İnsanlığın Dünya dışında bir geleceği var mı?

Amerika kim, gezegen temsili kim? Irak ile bile 2 3 sene ugrastı. Elinde ney var ki Amerika'nin? 1000 tane F16 1000 tane tank. Onlari tasiyacak gemi lazim, yakit lazım. Baya ileri düzey bir hayal kurmuşsun. Filistin'de zulum gören insanlara göz yumanları mı destekleyelim? Kafana sık daha dert tasa kalmaz. Neden hayallerinde ülkeni daha büyük yerlerde görmüyorsun? Amerika çok mu iyi?
Yahu sen neyin kafasini yasyorsun?
Buyuk Turkiye zaten benim idealim. Ama bu konudaki tepkileri ve kimin nasil bir altligin oldugunu olcmek istedim belki? Niyetimi nereden hemen anladin?
Sakin ol evlat. Ayni fikirdeyiz!

Son düzenleyen: Moderatör:
Amerika kim, gezegen temsili kim? Irak ile bile 2 3 sene ugrastı. Elinde ney var ki Amerika'nin? 1000 tane F16 1000 tane tank. Onlari tasiyacak gemi lazim, yakit lazım. Baya ileri düzey bir hayal kurmuşsun. Filistin'de zulum gören insanlara göz yumanları mı destekleyelim? Kafana sık daha dert tasa kalmaz. Neden hayallerinde ülkeni daha büyük yerlerde görmüyorsun? Amerika çok mu iyi?
Amerika nerede Irak nerede? Siz komşu olan ülkeyle savaşmak mı sanıyorsunuz? Çevre ülkelerinde olan üsler ne peki? Türkiye de dahil.

Yahu sen neyin kafasini yasyorsun?
Buyuk Turkiye zaten benim idealim. Ama bu konudaki tepkileri ve kimin nasil bir altligin oldugunu olcmek istedim belki? Niyetimi nereden hemen anladin?
Sakin ol evlat. Ayni fikirdeyiz!

Üslubunuzu doğru takınınız lütfen. Herkesin kendince haklı sebepleri vardır. Ve siz faklı dünyanın insanı gibisiniz; Amerikan filmlerindeki kurgu dünyadan gibi. Kendinizi onlara çok ikna etmişsiniz. Bana göre adam söylediklerinde bir nebze haklı bile.

Üslubunuzu doğru takınınız lütfen. Herkesin kendince haklı sebepleri vardır. Ve siz faklı dünyanın insanı gibisiniz; amerikan filmlerindeki kurgu dünyadan gibi. Kendinizi onlara çok ikna etmişsiniz. Bana göre adam söylediklerinde bir nebze haklı bile.

Adam hakli kardesim. Ben sahsimdan hesap soran uslubuna ayni olcude karsilik verdim o kadar.
Ortaya bir soru sormak neden kendimi Amerikan filmlerine kaptirmis olmak olsun ?
Zaten yazdim, kimin boyle bir konuya ne tepki verecegini merak ettim diye. Kimin nasil tepki verecegine gore nasil bir algi zeminde oldugunu gormek istedim. Kisisellestirmeyin. Son 50 mesajimi okursaniz kimsenin inanmadigi kadar Buyuk Turkiye'ye inanmis bir uslubum oldugunu zaten gorursunuz.

Yorum olarak soyle denebilirdi madem Amerika karsitisiniz :
Turkiye Turan birligini kuracak ve Ataturk'un dedigi 'Istikbal goklerdedir' sozu kiymet kazanacak. Ya da Ataturk'un de ideali ve kehaneti olan ileri milletler seviyesini yakalayacagimiz gunlerden soz edebilirdin.

Ama kabulleriniz ne yazik ki kendinizi gelistirmekten cok dis alemi yermek uzerine olusmus. Bu noktada kimse kusura bakmayacak.

Son düzenleme:
Amerika nerde Irak nerde. Siz komşu olan ülkeyle savaşmak mı sanıyorsunuz? Çevre ülkelerinde olan üsler ne peki? Türkiye'de dahil.

Efendim üsler ne alakadir? Amerika'da 400 savaş ucagi varken Irak'ta 10 tane vardir. Ona da Türkiye yardim etmiştir. Bazı duyumlara göre Saddam Hüseyin'in Amerikan dolarıyla ticaret yapmayı reddetmesinden dolayı savaştıkları söyleniyor.
Belki ben Amerika'yı sevmedigim için konuyu saptırmiş olabilirim. Ama ne sebepten olursa olsun insanları istila etmek haklı bir neden degildir. Hem de ben sanmiyorum Amerikali'larin bizimle ittifak kurmak istiyecegini. Yeni dünyalar kursalar bizi göturmezler. Amerikan zencilerle bile yaşamazken Turklerle ittifak mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı