İnsanlar neden korsan kullanıyor?

Bana öyle gelmiyor. Orijinal oyun her zaman daha iyidir. Ama pahalılar. Ha bir de para verilecek oyunlar var GTA: The trilogy – the trash Definitive Edition gibi para verilmeyecek oyunlar var.

Oyunlarda parasını hak etmeyen oyunlar var evet. Almaya bile gerek yok onları. Bir kişi bir oyuna 300-500 lira veremez günümüz ekonomisinde ona kimse bir şey diyemez. Ama sadece oyun bazında değil dediğim şey. Son model iPhone satın alıp bedava müzik dinleme uygulaması arayan çok insan gördüm ben ondan da bahsediyorum.

İnsanlar neden binlerce lira verdiği bilgisayarının trojan veya miner virüsü yemesinden korkmayıp korsan kullanıyor. Güvenli gruplar var onlardan virüs bulaşmaz diyenler elbette olacaktır ancak, ilk virüsümün Codex grubundan bulaştığını söylememde fayda var. Ya virüs bulaşırsa diye düşünmüyor mu korsan kullananlar?
1637404990597.png

Onu bunu bilmem Türkiye'de oyun oynamak Nusret'te akşam yemeği yemek gibi artık. Dünyanın neredeyse her yerinde oyun en ucuz eğlence ürünlerinden biri. Çok az kişi yeni çıkan bir oyuna 600 lira verip alabilir.

Korsan muhabbetleri çok baydı. Bu konuya yorum yapanların içinde Türkiye şartlarında asgari ücretle çalışmış birisi var mı? Etik şartlardan bahseden arkadaşlar hayatında para kazanmış mı yoksa babasının cüzdanından, kredi kartından para mı tırtıklamış?
Sonunda şu yorumu yazabilecek aklı selim birini buldum.

Korsana karşı çıkan insanlar SJW tiplemeli insanlar, üreticiler artık korsanı bile pazarlamak için kullanıyorsa vay halinize sizin, Sony daha fazla oyuncu toplamak için Denuvo'yu kendisi kaldırdı, DOOM Eternal da aynı şekil. Siz buna rağmen korsana karşı çıkıyosunuz ya sizene kardeşim, kendiniz iyilik meleği misiniz? Kimse kimseyi korsan için yargılaymaz, isteyen para verip isteyen para vermeden oynar, kimseyi alakadar etmez.
Harbiden ağır SJW takılıyorlar. Genelde Can Sungur tayfası oluyor :D

Son model iPhone satın alıp bedava müzik dinleme uygulaması arayan çok insan gördüm ben ondan da bahsediyorum.

Tercih meselesi. Kimisi 5000 TL'lik cihaz alır 2 sene boyunca programlara ve oyunlara 5000 TL öder. Kimisi 10.000 TL'lik cihaz alır 2 sene boyunca bedava program, oyun kovalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı