Intel 10. Nesil K serisinin Termal Başarımı

10. nesil iyi hoş da K serisi işlemcilerin güç tüketimi birçok insanın gözünü korkutmuştu. Bilindiği üzere OC ile Intel işlemciler stok haline göre %50-60 daha fazla güç tüketiyor bu da üst seviye işlemcilerin güç tüketiminde rekor kırmasına neden oluyor.

Yalnız Intel'in IHS'yi inceltmesi ve sıvı metal kullanması sayesinde ısınma sorunun önüne geçilmiş gibi duruyor. Bununla ilgili bulduğunuz testleri paylaşabilirsiniz.

1590054244161.png

Güzel bir kapışma bizi bekliyor. İntel bence 10600K ile çok güzel iş çıkardı eğer AMD iyi yanıt verebilirse müşteriler olarak çok eğleneceğiz. İntel 10000 serisi ile AMD 4000 serisinin kapışmalarını izlemek eğlenceli olacaktır. Çekirdek kolaları hazırlayın. :D

Intel böyle oyun performansı vermeye devam ederse bir türlü Intel'i bırakamayacağım herhalde😂
5 senelik işlemci olan ve halen daha ana sistemimde kullandığım 6700K'ya sor onu :)
Ne olursa olsun ölmediği sürece yaşatmaya devam edeceğim sanırsam :D Gerekirse daha yüksek frekanslı bellekler ile sağlam bir sıvı soğutma takacağım. :) Her şeyin dibine vuracağım kısacası :D Aşırı fanboyu oldum şu işlemcinin. :)

5.3 GHz hızlara çıkamadığını ve sabit çalışmadığını nereden biliyorsunuz? Bununla ilgili yalan dolan bir site değil de hepimizin bunu canlı canlı görebileceği videolu bir kanıtınız varsa çok iyi olur. Ben şahsen bu söylediklerinize inanmıyorum eğer varsa da böyle bir şey zaten görünen köy kılavuz istemez, kötüyse gerçekten kötü deriz 10900K'ya. Ancak, bunu düz 10900 için söylüyorsanız bir nevi tamam diyeceğim ama stabil değil demek ancak AMD'yle örtüşen bir söylem. Eskiden olduğu gibi şu an da Ryzen serisiyle bazı anakart ve soğutucu modelleriyle halen voltaj dengesizliği/sıcaklık vb gibi sıkıntılar yaşayan var. Bu da demek değil ki Intel'de bu tip problemler hiç yok; sorunların sıklığının AMD tarafında şu an oransal olarak daha fazla olduğu bilinen bir gerçek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodan gördüm kendisi takip ettiğim ve donanım işlerine merak salmamı sağlayan kişi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı