Instagram'da açılan hesapta başkalarının fotoğraflarını kullanmak sorun yaratır mı?

samykekw

Centipat
Daha fazla  
Rastgele birisinin fotoğraflarını kullanıyorum ve paylaşıyorum. Hesapta o kişinin adını kullanarak suç falan işlediğim yok. Hesabımı savcılığa şikayet etse bir şey çıkar mı? Suç olduğunu biliyorum ama savcılığın bu tarz şeylerle uğraşacağını sanmıyorum. Ben daha önce pek para cezası yiyen hapis yiyen görmedim fake hesaptan. Dava etse bir şey çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rastgele birisinin fotoğraflarını kullanıyorum ve paylaşıyorum. Hesapta o kişinin adını kullanarak suç falan işlediğim yok. Hesabımı savcılığa şikayet etse bir şey çıkar mı? Suç olduğunu biliyorum ama savcılığın bu tarz şeylerle uğraşacağını sanmıyorum. Ben daha önce pek para cezası yiyen hapis yiyen görmedim fake hesaptan. Dava etse bir şey çıkar mı?

Eğer başkasının fotoğrafı ile suç işlersen dolandırıcılık gibi dava eder, ama normal kullanımda dava etmeye uğraşmak yerine seni Instagram'a şikayet edecektir.

O kişinin adını kullanarak suç işlememiş olsan bile, özel hayatın gizliliğini ihlal ediyorsun. Savcılık böyle şikayetlerle ilgilenir yani dava açılabilir. Başkasının fotoğraflarını izinsiz kullanmak yasal değil.

Türk ceza kanunu (tck) 134. madde.
Kişisel verilerin korunması kanunu (KVKK)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı