İnsanlar neden hile acar?

• Konuyu başlatan tkg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 129
  • Görüntüleme 5.403
Hileciler bir oyunda başarısız oldukları için hile açıp başarılı olduğunu zanneden şizofren insanlardır.

Hahaha.

Ben meraktan açtım. Bir de açtığım oyunda zaten CS gibi çok hile var, hileden geçilmiyor. 10 kişiden 4 legit hileci, 1 belli eden hileci. Yani hile olmayan oyunlarda açmadım.

1. Oyunlar da gerilmeden rahat rahat adam öldürmenin zevkli olması.
Sıkıcı demek istedin sanırım? Maçı kazandığında normalde yaşayacağın o rahatlama hissi olmayacak. Adrenalini sıfırlıyorsun resmen. Hele bu eğer çoklu oyunculu bir oyundaysa oyundaki 10 kişiden sadece 1’i eğlenmiş oluyor. Seninle aynı takımda oldukları, maçı terketmedikleri için takım arkadaşların da ceza yiyor.

3. Oyun zevkini artırması ben açtığım oyunda 30 dk sonra çıkarken 3 saat sonra çıkar oldum.
Demek ki adil olmayan bir avantajla rakiplerini domine etmek çok hoşuna gitmiş... Pardon, ikinci neydi?
Evet.

4. Başkaları hile açması ve oyundan bıkmak.
Oyundan bıktıysan neden oynuyorsun?
5. Kötü oynayanların sövülmesi.
Hile açanlara iltifat ediyoruz zaten :D
6. PC kötü olması.
Oyunu kaldıramayacak zayıflıkta bir bilgisayarın varsa o oyunu oynama?

7. Oyunda eşya kazanmak için.
Eğer eşyaları açmak için bir hile bulduysan bizimle de paylaş. Skinlerden biz de nasiplenelim :p

9. Vakit azlığından.
Ve bunu günde 3 saat oyun oynayarak harcıyorsun...

Not: Hile açmak etik değildir.
Correcto!

Açılan hilenin bahanesi olmaz. Tek taraflı birşey değil bu. Dijital ortamda olması oyunda hilenin saptanmasını zorlaştırıyor. Ama bu bütün gün köpek gibi çalışmış, akşam eve gelip duşunu almış, yatmadan önce bir kaç saatte biraz buhar atmak, eğlenmek isteyen isteyen birinin oyununu mahvetmeyi normal kılmıyor.

Hileciler bir oyunda başarısız oldukları için hile açıp başarılı olduğunu zanneden şizofren insanlardır.

Bazıları öyle ama hepsi değil.

Oyun geliştiricisinin hileyi engellememesinden dolayı açabilir.

O gelistiricilerin suçu adamlar trilyoner ama hile engelemiyor.

Bunun çok çeşitli sebepleri olabilir mesela kimisi de çok sevdiği sürekli kastığı oyunda hile yapmaz ama ciddiye almadığı bir oyunu açar hile yapar. Tek bir açıklaması yok ama şunu söyleyeyim her başladığı, her oynadığı oyunda ilk olarak hileyi düşünen ve açık arayan kişi yüksek ihtimalle karaktersizin tekidir. Bir tip var o tipler için nasıl bir kelime kullansam bilmiyorum, keko desen değil tiki desen değil. Her şeyi yapmaya hakkı olduğunu sanan, yaptığı hiçbir şey için sorumluluk hissetmeyen yavş. Tavırlı kişiler, işte hep hileyi düşünen kişi böyledir.

Hepsi olmasa da yüzde 30 böyle.

Kendinizle çelişiyorsunuz sanki, yanlış mı düşünüyorum yoksa? Vakit azlığından demişsiniz 30 dakikada girdiğim oyundan 3 saatte çıktım, bağımlılık yapıyor demişsiniz. Garip. Bahanelere dayanmayalım, açtıysam şu sebeptendir diye bir şey olmamalı. Ek olarak bilgisayarınızın kötü olmasının üstüne bir de hile açarsanız sistemi daha da yorarsınız haberiniz olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı