İnsanlar neden korsan kullanıyor?

Ya tabi ona biz birşey diyemeyiz. Oyun çok eskiyse satılmıyorsa korsan kullanılabilir. Sadece hikaye tabanlı oyuna 400 lira vermek bana çok pis koyar. İndirime girerse veya alternatif bir kaynakta uygun fiyata bulursam alırım tabi. Milletin hevesini kırmayalım parası olmayan da oynasın. Sonuçta hepimiz bir zamanlar kullandık torrenti.

İnsanlar neden binlerce lira verdiği bilgisayarının trojan veya miner virüs ü yemesinden korkmayıp korsan kullanıyor. Güvenli gruplar var onlardan virüs bulaşmaz diyenler elbette olacaktır ancak, ilk virüs ümün Codex grubundan bulaştığını söylememde fayda var. Ya virüs bulaşırsa diye düşünmüyor mu korsan kullananlar?

Fiyatlar çok fahiş olduğu için 100 150 lira tamamda 250 300 lirada bizim ülke standartları için çok fazla büyük bir kesim de 5 para etmez Online oyunlara ayda 200 300 gömer ama oyuna para verilir mi lan der.

Geçen gün kilitlenen konuda beni etiketleyen arkadaşlar burada mı? Öyleyse yapayım yarım kalan açıklamamı.

Skidrow, Codex, RAZOR1911 gibi gruplardan bahsediyorsanız hepsi de bal gibi virüs koyuyor. Karınca gibi, bilgisayarınızı ince ince sömürüyorlar. Bir bakmışsınız oyun oynanmayacak duruma gelmiş.

Bu gruplar virüs koymuyor virüs koyanlar indirdiğiniz siteler. Güvenilir sitelerden bu 3 grubu da denedim Kaspersky ile tam tarama yaptım hiçbir virüs bulunmadı.

Parası olmayan insan zaten oyun oynatacak PC toplayamaz. Toplasa bile, zar zor topladığı PC'ye virüs bulaşırsa çok daha masrafa gireceğini bilmiyor bu kişiler.

500-300 TL gibi bir fiyatı ben de vermem ancak indirime girmesini beklerim. Yaşadığım şeylerden sonra korsan program kullanmayı da düşünmüyorum. İndirime girmesi 5 yıl sürse yine beklerim?

Single Player oyunları korsan indiririm. Çok istiyorsam bir tane Online oyunu, param varsa belki verebilirim.

Virüs girerse de, dosyalarım OneDrive'a yedekleniyor, format atarım.

Son düzenleme:
İnsanlar neden binlerce lira verdiği bilgisayarının trojan veya miner virüsü yemesinden korkmayıp korsan kullanıyor. Güvenli gruplar var onlardan virüs bulaşmaz diyenler elbette olacaktır ancak, ilk virüsümün Codex grubundan bulaştığını söylememde fayda var. Ya virüs bulaşırsa diye düşünmüyor mu korsan kullananlar?
Çünkü bu ülkede bir oyunun fiyatı 300-400-600 lira olunca 2300 lira asgari ücretli insanların geçici bir zevk için yemesi içmesi de dahil para yatırılacak daha bir ton şeyi varken oyuna o parayı vermesi imkansız şöyle düşün yurtdışında adamlar 2000 asgari ücret alıp hem hiçbir yerden kısmadan paralarını artırıyorlar hem en iyi oyunlara 60 birim para veriyorlar bu onlara koyar mı koymaz ama türkiye de maalesef imkansız gibi. Eğer witcher 3 gibi fiyatı 20 lira olan oyunları gidip torrent üzerinden indiriyorsa o konuda haklısınız sigara paketine 20 lira verip witcher 3'ü torrent üzerinden indirmeye çalışan adama birşey diyemem.

Yanlış anlaşılmasın korsanı desteklemiyorum, alabilecek durumda olan herkes parasıyla almalı ama şu virüs muhabbetini her duyduğumda gülüyorum yahu. Pc'nize virüs bulaştıracak kadar donanım-yazılım bilginiz yoksa korsan kullanmayın zaten. 1999'dan beridir pc ile aşinayım ''virüs'' yüzünden nerdeyse hiç problem yaşamadım. Onlar da 2000lerin başıydı zaten. Bi formatla düzeldiler. Yok pc'ni kullanılamaz hale getirirmişte felan, 20 senedir böyle birşey yaşamadığım için aşırı ''şanslı'' olmalıyım herhalde...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı