Intel Arc B580'in çöp olduğu gerçeği


4060'a 2 senelik diyorsun 4060 çıktığında Intel kadar driver sorunu yaşamadı. AMD de yaşamadı. AMD yaşadığı sorunları da hızla çözdü. Bu sorunu tek yaşayan firma Intel. Attığım video ocak ayından bunun farkındayım ve bilerek attım çünkü o zamandan bu yana da hala değişen bir şey olmadı 5 ay geçti driverlarda düzelme yok. A serisi kartların üstünden kaç sene geçti a serisi kartla şu an Detroit oynayabiliyor musun? Kart çıkalı aylar aylar geçmiş asır olacak hala düzeltmemişler sorunu. Ayrıca Intel driverları baştan aşağı sıkıntılı. İstedikleri kadar optimizasyon yapsınlar istedikleri kadar düzeltsinler bu driverın kodlanma şekli diğer firmaların driverlarından farklı olduğu için her zaman işlemciyi diğer firmaların rakip ekran kartlarına göre daha fazla kullanacak bu da her zaman darboğaz demek. Intel'a serisi ekran kartlarını hala DirectX9-10 oyunlarına adam gibi optimize edemedi. O serinin kartları hala eski nesil oyunlarda kötü performans gösteriyor rakip kartlara göre. Ben kart aldığımda 1 sene boyunca gelişimini izlemek istemiyorum. Kart alıyorsam adam gibi kullanabilmeliyim. Bu kartı 4060'a rakip diye çıkartıyorsan işlemci uyumluluğunu performansını da rakibine göre yapmalısın. İşinize gelince 12 GB VRAM'i var fiyat performans şunu satıp bunu aldım işinize gelmeyince 4060 2 sene önce çıktı önerilen işlemciler zaten yüksek senin işlemcin şu işlemciye göre daha düşük kalıyor diye laf geveliyorsunuz. Bu kartın sorunları da en az 1 sene düzelmeyecek. 1 sene sonra da kimse bu kartın yüzüne bakmayacak. Intel yine ürettiği ürünün arkasında duramadı altında kalıp ezildi. 5 ayda driver sorunları hala çözülememişse bu sorun değil artık kronik olmuştur ve çözülmeyecektir. 4060'lı sistem 24 bin lira B580'li sistem 28 bin lira 4060'lı sistem 4 bin lira daha ucuz (8 GB versiyonu ve Ti değil) üstüne eklersen 16 GB versiyonu bile alabilirsin i5 12400F işlemci ile. Fiyat performans diyorsun da arada o kadar da abartılacak bir fark yok ve bu kart fiyatı yüzünden de gömülmeyi hak ediyor. Bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım. Kartın düzeldiğini gördüğüm zaman yazar burayı güncellerim.
 

Hazır sistem mi karşılaştırıyoruz, yoksa ekran kartı mı? madem gelişimini izlemek istemiyordun, 4060 çok daha iyiydi, onu alsaydın? Kimse driver sorunları olacağını senden saklamadı. Teknoloji gibi yarının bile belli olmadığı bir sektörde, nasıl '5 ayda driver sorunları hâlâ çözülememişse bu sorun değil, artık kronik olmuştur ' demenin en ufak mantığı yok? AMD neredeyse 10 yıl, farklı farklı jenerasyonlarda driver sorunları yaşadı. NVIDIA zaten 30 yıldır GPU üretiyorken (5000 serisi bile kendi çapında fiyaskoydu), sen daha dünden beri maksimum Intel HD 4600 üreten firmanın, AMD-NVIDIA kadar iyi performans gösterip Driver'ları komple 5 ayda düzeltmelerini bekliyorsan, ütopyanda takılmaya devam et (ki bu yine de Intel'i haklı kılmaz daha gidecekleri çok yol var fakat senin dediğin ve yaptığın şeyleri tutarsız kılar). 'AMD hızla sorunları çözdü' deyip, hâlâ AMD'nin kirli driver geçmişinden dolayı AMD almayan insanları görmezden gelmek için kör olman lazım. Kendinle çelişiyorsun sürekli: Hem '4060 daha iyi' deyip B580 alman, 'kartlar kronik sorunlu, düzelmez' deyip 'kartın düzeldiğini gördüğüm zaman burayı güncellerim.' demen ve AMD'nin 'hızla' sorunları çözdüğünü iddia etmen, beni 2025 yılında Intel fanboyu ilan etmen cidden o kadar komikti ki akşam akşam güldürdün beni. Allah da seni güldürsün. Haklısın Intel kesinlikle kendini acilen geliştirmeli atıp tutup geri kalmak saçmalık ama bunu zaten bilerek almış olman gerek. Intel kesinlikle çıktığından beri güncellemelerle ilerleme kat etti bunu da görmemek için kör olmak gerek sadece NVIDIA kadar olgun sürücüler beklemek zor ama tüketici olarak senin en doğal hakkın çünkü sen buna para ediyorsun fakat senin sorunun zaten pembe oyuncak alıp oyuncağım pembe diye ağlayan bir çocuğa benziyor.
 
