Instagram satıcısı ve Dolandırılma ihtimalim

Merhabalar. Instagram üzerinde lilerenkorkmaz adlı bir sayfa Kanada sunucuları üzerinden çoğu sayfada düşük fiyata Trendyol, Hepsiburada, Yemeksepeti, Valorant VP gibi şeyler satılıyor. Normalde inanmam bunlara gülüp geçerim. Ancak bu kişi güvence olarak Trendyol hesabıma 50 TL atacağını ödemeyi sonra alacağını söylüyor. Instagram'dan sizde bakabilirsiniz. Ne yapmamı önerirsiniz acaba?
yazılanlar ne kadar doğru bilmiyorum ama ben pocophone x3 telefon aldım bu arkadaştan elime ulaştı şimdilik bi sıkıntı çıkmadan umarım da çıkmaz :)

yazılanlar ne kadar doğru bilmiyorum ama ben pocophone x3 telefon aldım bu arkadaştan elime ulaştı şimdilik bi sıkıntı çıkmadan umarım da çıkmaz :)
Şansınız varsa çıkmaz. Ben de bu işlerin içindeydim. Eğer kart sahibi dava açarsa ürünü teslim alan kişi hakkında suçlama yapılır ve bu suçun cezası baya ağır. Umarım başınız yanmaz.

Şansınız varsa çıkmaz. Ben de bu işlerin içindeydim. Eğer kart sahibi dava açarsa ürünü teslim alan kişi hakkında suçlama yapılır ve bu suçun cezası baya ağır. Umarım başınız yanmaz.
simdi benim boyle olduğundan haberim yoktu yine de suç benim üstüme mi kalcak böyle bir durum olursa ?

simdi benim boyle olduğundan haberim yoktu yine de suç benim üstüme mi kalcak böyle bir durum olursa ?
Genelde kullanılan CC ler yabancı insanlara ait. Dava açan çok az gördüm. Dava açılsa bile sizin kanıt sunmanız gerekir. Kanunda cezadan haberiniz olmazsa gerekli kolaylıkların sağlandığı maddeler var. Siz yine de satıcı ile olan konuşmaları elinizde tutun.

Referanslardan birini aynı işi yapan 2 hesapta gördüm, onunla olan konuşmam ektedir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210207-222609_Instagram.jpg
    Screenshot_20210207-222609_Instagram.jpg
    50,7 KB · Görüntüleme: 112
  • Screenshot_20210207-222619_Instagram.jpg
    Screenshot_20210207-222619_Instagram.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 110
  • Screenshot_20210207-222623_Instagram.jpg
    Screenshot_20210207-222623_Instagram.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot_20210207-222924_Instagram.jpg
    Screenshot_20210207-222924_Instagram.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 101
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı