TridentKng
Decipat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
- Meslek
- öğrenci
Sorunu anlamamış olsam işlemciden dolayıdır belki demezdim sana asla işlemcin güçsüz ondan dolayı darboğaz oluyor da demedim zaten Ryzen 5 7600 öneriliyor bu GPU için ondan dolayı "7500F 5600'den çok daha önde sorununuz bundan kaynaklıdır belki" dedim. Intel'in bu işi ağır aksak da olsa toparlayacağını, kartın 4060 Ti ayarında bir yerde olduğunu söyledim zaten. Darboğazın Intel'den kaynaklandığından şüphe yok; fanboy yaftasını yemem cidden çok komik. Şirketler kimin umurunda? Kim bana en iyi fiyat-performansı sunarsa onu alırım. Öyle olmasa gidip kendi ellerimle AMD sistem kurduğumu zaten söylemezdim. En son kullandığım NVIDIA kart 2019'dan kalma 1650, hayatımda Intel işlemci elime sürmedim. Elimde B580 yerine 5090 olsa da aynı lafı ederdim. 4060'ı B580'den çok daha üst apayrı bir ligdeymiş gibi anlatmanı anlamadım; driverları oturmuş oyunlarda daha iyi performans vermesi, sorunun sürücülerde olduğunu ve zamanla düzeleceğini açıkça gösteriyor. Çıktığında stokları eriyen bir kartı Intel'in yüzüstü bırakması çok zor. Asıl sen beni yanlış anlamışsın, hemen fanboy damgası vurman saçma. Kart çöp falan değil, driverlar rayına oturdukça performans düzelecek, hele 1080p üstü çözünürlüklerde fark zaten hissedilecektir. Attığın driver videosu desen ocak ayından kalma zaten. RTX 4060 Ti yaklaşık 20K'den başlarken bu kadar bu karta yüklenmen de saçma arada 2 yıl var ve Intel'in zaten sürücü sorunları yaşayacağı kartın zamanla düzeleceği kadar gayet açıktı. Burada sorun olan şey Intel'in aşırı ağır çalışması a serisi kartlarda da Detroit'de sorunlar yaşanıyormuş Intel burada hatalı. Beklemek istemiyorsan kartı satıp başka bir kart alabilir veya arkadaşımın yaptığı gibi takas edebilirsin.
4060'a 2 senelik diyorsun 4060 çıktığında Intel kadar driver sorunu yaşamadı. AMD de yaşamadı. AMD yaşadığı sorunları da hızla çözdü. Bu sorunu tek yaşayan firma Intel. Attığım video ocak ayından bunun farkındayım ve bilerek attım çünkü o zamandan bu yana da hala değişen bir şey olmadı 5 ay geçti driverlarda düzelme yok. A serisi kartların üstünden kaç sene geçti a serisi kartla şu an Detroit oynayabiliyor musun? Kart çıkalı aylar aylar geçmiş asır olacak hala düzeltmemişler sorunu. Ayrıca Intel driverları baştan aşağı sıkıntılı. İstedikleri kadar optimizasyon yapsınlar istedikleri kadar düzeltsinler bu driverın kodlanma şekli diğer firmaların driverlarından farklı olduğu için her zaman işlemciyi diğer firmaların rakip ekran kartlarına göre daha fazla kullanacak bu da her zaman darboğaz demek. Intel'a serisi ekran kartlarını hala DirectX9-10 oyunlarına adam gibi optimize edemedi. O serinin kartları hala eski nesil oyunlarda kötü performans gösteriyor rakip kartlara göre. Ben kart aldığımda 1 sene boyunca gelişimini izlemek istemiyorum. Kart alıyorsam adam gibi kullanabilmeliyim. Bu kartı 4060'a rakip diye çıkartıyorsan işlemci uyumluluğunu performansını da rakibine göre yapmalısın. İşinize gelince 12 GB VRAM'i var fiyat performans şunu satıp bunu aldım işinize gelmeyince 4060 2 sene önce çıktı önerilen işlemciler zaten yüksek senin işlemcin şu işlemciye göre daha düşük kalıyor diye laf geveliyorsunuz. Bu kartın sorunları da en az 1 sene düzelmeyecek. 1 sene sonra da kimse bu kartın yüzüne bakmayacak. Intel yine ürettiği ürünün arkasında duramadı altında kalıp ezildi. 5 ayda driver sorunları hala çözülememişse bu sorun değil artık kronik olmuştur ve çözülmeyecektir. 4060'lı sistem 24 bin lira B580'li sistem 28 bin lira 4060'lı sistem 4 bin lira daha ucuz (8 GB versiyonu ve Ti değil) üstüne eklersen 16 GB versiyonu bile alabilirsin i5 12400F işlemci ile. Fiyat performans diyorsun da arada o kadar da abartılacak bir fark yok ve bu kart fiyatı yüzünden de gömülmeyi hak ediyor. Bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım. Kartın düzeldiğini gördüğüm zaman yazar burayı güncellerim.