İşlemcim sizinkinden daha kötü 5600g apu işlemci üstelik pcie 3.0x8 olarak bağlanıyorum burada kritik nokta bence çözünürlük bütün oyunları 4k da açıyorum b580 kullanımı yüzde 99 100 işlemci kullanımı oyundan oyuna değişiyor yeni nesil Indiana Jones yada Sony oyunlarında 40-45 aralığında dolayısıyla darboğaz sorunu da yaşamıyorum
 
Sisteminiz tam olarak nasıl hocam?
 
Sisteminiz tam olarak nasıl hocam?
B550m-k asus prime anakart iki adet Kingston nv2 1tb SSD 2x16 gb 3200mhz 16 cl gskill ram 5600g işlemci ve b580 limited edition ekran kartı hatta eski oyunları mesela max Payne 3 u 8k 60 fps de stabil bitirdim banamisin demedi ekran kartı kullanımı %90 lar da di
 

Hocam şu an Monster'ın ürettiği A770 modelini kullanıyorum bayağı memnunum işlemcisi eski bir PC'ye taktım (9.nesil i5) performansı bayağı iyi hatta şu an sizin için Days Gone indiriyorum bir bakıp geri döneceğim size.
 
Ben days gone yeni remastered olanı ilk günden indirdim oynuyorum hocam 4k full ayarlarda en yüksek grafiklerde stabil 4k 60 fps alıyorum hatta birazdan açıp resim atayım eve yeni geldim
 
Ben Days Gone yeni Remastered olanı ilk günden indirdim oynuyorum hocam 4K full ayarlarda en yüksek grafiklerde stabil 4K 60 FPS alıyorum hatta birazdan açıp resim atayım eve yeni geldim.

Deme hocam hani B580 kullanmıyorum fakat öyle güçsüz sıkıntılı yazılımsal olarak problemli bir kart olduğunu düşünmüyorum arkadaşın başına gelmiş muhtemelen.
 
Buyurunuz değerler burada full ayarlar 4k genellikle 60 fps ler de buarada.

Deme hocam hani B580 kullanmıyorum fakat öyle güçsüz sıkıntılı yazılımsal olarak problemli bir kart olduğunu düşünmüyorum arkadaşın başına gelmiş muhtemelen.
Bence çözünürlükle alakalı durum hocam yüksek çözünürlükte gördüğünüz gibi işlemci kullanımı yüzde 22 de gpu kullanımı full 100 de bilemiyorum tabiki arkadaşın şansına mi ancak kart güzel yani benim işlemci arkadaşın işlemciden daha kötü olmasına rağmen çözünürlük ve ayarları yükselince yük tamamen ekran kartına biniyor ve akıcılık çözünürlük herşey mükemmel oluyor imkanı olan tabiki 9070 XT alıp geçsin bende düşünmedim değil ancak bu nesil çok bir gelişme olmadı bende gta 6 ya kadar böyle gideceğim bugünlerde dying light 2 ye sardım yine 4k yüksek grafiklerde üstelik Ray tracing açık full rt de değil stabil 50-60 fps alıyorum daha ne olsun yani 10000 tl lik kart benim için fazlasını bile yapıyor belkide ps5 pro gücünde bir kart yani.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20250506_205403_823.jpg
    512,4 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20250506_205425_149.jpg
    443,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…