Instagram'dan bir kıza nasıl yazılabilir?

• Konuyu başlatan trex00
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 68

trex00

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Instagram'da denk geldiğim bir kız var. Doğal olarak ikimizde birbirimizi tanımıyoruz. Sadece ben onun hakkında fikir sahibiyim.
Çünkü üniversite hayatını anlattığı bazı videolar çekmiş ve birkaç yüz takipçisi var. Gördüğüm kadarıyla kendine özel bireysel bir hesabı da var.
Tesadüfi olan şeylerden bahsedeyim şimdi de. Kızla üniversitelerimiz arası yürüme mesafesi aynı otobüse binip aynı marketlere uğruyor bile olabiliriz. Ve kızla aynı bölümü okuyoruz. Bu belirtiler toplanınca içimdeki dürtü beni mesaj yazmaya itti. Nasıl başlayabilirim? Abaza vs. görünmek istemiyorum öyle de değilim zaten ama Instagram sonuçta güvenmeyebilir ve rahatsız edici bir tip olarak görünebilirim... Ben de ilk defa bir kızla bu tarzda tanışıyorum, normalde hep okul, dershane, kurs.

@taramavalo

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Instagram'da denk geldiğim bir kız var. Doğal olarak ikimizde birbirimizi tanımıyoruz. Sadece ben onun hakkında fikir sahibiyim.
Çünkü üniversite hayatını anlattığı bazı videolar çekmiş ve birkaç yüz takipçisi var. Gördüğüm kadarıyla kendine özel bireysel bir hesabı da var.
Tesadüfi olan şeylerden bahsedeyim şimdi de. Kızla üniversitelerimiz arası yürüme mesafesi aynı otobüse binip aynı marketlere uğruyor bile olabiliriz. Ve kızla aynı bölümü okuyoruz. Bu belirtiler toplanınca içimdeki dürtü beni mesaj yazmaya itti. Nasıl başlayabilirim? Abaza vs. görünmek istemiyorum öyle de değilim zaten ama Instagram sonuçta güvenmeyebilir ve rahatsız edici bir tip olarak görünebilirim... Ben de ilk defa bir kızla bu tarzda tanışıyorum, normalde hep okul, dershane, kurs.

@taramavalo
Birincisi fazla stalk yapıyor gibisin, eğer öyleyse bunu bırakmalısın. Sormam gereken bir soru var: bu kızın profili herkese açık mı yoksa karşılıklı takipleşiyor musunuz? Eğer karşılıklı takipleşiyorsanız bu iyiye işaret.
Yapmaman gereken kız takip isteğini kabul ettiği gibi yazmayacaksın, ''selam, sa, naber, nabıon'' gibi basit ve konuşmayı tıkamaya meyilli şeyler yazmayacaksın, baştan sona kızın her şeyine like atmayacaksın.
Yapman gereken özellikle de kız sosyal medyasını aktif kullanıyorsa denk geldikçe kızın attığı hikayelere bakacaksın. Yazmak için yazmayıp gerçekten sana uygun, konuşabileceğin bir hikaye attığında attığı hikayeyle ilgili yazacaksın. Mesela kız konsept bir kafeden story attıysa ve o kafeye daha önce gittiysen oradan bir konu başlatabilirsin. Kız bir kitap kapağını paylaştıysa ve o kitabını okuduysan(ya da okumasan bile sağdan soldan kitap halinde biraz bilgi edinip) kıza kitapla ilgili ''şu kısım çok saçmaydı ya/bu kitabı benim dışında okuyan birisini ilk kez görüyorum/bu kitabı sıkılmadan bitirmek imkansıza yakın'' gibi dikkat çekici ve sıradan olmayan şeyler yazabilirsin.
Unutmaman gerekir ki sosyal medyada başarı oranı düşüktür, yani sonuç olumsuz olsa da buna hazırlıklı olmalısın.

