İnsanlar neden bana bulaşıyor?

hactopat

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selamlar arkadaşlar insanlar sürekli benimle uğraşıyor hangi ortama girsem saf gözüyle görülüyorum ama ben saf olmadığımı düşünüyorum her şeye aklım varıyor çok şükür ama insanlar beni sessiz olduğum için saf zannediyor ve ben kendimi ifade etmekte zorlanıyorum hal böyle olunca da beni saf salak biri zannediyorlar hiçbir ortamda kendimi kanıtlıyamıyorum sürekli saf geri zekalı biri olarak değerlendiriyorum ama ben yapım gereği ortamlarda pek konuşkan biri değilim içimde kötülük hiç yok kimseye karşı her tarafı ayrı oynayan biri değilim öyle olunca da insanlar beni dışlıyor sözlerimi dikkate almıyorlar hep saf sessiz korkak olarak görülüyorum lütfen bana öneri verin kendimi böyle insalara karşı nasıl savunurum nasıl saf durumuna düşmekten kurtulurum.

Lafını sakınmayacaksın. Tabii aklına gelen ilk şeyi de söyleme, seçerek düşünerek konuş. Öyle muamele yapan birisine gereken cevabı vermeyi öğrenmelisin. Sessiz sessiz nereye kadar? Ben de öyleydim eskiden, artık çat çat söylüyorum her şeyi.

Psikolojik olarak mı sana öyle geliyor acaba? Ben de pek konuşkan biri sayılmam, insanların sahte davranmalarından ötürü çoğu kişiyle arkadaşlık kurasım gelmiyor fakat hiç senin gibi yargılanmadım, boş insanlarla iletişim kurmak yerine gidip kitap falan okumak daha mantıklı geliyor, bence millete hiç kafanı takma ve kendini geliştirmeye odaklan.

Bizim grubumuzda da çok sessiz, sessiz olduğu için de biraz saf olarak düşündüğümüz arkadaş var. Yeni yeni sesi çıkmaya başladı, konuşmaya başladı. Gözümüzdeki değeri de yükseldi diyebilirim :D. Siz de sessiz durmak yerine konuşmayı deneyebilirsiniz. Bakış açıları eminim ki değişecektir.

Herkese selamlar arkadaşlar insanlar sürekli benimle uğraşıyor hangi ortama girsem saf gözüyle görülüyorum ama ben saf olmadığımı düşünüyorum her şeye aklım varıyor çok şükür ama insanlar beni sessiz olduğum için saf zannediyor ve ben kendimi ifade etmekte zorlanıyorum hal böyle olunca da beni saf salak biri zannediyorlar hiçbir ortamda kendimi kanıtlıyamıyorum sürekli saf geri zekalı biri olarak değerlendiriyorum ama ben yapım gereği ortamlarda pek konuşkan biri değilim içimde kötülük hiç yok kimseye karşı her tarafı ayrı oynayan biri değilim öyle olunca da insanlar beni dışlıyor sözlerimi dikkate almıyorlar hep saf sessiz korkak olarak görülüyorum lütfen bana öneri verin kendimi böyle insalara karşı nasıl savunurum nasıl saf durumuna düşmekten kurtulurum.

Sessiz olursan seni herkes saf ve korkak zanneder! Düşüncelerini açıkla, insanlarla konuş. Utanma.

Konuşmazsan, insanlara katılmazsan, öyle dikilirsen olduğun yerde sana saf derler! Haklı insanlar! Neden konuşmuyorsun? Utanmayacaksın. Konuşacaksın. İnsanlara katılacaksın.

Kendini böyle insanlara karşı savunmak istiyorsan böyle insanlar arasına girmeyeceksin.

Sessiz olursan seni herkes saf ve korkak zanneder! Düşüncelerini açıkla, insanlarla konuş. Utanma.

Konuşmazsan, insanlara katılmazsan, öyle dikilirsen olduğun yerde sana saf derler! Haklı insanlar! Neden konuşmuyorsun? Utanmayacaksın. Konuşacaksın. İnsanlara katılacaksın.
Bahsettiğiniz insanlar sanırım sığ bakış açısına sahip insanlar, ben birkaç yıldır sessiz sakin olan kişilerin daha aklı başında insanlar olduklarını fark ettim, çoğunlukla da ağzı çok laf yapan kişiler genelde boş laf yapıyorlar.

Bahsettiğiniz insanlar sanırım sığ bakış açısına sahip insanlar, ben birkaç yıldır sessiz sakin olan kişilerin daha aklı başında insanlar olduklarını fark ettim, çoğunlukla da ağzı çok laf yapan kişiler genelde boş laf yapıyorlar.

Hocam senin dediğin genelleme neden genelleme yapıyorsun ya :) çok konuşup doğru konuşanda var, az konuşup boş konuşanda var, az konuşup doğru konuşanda var. Yanlış bir bakış açısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı