Rehber Intel 11. Nesil Mobil İşlemcilerde Undervolt Kilidi Kaldırma

@Tolga Samet Hocam tekrardan merhaba,

Tavsiyeniz üzerine shell içerisine usb üzerinden boot ederek kilit durumunu kontrol ettim ve açık olarak gözüküyor; yani işlemler doğru bir şekilde sonuçlanmış burada bir problem yok.

Ancak ThrottleStop içinde hala FIVR sekmesi pasif durumda, yani kağıt üzerinde işlem doğru ancak pratikte bir şeyler yanlış gibi duruyor.

Bir fikriniz var mı?

Bununla ilgili discord kanalı kurup birbirimize yardımcı olsak çok iyi olur. Herkes bu şekilde teker teker sorunlarını anlatınca zor oluyor.

Telegram grubu da olabilir, size kalmış hangisinde açacağınız. Sadece undervolt değil tüm 11. nesil mobil işlemciler hakkındaki diğer konuları da konuşabiliriz ancak az katılım olursa kimsenin kimseye faydası olmaz. Ben deneme amaçlı bir kanal açıp bir iki hafta duruma göre ilerleyelim derim.

Ben varım. Siz grubu oluşturun, konu sahibi grubun adını sorun olmazsa konuya eklesin. Gelmek isteyenler direkt görür zaten.

Son düzenleme:
10. nesil için v14 kullanılması gerekiyor. Kodları belirli, o sebepten işlemleri yapmanıza gerek yok.
Kod:
setup_var CpuSetup 0xDA 0x0
Kod:
setup_var CpuSetup 0x3E 0x0
Bunları yazmanız yeterli.

Tolga hocam öncelikle emeğinize sağlık.
Adımları izleyip " overclocking lock " araması yaptığımda çıkan sonuçların içerinde setup diye bir şey yok.
Cihaz ASUS FX506LH İ5 10300H

@Tolga Samet

Dosya Ekleri

• ssss.jpg
    524 KB · Görüntüleme: 84
Tolga hocam öncelikle emeğinize sağlık.
Adımları izleyip " overclocking lock " araması yaptığımda çıkan sonuçların içerinde setup diye bir şey yok.
Cihaz ASUS FX506LH İ5 10300H

@Tolga Samet

10. nesil için halihazırda bir rehber var, ona baktınız mı?

Evet ondan bir sonuç alamadım bu konuya yöneldim ve son paylaştığınız hazır kodları BIOS üzerinden uygulayarak kilidi açmayı başardım merak ettigim tek bir şey kaldı acaba bu işlem garantide bir sorun yaratır mı?

@poyrazcan065 Merhabalar. Ayarlar, 10. nesilde BIOS'ta aynı bölümde bulunuyor. Ekstradan BIOS'u inceleyip bakmanıza gerek yok. Konudaki anlatım, daha çok nasıl elde ettiğim üzerine. Zaten kodları yazıp açmışsınız. Garanti fark etmez muhtemelen. Yine de kapatmak isterseniz BIOS sıfırlamanız yeterli. Default ayarları yükleseniz de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…