Fazla stalk yapan biri değilim. Anlatmak istediğim de oydu zaten. Ben sürekli birilerini ekleyip yazan biri de değilim. İstenmiyorsam darlayacak biri de.
2 hesabı var sanırım biri gizli biri açık. Açık olanda birkaç gönderisine denk geldikten sonra tanışmak istedim aslında. Aktif kullanıyor post açısından fakat hiç hikaye atarken görmedim. Genelde kısa videolar atmış. Ya bölümünden üniversitesinden falan bahsediyor ya da insanlara üniversite sınavı hakkında bilgi veriyor.
Dediğim gibi bölümlerimiz aynı olduğu için kızda bildiğiniz kendimi gördüm. Ben ne düşünüyorsam benzer şeyler belirtmiş videolarında. O yüzden tanışmak istedim de aslında. Üniversitelerimizde çok yakın.
Ayrıca kızla sanırım hemşeriyiz konuşma tarzından anladığım kadarıyla.
Yazmadan önce profil fotoğrafım olarak kendi fotoğrafımı koyacağım. Bu önemli bence. Kim olduğunu bile bilmediği biri için.
Aslında bölüm dersleri hakkındaki postlarının altına yorumda yapabilirim ama özelden yazmak daha iyi değil mi?

Yazmak için yazmayıp gerçekten sana uygun, konuşabileceğin bir hikaye attığında attığı hikayeyle ilgili yazacaksın. Mesela kız konsept bir kafeden story attıysa ve o kafeye daha önce gittiysen oradan bir konu başlatabilirsin. Kız bir kitap kapağını paylaştıysa ve o kitabını okuduysan(ya da okumasan bile sağdan soldan kitap halinde biraz bilgi edinip) kıza kitapla ilgili ''şu kısım çok saçmaydı ya/bu kitabı benim dışında okuyan birisini ilk kez görüyorum/bu kitabı sıkılmadan bitirmek imkansıza yakın'' gibi dikkat çekici ve sıradan olmayan şeyler yazabilirsin.
Ben bir kız güzel veya çirkin diye ondan hoşlanmam. İlk mesajda da onu belirtmek istemiştim fakat açıklayıcı olmadıysa diye bir daha yazıyorum. Kızın yaptığı şeylerin çoğu yaşam tarzımla uyuşuyor zaten. Asıl tanışmak isteme sebebim bu. İllahi ileri de gitmeyebilir ilk adımda arkadaş olmak isterim zaten. Kızın bahsettiği akademik hedefleri de benimkinin aynısı benden çalmış gibi görünce gerçekten şok oldum ve etkilendim. Kafa yapımız aynı gibi yani. O yüzden yazacağım her mesaj anlamlı olur bence. Sade bir bölüm dersinden bahsetsem bile? @taramavalo

Son düzenleme:
Fazla stalk yapan biri değilim. Anlatmak istediğim de oydu zaten. Ben sürekli birilerini ekleyip yazan biri de değilim. İstenmiyorsam darlayacak biri de.
2 hesabı var sanırım biri gizli biri açık. Açık olanda birkaç gönderisine denk geldikten sonra tanışmak istedim aslında. Aktif kullanıyor post açısından fakat hiç hikaye atarken görmedim. Genelde kısa videolar atmış. Ya bölümünden üniversitesinden falan bahsediyor ya da insanlara üniversite sınavı hakkında bilgi veriyor.
Dediğim gibi bölümlerimiz aynı olduğu için kızda bildiğiniz kendimi gördüm. Ben ne düşünüyorsam benzer şeyler belirtmiş videolarında. O yüzden tanışmak istedim de aslında. Üniversitelerimizde çok yakın.
Ayrıca kızla sanırım hemşeriyiz konuşma tarzından anladığım kadarıyla.
Yazmadan önce profil fotoğrafım olarak kendi fotoğrafımı koyacağım. Bu önemli bence. Kim olduğunu bile bilmediği biri için.
Aslında bölüm dersleri hakkındaki postlarının altına yorumda yapabilirim ama özelden yazmak daha iyi değil mi?

Ben bir kız güzel veya çirkin diye ondan hoşlanmam. İlk mesajda da onu belirtmek istemiştim fakat açıklayıcı olmadıysa diye bir daha yazıyorum. Kızın yaptığı şeylerin çoğu yaşam tarzımla uyuşuyor zaten. Asıl tanışmak isteme sebebim bu. İllahi ileri de gitmeyebilir ilk adımda arkadaş olmak isterim zaten. Kızın bahsettiği akademik hedefleri de benimkinin aynısı bende çalmış gibi görünce gerçekten şok oldum ve etkilendim. Kafa yapımız aynı gibi yani. O yüzden yazacağım her mesaj anlamlı olur bence. Sade bir bölüm dersinden bahsetsem bile? @taramavalo
Kızın hakkında fazla bilgi sahibi gibi duruyorsun, bu da stalk yapmış olabileceğini düşündürtüyor haliyle. ''Çok fazla ortak özelliğimiz var, aynı ben'' tarzında söylemler genelde insanın kendisine zarar veriyor. Kendi hayatımda da kendime çok benzer insanlarla hiç mutlu olmamış birisi olarak söylüyorum bunu. Yani odaklanman gereken konu ortak özelliklerinizin çok olması değil aslında.
Evet kesinlikle kendi fotoğrafın olmalı, şart değil ama istersen kıza yazacağın zaman profilini açıp yalandan bir hikaye falan da atabilirsin. Özelden yazmak daha iyi yorum atmaktan ziyade ama dediğim gibi alakalı bir şey olmalı. Aynı bölümdeyseniz ve kız bölümle ilgili bir ders üzerinden paylaşım yaptıysa ''aa şu dersi geçebilen çok az kişi var'' tarzında yine dikkat çekici bir şey söylenebilir. Bu senin yaratıcılığınla, kızın mizacıyla vs. alakalı bir durum.
Hayır, yazacağın her mesaj anlamlı olmayacaktır. Kız seni ve zihninden geçeni nerden bilebilir dostum?

Kızın hakkında fazla bilgi sahibi gibi duruyorsun, bu da stalk yapmış olabileceğini düşündürtüyor haliyle. ''Çok fazla ortak özelliğimiz var, aynı ben'' tarzında söylemler genelde insanın kendisine zarar veriyor. Kendi hayatımda da kendime çok benzer insanlarla hiç mutlu olmamış birisi olarak söylüyorum bunu. Yani odaklanman gereken konu ortak özelliklerinizin çok olması değil aslında.
Evet kesinlikle kendi fotoğrafın olmalı, şart değil ama istersen kıza yazacağın zaman profilini açıp yalandan bir hikaye falan da atabilirsin. Özelden yazmak daha iyi yorum atmaktan ziyade ama dediğim gibi alakalı bir şey olmalı. Aynı bölümdeyseniz ve kız bölümle ilgili bir ders üzerinden paylaşım yaptıysa ''aa şu dersi geçebilen çok az kişi var'' tarzında yine dikkat çekici bir şey söylenebilir. Bu senin yaratıcılığınla, kızın mizacıyla vs. alakalı bir durum.
Hayır, yazacağın her mesaj anlamlı olmayacaktır. Kız seni ve zihninden geçeni nerden bilebilir dostum?
Stalk yapabileceğim bir durum yok ki. Bir hesap var sadece. Google a isim falan yazıp araştıracak kadar değilim. Charm quell falan da değilim. Bu konu hakkındaki fikrinizi anlıyorum dışarıdan öyle gözüküyor olabilir fakat bana bu konuda güvenebilirsiniz. Zaten bunu yapabilecek biri olsaydım bunları yazmazdım diye düşünüyorum. Çoktan 5-10 kişiye sa falan yazardım herhalde. Bilmiyorum dediğim gibi bu konularda toplumdan farklıyım biraz.
Dayatılan şeyi de yıkmaya çalışıyorum aslında üniversitede kızlar kızlarla erkekler erkeklerle takılıyor çoğunlukla. İstisnalar hariç bir kişinin karşı cinsten 2-3 sık görüştüğü arkadaşı varken aynı cinsten bu sayı 5-6 katı olabiliyor.
Aslında ondan hoşlanmasam bile ona yazmak isterdim
Normalde sosyal medya üzerinden tanışmalara ön yargılıyım ama bu kızın üniversitesi falanda yakın yani daha somut gibi geldi ve yazmak istedim.
Asıl amacım kendimi "sizin ilk başta örnek verdiğiniz gibi saçma saçma sa napıyon yazan tayfadan" zannettirmeden (yani asıl korkum bu ben öyle biri değilim fakat öyle tanımlanmaktan korkuyorum) tanışmak. Bu ölçüde yeni bir öneriniz var mıdır?
Sizin de vaktinizi aldım. Teşekkür ederim.

Stalk yapabileceğim bir durum yok ki. Bir hesap var sadece. Google a isim falan yazıp araştıracak kadar değilim. Charm quell falan da değilim. Bu konu hakkındaki fikrinizi anlıyorum dışarıdan öyle gözüküyor olabilir fakat bana bu konuda güvenebilirsiniz. Zaten bunu yapabilecek biri olsaydım bunları yazmazdım diye düşünüyorum. Çoktan 5-10 kişiye sa falan yazardım herhalde. Bilmiyorum dediğim gibi bu konularda toplumdan farklıyım biraz.
Dayatılan şeyi de yıkmaya çalışıyorum aslında üniversitede kızlar kızlarla erkekler erkeklerle takılıyor çoğunlukla. İstisnalar hariç bir kişinin karşı cinsten 2-3 sık görüştüğü arkadaşı varken aynı cinsten bu sayı 5-6 katı olabiliyor.
Aslında ondan hoşlanmasam bile ona yazmak isterdim
Normalde sosyal medya üzerinden tanışmalara ön yargılıyım ama bu kızın üniversitesi falanda yakın yani daha somut gibi geldi ve yazmak istedim.
Asıl amacım kendimi "sizin ilk başta örnek verdiğiniz gibi saçma saçma sa napıyon yazan tayfadan" zannettirmeden (yani asıl korkum bu ben öyle biri değilim fakat öyle tanımlanmaktan korkuyorum) tanışmak. Bu ölçüde yeni bir öneriniz var mıdır?
Sizin de vaktinizi aldım. Teşekkür ederim.
Misal kıza takip isteği atıyorsun ve kız kabul ediyor, kız kabul ettiği gibi yazıyorsan evet bu kızın bakış açısından çok olumsuz bir tanışma şekli zira dışarıdan direkt olarak tek amacının kız olduğu belli oluyor ve bu çok sıradan ve saldırgan görüntü. Örnek olması için söylüyorum.
Dediğine göre kızın açık olan hesabından kıza yürüyeceksin. Açık olan hesabı bir blog hesabı gibiyse, 300-500 takipçi 2 takip falansa kızın hesabı bu sıkıntı olabilir. Eğer normal kendi profiliyse yürü gitsin.
Ancak dediğim gibi kız madem hikaye atmıyor; gerçekten de sana uygun, zorlanmadan konuşabileceğin ve bilgili olduğun bir konuda kızın gönderi atmasını bekle. Kız gönderi attıktan sonra -sanırım kızın attığı gönderiyi paylaş diyerek kıza atabiliyordun- o şekilde sanki hikayeye cevap verir gibi kıza mesaj atabilirsin. Bunu yaptığında zaten o tayfadan uzaklaşıyorsun zira direkt ''selam tanışalım mı, seni beğendim'' mesajı vermekten ziyade daha tesadüfi bir şeyden konuşur süsü veriyorsun.

Dediğine göre kızın açık olan hesabından kıza yürüyeceksin. Açık olan hesabı bir blog hesabı gibiyse, 300-500 takipçi 2 takip falansa kızın hesabı bu sıkıntı olabilir. Eğer normal kendi profiliyse yürü gitsin.
Neden? Nasıl bir sıkıntı? Açık hesaptan iletişim kurmam daha mantıklı olur sonuçta kapalı hesabı illegal yoldan öğrendim. (Onu da rastgele gördüm bu arada 2 hesabının isimleri çok benzermiş. Yazınca ikisi de çıktı..) Ayrıca bir kere daha belirteyim şu anlık yürüme falan yok. İletişime geçip bağlantı kuracağım gibi düşünelim.
Ancak dediğim gibi kız madem hikaye atmıyor; gerçekten de sana uygun, zorlanmadan konuşabileceğin ve bilgili olduğun bir konuda kızın gönderi atmasını bekle. Kız gönderi attıktan sonra -sanırım kızın attığı gönderiyi paylaş diyerek kıza atabiliyordun- o şekilde sanki hikayeye cevap verir gibi kıza mesaj atabilirsin.
Evet, sanırım yapabiliyoruz. Bende Instagram cahiliyim. Story de atıyor sanırım. Ama ben hiç denk gelmedim. Genelde 3-4 günde bir post atıyor sanırım. Dediğim gibi attığı bütün postlar beni doğrudan ilgilendiriyor aslında.
Bunu yaptığında zaten o tayfadan uzaklaşıyorsun zira direkt ''selam tanışalım mı, seni beğendim'' mesajı vermekten ziyade daha tesadüfi bir şeyden konuşur süsü veriyorsun.
Yarın yazacağım sanırım. Sizce kendimi tanıtmama gerek var mı? Adım,ünim bölümüm vs. Örneğin ''şu kısım çok saçmaydı ya/bu kitabı benim dışında okuyan birisini ilk kez görüyorum/bu kitabı sıkılmadan bitirmek imkansıza yakın'' böyle yazdıktan sonra 2 gülücük emojisi atsa ne yapacağım. İlerlemez sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı