Intel Atom D410 laptopa Android sürümü tavsiyesi

PowerFast

Hectopat
Merhaba, bilgisayarımı Android Box'a çevirmek istiyorum. Bu notebook için bir Android sürümü veya dağıtım tavsiyeniz var mı?

PC özellikleri:
  • 1 GB RAM
  • Intel Atom D410 İşlemci
  • 160 GB HDD
  • Intel HD Grafikleri Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Android x86 7 performanslı sanırım. Onu deneyin. Sorun olursa düşürürsünüz. Hatta hiç Android ile uğraşmadan dağıtım ile de yapabilirsiniz. Bende de 1 GB ram olan bilgisayar vardı, basit bir Linux dağıtımı ve biraz düzenleme ile aynı işi yapacak hale geldi.

Android x86 7 performanslı sanırım. Onu deneyin. Sorun olursa düşürürsünüz. Hatta hiç Android ile uğraşmadan dağıtım ile de yapabilirsiniz. Bende de 1 GB ram olan bilgisayar vardı, basit bir Linux dağıtımı ve biraz düzenleme ile aynı işi yapacak hale geldi.
Hocam amacım cihazı Android Box'a çevirip dizi-film izlemek. Android 7'de de kurulum ekranı gelmedi.

Nasıl yaptığınızı tam olarak anlatabilir misiniz?
Debian GNU/Linux dağıtımını arayüz olmadan en sade hali ile kurdum. Daha sonra Ungoogled Chromium (Chrome'un daha hafif bir hali) kurdum. Açılışta da otomatik olarak sadece tarayıcıyı açacak şekilde ayarladım. Normal klavye mouse ile kullanabiliyorsunuz. Ram yetersizliği sorunu da aslında olmuyor. Linux'ta SWAP diye bir sistem (Windows'ta pagefile diye geçer) ile RAM ihtiyacı da kalkıyor. Eğer bu şekilde yapmak istiyorsanız yardımcı olabilirim.

Debian GNU/Linux dağıtımını arayüz olmadan en sade hali ile kurdum. Daha sonra Ungoogled Chromium (Chrome'un daha hafif bir hali) kurdum. Açılışta da otomatik olarak sadece tarayıcıyı açacak şekilde ayarladım. Normal klavye mouse ile kullanabiliyorsunuz. Ram yetersizliği sorunu da aslında olmuyor. Linux'ta SWAP diye bir sistem (Windows'ta pagefile diye geçer) ile RAM ihtiyacı da kalkıyor. Eğer bu şekilde yapmak istiyorsanız yardımcı olabilirim.
Hocam APK kuramayacağım için tercihim değil ama olmazsa öyle bir şey düşünüyorum. Az önce android 6.0.1 denedim, live olarak çalıştı ama installation a basınca siyah ekranda kaldı, sebebi nedir?

Benim netbook Waydroid çalıştırabilir mi peki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı