İnsanlar düşünemediği şeyi nasıl icat edebildi?

Bwerken

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
1.791
Makaleler
2
Çözümler
3
Evet arkadaşlar çok uzun süredir bu konu üzerine kafa patlatıyorum ve düşüncelerimi paylaşıp sizlerin düşüncesini de öğrenmek istiyorum. İnsanların yüzyullar boyu hatta bin yıllar boyu var olduğu söyleniyor ve arkeolojik çalışmalarda bunu destekliyor zaten. Ancak farkında mısınız neredeyse 100 yılda binlerce yıldır gelişemeyen insanoğlunun bilgisayar teknolojisi, gelişmiş uçaklar, lazer mekanizmaları, kızılötesi kontroller vs. gibi şeyleri bulduğunu görüyorum. Bana göre insanlık böyle şeyleri bulmadı, gerçektende insan dışı yaşam formları dünyaya indi veya kalıntıları bulundu, üzerindeki teknoloji ve bilimsellikte kopyalanarak buluşlar ve icatlar ortaya çıktı. Bence tüm teknolojiyi bulan ve içinse saklayan Amerika gerçektende 51. bölge ve benzeri oluşturduğu gizli sığınaklarda bir şeyler saklıyor ve orada gerçekten de bir şeyler var ve bunları kullanarak gelişiyorlar. İnsan düşünemediği ve hayalini kuramadığı şeyi nasıl icat edebilir ki? Yani daha icat edilmemiş veya icat edilecek birşeyi düşünebilir misiniz? Görmediğiniz bir şeyden yola çıkmadan yoktan nasıl var edilebilir. Beynim yanıyor arkadaşlar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi anlamaya çalışıyorum. Ben zaten farklı formlara inanmaktayım yani yalnız olduğumuzu düşünmek saçma geliyor. Ancak kaç asırda icat edilmeyen şeylerin bir anda icat edilmesi falan. Yani mantıklı gelmesini bekliyorum bana bir şeylerin.
 
İnsanlar o kadar süre yaşadılar ancak tarım devrimi 7000-12.000 yıl öncesine dayanıyor. Büyük noktalardan birisi de Sanayi Devrimi. Sanayi Devrimi'inden sonra ilerleme çok hızlandı.

Bu kadar büyük bir evrende, yalnız olduğumuzu ben de düşünemiyorum ancak uzaylılar geldi vs. gibi şeyler bana göre tamamen hikaye.
 
İnsanlık tarihi ve geçmişiyle alakalı o kadar da bilgiye sahip değiliz aslında. Ancak tüm bu gelişimin uzaylılar tarafından olduğunu iddia etmek, insanoğluna saygısızlık gibi bir şey bence.

Mesela en büyük iddia, Piramitler yoluyla atılıyor. Halbuki mühendislik temelleriyle gayet açıklanabiliyor, nasıl yapıldıkları.

İnsanın içinde her zaman merak ve araştırma isteği vardır. Ancak uzun çağlar boyu bu istekler, çeşitli nedenlerle bastırılmıştır. 11-12. Yüzyıl Anadolu coğrafyasını ele alalım mesela. Moğol istilası, yer mücadelesi, yaşam mücadelesi varken bu tarz gelişmelere kafa yoramazsınız.

İnsanlığın bilgi bütününe baktığımızda, geçmişten beri sürekli bilginin biriktiğini görüyoruz. 19. Yüzyıldan itibaren ise özellikle bilim ve sanayi adında atılımlar başlıyor. Doğa keşfediliyor, Matamatik ve Fizik bilimlerinde ilerleniyor, yeni kuramlar, Teoriler, Yasalar keşfediliyor. Yani ciddi bir ivmelenme kazanılıyor. Bu ivmelenme sayesinde de insanoğlunun teknoloji geliştirme serüveni, belki öncesinde olmadığı kadar hızla ve verimlilikle ilerledi.

Evren yaklaşık 14 Milyar, Dünya gezegeni ise 5 Milyar yaşında. Dünya'nın geçmişinde ne yaşandı bilemeyiz. Belki nice uygarlıklar, devletler, metropoller kuruldu ve yıkıldı.

Ancak yazının başında da dediğim gibi, tüm bu gelişmeye "Uzaylı sonucu" demek, insanoğlunun bu yoldaki emeği ve çabasına karşı hoş değildir bana göre. :)
Ancak kaç asırda icat edilmeyen şeylerin bir anda icat edilmesi falan. Yani mantıklı gelmesini bekliyorum bana bir şeylerin.

Bir anda icat edilmediki. Sadece modern bilimle baksan bile 200 300 yıllık bir birikim ortaya çıkıyor. Bu 200 - 300 yıllık döneme gelene kadar ise, Dünya'nın değişmesi ve toplumların, Devletlerin ve kültürlerin belirli bir seviyeyte gelmesi gerekmiş.
 
Son düzenleme:
Tek bir kişi, bir icadı tek başına şakk diye icat etmedi ki. İhtiyaca göre, zamanla her şey yerine oturdu. Hatta bir örnek vermem gerekirse, hatalıysam düzeltin II. Dünya savaşı sırasında karşı taraf şifreli mesajlar yolladığı için bir şifre çözücü makine icat edilmek zorunda kalındı. O makine şu anki bilgisayarların temelini oluşturdu. Bu gayrete, bu emeğe direkt uzaylılar elimize verdi demek büyük hakarettir. Ve çok çocuksu bir akıl yürütme tekniğidir.
 
Mesela Ay'a da gidilmedik deniyor, Uzaylılar yaptı diyor. Çünkü çoğu kişi, (Ki bunların çoğu Ay'a giden ülkenin vatandaşları) içerde neler olup bittiğine bakmıyor.

Ama o sistemi anlayınca, Ay'a nasıl gittiklerini ve öncesinde neler feda ederek bu noktaya geldiklerini görünce, aklında kuşku kalmıyor.
 
Hatta bir örnek vermem gerekirse, (hatalıysam düzeltin) II. Dünya Savaşı sırasında karşı taraf şifreli mesajlar yolladığı için bir şifre çözücü makine icat edilmek zorunda kalındı. O makine şuanki bilgisayarların temelini oluşturdu.
Enigma. Kırılması da Alan Turing ile oluyor, ki dediğiniz gibi bilgisayarların temeli onun sayesinde atılıyor.
 
Mesela Ay'a da gidilmedik deniyor, Uzaylılar yaptı diyor. Çünkü çoğu kişi, (Ki bunların çoğu Ay'a giden ülkenin vatandaşları) içerde neler olup bittiğine bakmıyor.

Ama o sistemi anlayınca, Ay'a nasıl gittiklerini ve öncesinde neler feda ederek bu noktaya geldiklerini görünce, aklında kuşku kalmıyor.
Ben Ay'a gidildiğini düşünmüyorum. Siz diyince afalladım biraz. Siz, gidildiğine inanıyor musunuz?
 

Geri
Yukarı