Intel 10.Nesil Oyun Testleri

Hardware Unboxed kanalı yeni 10. nesil işlemcileri, 9. nesil Intel ve 3. nesil Ryzen'larla karşılaştırmış. Almaya değer bir tarafı ve yeniliği yok. 9. Nesilden bir farkı da yok. Yeni işlemci alacaklar için önerim 10700K almak yerine 3700X+Anakart alabiliyorsunuz. Aradaki fiyat farkını paranız çoksa verebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçesi yüksek olup olabilecek en yüksek FPS değerlerini alma konusunda takıntılı olanların Intel almasında bir sıkıntı görmüyorum. Sonuçta kişinin kendi parasıyla ne yapacağını seçme hakkı var. Çoklu çekirdek ve render konusunda da şöyle düşünüyorum, kullanıcı profilinin %5'i bile olsa bu CPU render motorları ya da programları kullandı mı acaba?

Bütçesi yüksek olup olabilecek en yüksek FPS değerlerini alma konusunda takıntılı olanların Intel almasında bir sıkıntı görmüyorum. Sonuçta kişinin kendi parasıyla ne yapacağını seçme hakkı var. Çoklu çekirdek ve render konusunda da şöyle düşünüyorum, kullanıcı profilinin %5'i bile acaba bu CPU render motorları ya da programları kullandı mı acaba?
Ona bir lafımız yok. Şu an Intel'e E-Spor işlemcisi denme sebebi o. Başka bir meselesi yok. Bu işten para kazanıyorsan 10FPS için +1000TL verirsin. Onun dışında normal kullanıcı vermez ki global satışlar da verilmediğini gösteriyor.

@Silinen üye Bu işlemci serilerinin birbirlerine göre artısı ve eksileri var. Mesela fiyat/performans sistemi isteyen birine Intel önermem çünkü soğutucu ve belki de anakart için daha fazla para vermesi gerekecek. CPU render aldığını söyleyen kişilere de Intel yerine AMD önerilebilir. Intel'in ise oyunlarda ve çipset bakımından stabilitede avantajı var.

Bir markaya bu kadar odaklanıp ötekinin ürünlerini yermek bence gereksiz. Aynı düzeyde olup da "tüm" konularda bir marka ötekini ezmişse o zaman durum değişir ama şu anda öyle bir şey yok. Bütçe sorunu olmayan birinin de Intel almasında ne gibi bir sakınca olabilir?

Son düzenleme:
Yalnız benim en dikkatimi çeken nokta sıralamada AMD en iyi durumda bile oyunlarda ilk 5'e giremiyor. Oyun için Intel söyleminin altı çizilmiş bir kez daha. Onun dışında 9. nesil işlemcilerle yakın performans göstermiş. Arada ciddi farkların olduğu oyunları sonlara koymuşlar biraz algı kasılmış gibi.

@Silinen üye Bu işlemci serilerinin birbirlerine göre artısı ve eksileri var. Mesela fiyat/performans sistemi isteyen birine Intel önermem çünkü soğutucu ve belki de anakart için daha fazla para vermesi gerekecek. CPU render aldığını söyleyen kişilere de Intel yerine AMD önerilebilir. Intel'in ise oyunlarda ve çipset bakımından stabilitede avantajı var.

Bir markaya bu kadar odaklanıp ötekinin ürünlerini yermek bence gereksiz. Aynı düzeyde olup da "tüm" konularda bir marka ötekini ezmişse o zaman durum değişir ama şu anda öyle bir şey yok. Bütçe sorunu olmayan birinin de Intel almasında ne gibi bir sakınca olabilir?
Yine aynı şeye geliyoruz dostum. Ben ona bir şey demiyorum. Konuda da belirttim zaten paran çoksa ve sadece rekabetçi oyun oynuyorsan (PUBG, COD, CS:GO gibi) Intel alabilirsin ama 10. nesilin 9'dan farkı yok alırken de bunu bilmeli. Gerçi son 3 yıldır bu böyle değil mi zaten?

Yine aynı şeye geliyoruz dostum. Ben ona bir şey demiyorum. Konuda da belirttim zaten paran çoksa ve sadece rekabetçi oyun oynuyorsan (PUBG, COD, CS:GO gibi) Intel alabilirsin ama 10. nesilin 9'dan farkı yok alırken de bunu bilmeli. Gerçi son 3 yıldır bu böyle değil mi zaten?
Kesinlikle değil. 8. Nesil ile bu işlemciler kıyaslanamaz bile.

Hardware Unboxed kanalı yeni 10. nesil işlemcileri, 9. nesil Intel ve 3. nesil Ryzen'larla karşılaştırmış. Almaya değer bir tarafı ve yeniliği yok. 9. Nesilden bir farkı da yok. Yeni işlemci alacaklar için önerim 10700K almak yerine 3700X+Anakart alabiliyorsunuz. Aradaki fiyat farkını paranız çoksa verebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir önceki nesile göre %20 daha fazla hız vaad ediyorlardı

@Silinen üye Kim için almaya değmez mesela? i9 9900K kullanan birinin i9 10900K almasına tabi ki gerek yok. Ya da i7 9700K sahibi olanların da i7 10700K almasına gerek yok. Fakat şu anda oyun için yüksek bütçeli sistem toplayan biri neden önceki nesli alsın ki? Çok ender oluyor o 1 seri arasında almaya değer fark yaratan ürünler. Mesela GTX 900 serisi ile 1000 serisi arasında o fark vardı, ama 1000 serisi ile 2000 serisi arasında o fark yoktu.

Sistem yükseltmesi yapanların her yeni nesilde paraları sokağa döküp karşılığında çok şeyin değişeceğini beklemesi de saçma olur, sıfırdan sistem toplarken bütçe sorunu yokken önceki nesli alması da saçma olur. Bence de sistem yükseltmeleri için EN AZ 2 nesil beklemek gerekir orasına lafım yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı