Tamam şöyle anlatayım.

Bir çikolata şirketi var. Bu şirket vergi vermiyor ve sen devletsin ne yapacaksın? Ceza olarak şirketi kapatacaksın vb cezalar uygulayacaksın.

Bir tane enayinin biri de çıkıp diyecek ki ben o çikolatayı çok seviyorum sen benim o çikolatayı yeme özgürlüğümü engelliyorsun.

Tamam da burada uygulamanın ne için kısıtlandığını bilmiyoruz. Siz vergi vermedikleri için kısıtlandıklarını söylüyorsunuz şu an. Madem vergi vermedikleri için, bu adamlar zaten senelerdir vergi vermiyor. Yeni mi aklına geliyor devletin?

Ben dahil diğer sosyal üyeleri olayı siyasi nedenlere bağlıyoruz. Ekonomik nedenlere değil.

Tamam şöyle anlatayım.

Bir çikolata şirketi var. Bu şirket vergi vermiyor ve sen devletsin ne yapacaksın? Ceza olarak şirketi kapatacaksın vb cezalar uygulayacaksın.

Bir tane enayinin biri de çıkıp diyecek ki ben o çikolatayı çok seviyorum sen benim o çikolatayı yeme özgürlüğümü engelliyorsun.

Kanka benim de umrumda değil, AKP'den ayrı araplardan ayrı nefret ederim. Ama insanlarda Avrupa'yı Ultra modern zannedince deliriyorum.
Olayın bununla bir alakası yok. Asıl devlet sırf hoşuna gitmediği için uygulamayı engelliyor.

Kanka benim de umrumda değil, AKP'den ayrı araplardan ayrı nefret ederim. Ama insanlarda Avrupa'yı Ultra modern zannedince deliriyorum.
Kimsenin Avrupa'yı modern sandığı, örnek gösterdiği falan yok. Zaten konumuzun hiç ilgisi yok.

Tamam şöyle anlatayım.

Ama burada devletin bu şirketi kapatması için kabul edilebilir bir nedeni var şahsen o enayı böyle bir cümle kurduğunda ona vergi kaçakçılığı yapıldığını anlatsalar aptal değilse anlaması ve durumu kabullenmesi gerekir.

ama burada durum öyle değil. Eğer instagram gerçektende Türk milletiyle direkt bir alakası olmayan Arap lideri için "yas" yüzünden engellendiyse bu mantıklı ve kabul edilebilir bir açıklama değil

Şirketin devlete vergi vermesiyle bizimle uzaktan veya yakından alakası olmayan bir terör örgütünü destekleyen paylaşımların kaldırılması durumlarını bir tutuyorsan hayatında başarılar diliyorum sana.

Tamam da olaya bunun dışından bak, ABD seçimleri dahil birçok alanda bu taktiklerle sansür propagandası yaptılar. Adamlar her konuda istediği gibi at koşturabiliyorken bu şirketlere başka nasıl ceza verirsin? Engelliyorsun, biri çıkıp benim mesaj atma özgürlüğüm gitti diyor.

Ne yapacağız ülke olarak KVKK çiğneme insan haklarını çiğneme yoksa küseriz falan mı diyeceğiz?

Orta doğu'nun problemleri yüzünden kısıtlanmasına tepki gösteriyoruz. Bize ne elin örgüt liderinden. Ben dahil çoğu sosyal kullanıcısı da sıkılmıştır orta doğu problemlerinden.

Aynen öyle bana ne elin arabının terör lideri öldüyse, din kardeşliğinden bana ne (ki yok böyle bir şey), beni ilgilendirmiyor.

Daha kendi arkamızı koruyamazken hangi ara orta doğunun savunucusu koruyucusu kılığına girdik.

Tamam da olaya bunun dışından bak, ABD seçimleri dahil birçok alanda bu taktiklerle sansür propagandası yaptılar. Adamlar her konuda istediği gibi at koşturabiliyorken bu şirketlere başka nasıl ceza verirsin? Engelliyorsun, biri çıkıp benim mesaj atma özgürlüğüm gitti diyor.

Ne yapacağız ülke olarak KVKK çiğneme insan haklarını çiğneme yoksa küseriz falan mı diyeceğiz?

Seviyeli ve iki medeni insan gibi tartışıyoruz. Burada insanların medeni bir şekilde tartışması hoşuma gidiyor. Size bir soru yöneltmek istiyorum, evet veya hayır olarak yanıtlamanız yeterli.

Siz bu yasağın Instagram’ın, Meta’nın devlete vergi ödenmediği için mi uygulandığını düşünüyorsunuz?

Tamam da burada uygulamanın ne için kısıtlandığını bilmiyoruz. Siz vergi vermedikleri için kısıtlandıklarını söylüyorsunuz şu an. Madem vergi vermedikleri için, bu adamlar zaten senelerdir vergi vermiyor. Yeni mi aklına geliyor devletin?

Ben dahil diğer sosyal üyeleri olayı siyasi nedenlere bağlıyoruz. Ekonomik nedenlere değil.

Evet bilmiyoruz zaten dedim, uygulamanın yasaklanması iyi olmuş demiyorum dedim. Ben sadece Instagram'ın yönetim durumunu belirttim.

Tamam şöyle anlatayım.

Kanka benim de umurumda değil, AKP'den ayrı araplardan ayrı nefret ederim. Ama insanlarda Avrupa'yı Ultra modern zannedince deliriyorum.

Instagram'ın kapatılmasını vergi kaçakçılığına nasıl bağlıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum. Eğlenme amaçlı kullanılan bir uygulama ve Türkiye'nin yüzde 67'si bu uygulamayı kullanıyor. Avrupa'nın Ultra modern zannedilmesiylede uzaktan yakından alakası yok. Sadece devletin kendini aklaması, gündemi değiştirme çabası ve Arap hayranlığı.

Bazı bakanlıkların Türkçe bakımından ölmüş açıklamaları olur ya, ona benzemiş mesajın. Ne dediğin hiçbir şekilde anlaşılmıyor. Tek cümlede ABD’deki seçimlerden Instagram’daki engelleme özelliğine gitmişsin yanlış anlamadıysam. Düzgünce yaz cevaplayalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı