İnsanlar neden sık olarak harici disk kullanmayı tercih eder?

Bir dahaki ay paran çıkmaz, cidden gizli bilgin vardır, anlık offline erişmen gereken dosyalar vardır bla bla. Mesela ben de iki tane var birinde ailevi arşiv var, diğerinde işle ilgili dosyalar. Bazısı da kalitesine göre oyun depolayıp kullanıyor mesela. :)
Bulutun dört sorunu var:
1 - Ucuz olan pek güvenli değil.
2 - Sürekli ödeme yapılması lazım.
3 - Offline erişim yok.
4 - Büyük boyutlu dosyalara anında erişim imkanı vermiyor.
 
Sifreledigin dosyalarini da cloud da tutabilirsin.
Benim 2000 lerin basinda hala netscape kullanan hocalarim vardi. Geri kafalilik demeyecegim ama teknolojik bir muhafazakarlik durumu olur bilg. hocalarinda.
Asimetrik sifreleme yaparsin, private key i uc bes saglam usb de tutarsin. Diger terabaytlarca dosyayi istersen konu komsuya dagit, cozemezler. Daha dogrusu 800 sene icinde cozerler kuantum bilgisayarlari yoksa.
 
Merhaba,

İnsanlar genellikle haricî disk kullanıyor. Bulut depolama deyince Drive diyorlar, ama harici disk ön plana çıkıyor. Adam 1 TB haricî disk alıyor ve bozulana kadar kullanıyor. Bunun sebebini nedir?

Son olarak bu bilgisayar mühendisi öğretim üyeleri derken onlar birden fazla yerde yedekleme yapıyor. Ama yine bulut yerine harici diski kullanılıyorlar ve öneriyorlar. Acaba bu hocaların ne kadar önemli bilgisi var?
Fiziksel diskler daha güvenli hissettiriyor. Ayrıca ülkemizdeki internet hızları malum, öğretim görevlilerinin interneti yükleme ve indirme işlemi için yeterli olabilir ama vatandaş için sıkıntı çıkartıyor.
 
Fiziksel diskler daha güvenli hissettiriyor. Ayrıca ülkemizdeki internet hızları malum, öğretim görevlilerinin interneti yükleme ve indirme işlemi için yeterli olabilir ama vatandaş için sıkıntı çıkartıyor.
Bulut depolama abonelik istiyor, her yıl. Öğretim üyelerinin de kullanması bu açıdan olabilir belki, yani haricî HDD kullanmaları.
 
Birden fazla depolama seçeneği yapan yerler var. Birkaç hocayla görüştüm ve bulut depolama kullanmıyorum diyor. USB, harici ve dahili disk, SSD gibi şeyler kullanıyormuş. Bunların verisi bu kadar önemli mi?
Mesela benim babamın da 1 TB hard disk, 500 GB hard disk ve yeni kullanmaya başladığı 320 GB hard diski var. 1 TB harddiskinin %90'nı , 500 GB olan ise neredeyse full dolu. Babama neden böyle yaptığını sorduğumda, "Eğer birisi bozulursa 20 yıllık fotoğraflarım gider," gibi bir cevap veriyor. Biraz düşününce bunun mantıklı olduğunu anladım. Belki hocanızında böyle bir durumu vardır.
 
Öğretim üyelerinin bulut depolama abonelik ücretlerini kafaya takacaklarını düşünmüyorum.
Şahsen bulut depolama gereksiz. Evet, güvenli olabilir ama ben sevmiyorum. Bana fiziki olacak.

Ana cihaz + 2 tane haricî HDD diyorum ben en sağlıklı olarak. Ne kadar doğru onu bilemem. Tabi buna o kadar para vermem. Daha doğrusu bilgisayar sistemi çok düşük. Verilerim USB ve telefonda.
 

Geri
Yukarı