiyle harmanlamanızdan ötürü böyle hissettiğinizi düşünüyorum. Bunun altında yatan geçmişe yönelik muhakkak bir duygu, bir davranış ya da geçmişte yaşanan bir olay vardır ve burada çözüm aramaktansa bir terapistle görüşmenizi tavsiye ederim.

Yüksek sesle konuş. Arkadaşlarım 3-4 haftada sessiz birisinden, insanların kendisini ciddiye aldığı bir kişiye dönüştüğümü görüp şaşırdılar. Yaş 13.

Yüz mimiklerinizi kullanmadan, ilk gördüğünüz kişiyle onun o an yaptığı eylem/iş hakkında konuşmayı deneyebilirsin. Bu insanların hoşuna gider. Biraz süre sonra kendisiyle ilgilendiğini hissedip sana soru sorar. Ciddiye alındın bile. Bu arada kimse seni vurmayacak. En fazla bu gün anormal davranıyor bu derler. Deneyin hocam.

Ek olarak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı