İnsanlar neden böyle?

KURAL BİLMEYEN

Picopat
Katılım
20 Haziran 2022
Mesajlar
924
Yer
Ottawa
Gerçek hayatta arkadaşım yok denecek kadar az. Çünkü yakın çevremin hepsi biraz aptal. Hiçbirine güvenemiyorum örneğin sınıfta bir arkadaşıma bir sır versem yarın gidip millete söylüyorlar veya sınıftaki herkese söylemediğim şeyleri söylediğimi iddia edip beni herkese rezil etme derdindeler. Hatta arkadaşlarımı geçtim anneme bir şey söylediğimde bile gidip herkese söylüyor beni rezil ediyor. Sınıfımdaki herkes bana çok uzak örneğin ben eğitim siyaset mizah eğlence dizi film veya din hakkında konuşmayı severim ancak arkadaşlarımın çoğu sadece oyun konuşmayı milleti rezil etmeyi küçümsemeyi zorbalığı küfrü ve boş yere kavga etmeyi seven insanlar. Çok fazla küfür etmeyi sevmem. Hatta hayatımda hiç kavga etmediğimi bile söyleyebilirim. İnsanlarla konuşup arkadaş olduğumda ona değer verdiğimde yarın bir gün gereksiz havalara giriyor bunlara göre kavga eden kendini gösteren milletin anasına bacısına küfür etmeyi seven çocuklar daha havalı gözüküyor. Hepsi birbirinden cahil insanlar hiçbirinin gelecek hedefi hayali yok. Ya geçen birine interneti neden kısıtlıyorlar anlamıyorum dediğimde böyle olması daha iyi ülke huzur için yaşıyor diyecek kadar cahil. Hepsi böyle değil en azından ülkesinin ne mal olduğunu bilenlerde var ama çoğu böyle. 3 yıl önce sınıfımıza tam benlik bir arkadaş gelmişti benim bildiğim her şeyi bilen akıllı ve düşünceli benim sevdiğim konuları seven teknolojik birisiydi. Hatta büyüyünce kendi işimizi kurup kendi paramızı bile kazanmayı planlıyorduk. Ancak 1 yıl sonra bazı sebeplerden dolayı taşınmak zorunda kaldılar. Şimdi bende bu cahiller topluluğuyla baş başa kaldım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Sosyal fobim olduğundan kolay kolay arkadaşta edinemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ilk baş psikiyatriste git sosyal fobin olduğunu düşünüyorsan. Onun dışında onların zorbalığını dalgaya getirmeye çalış mesela kilonla dalga geçiyorlarsa daha samimi olmaya çalışırcasına bir şeyler diyebilirsin. Aklıma gelmiyor ama konuyu mizahlaştırarak ancak bunlarla baş edebilirsin. Biri sana zorbalık yapıyorsa senin ezilmenden hoşlanıyordur, sen de beklediklerinin karşı bir tepki göster.
 
Ortaokul'a gidiyorken arkadaşlarım vardı, ama samimi olduğum insan hiç yoktu. 4 yıl çok monoton geçti. Daha sonra liseye geçince şükürler olsun 2-3 tane güzel arkadaş bulabildim. Yani demek istediğim kafa dengi arkadaş bulmak biraz zor oluyor.
 
Gülüm sen sadece okulla sınırlı sanıyorsun tr serverinda çogu kişi ahlaksız, mantıksız ,bilgisiz , görgüsüz büyüdükçe kendini daha yanlız hissedeceksin . Bir süre sonra Etrafındakiler NPC gibi gelmeye başlayacak. Bu duruma alış diyeceğim yıllardır alışamadım ben halen garip geliyor. Bunca insanın anormal bizlerin normal olması kulaga ürkünç gelmiyor değil. Muhtemelen bizler anormalizdir. Eğer bir similasyonda isek bizler hatalı kodlarız. Sosyal olmamak ileride kendine teşekür edecegin bir duruma dönüşecek . Bakma sosyal ol arkadaş edin vs diyen dürrüklere . Kalitesiz ilişkilerden ise kaliteli yanlızlığı tercih et . Hadi kal sağlıcakla...
 
Sosyal ağlardan yabancı arkadaşlar edin. Seninle aynı vizyona sahip birileri muhakkak olacaktır. Üniversiteye geçene kadar idare et.
Üniversiteyi de iyi bir okulda devam edersen, çok çok donanımlı insanlar tanıyacaksın.
 
Sosyal ağlardan yabancı arkadaşlar edin. Seninle aynı vizyona sahip birileri muhakkak olacaktır. Üniversiteye geçene kadar idare et.
Üniversiteyi de iyi bir okulda devam edersen, çok çok donanımlı insanlar tanıyacaksın.

Üniversite bitirmek gibi bir hedefim yok. Başarabilirsem her bir zenginin yaptığı gibi kendi işimi kurmak istiyorum.
 

Geri
Yukarı