Intel, Avrupa’da Devasa Bir Fabrika Kurabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel-yari-iletken.jpg

Mavi takım, yarı iletken üretimi için fabrika kurma tercihini Avrupa’dan yana kullanabilir. Küresel çip krizinin yaşandığı son dönemlerde araç üretiminden bilgisayar donanımına kadar onlarca sektör olumsuz etkilendi. Bu süreçte bazı şirketler yeni yatırımların planlarını yaparken, Avrupa Birliği ise çip üretimi için yeni yatırımlar yapacağını açıklamıştı. Görünüşe göre Intel’in de Avrupa Birliği için büyük planları var. […]

Devamı: Intel, Avrupa’da Devasa Bir Fabrika Kurabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ben bir şirket olsam hele ki Amerika,Avrupa gibi ülkelerde olsa konumum kesinlikle Türkiye'de fabrika açarım işçilik çok ucuz asgari ücret 2800 lira günlük 90 lira - 10 dolar KEKW.
Milyar dolarlık aletleri Türklere kullandırtmazdım şahsen.

Bir karar ile mallara el koyulabileceği için, hammaddenin çok pahalı olduğu, sürekli kuraklıkla boğuşan, gümrük vergisi çok yüksek olduğu ve Türkiye'de işlemci üretip tasarlayabilecek kalifiye işçi olmadığı için kimse burada fabrika açmak istemeyecektir. İş gücü çok ucuz olabilir ancak iş gücünün niteliksiz olduğunu hatırlatmak isterim.

Tercihini Türkiye'den yana yapsa güzel olmaz mı? 😁
Türkiye bir şey üretmek için uygun olan en son yer.
Milyar dolarlık aletleri Türklere kullandırtmazdım şahsen.
Doğru. Yukarıda birçok sebep belirttim zaten.
Kusura bakma ama rezalet ve iğrenç bir bakış açısı.
Gayet doğru bir bakış açısı, niteliksiz iş gücünün eline pahalı ve karmaşık makineleri vermek yanlış bir karar olur. Türkiye'de o makineleri işletebilecek kimse yok.

Gayet doğru bir bakış açısı, niteliksiz iş gücünün eline pahalı ve karmaşık makineleri vermek yanlış bir karar olur. Türkiye'de o makineleri işletebilecek kimse yok.
"Türkiye'de o makineleri işletebilecek kimse yok." demeniz çok yanlış.
Bu işleri sökmüş onca genç varken böyle düşünmeniz benim gözümde kararmış bir zihindir.
Türkiye bir şey üretmek için uygun olan en son yer.
Ülke sokakta "3000 mİLYonLUK TElEFOnU VaR" diyen dayılar yüzünden değil, bu tür bakış açıları yüzünden gelişmiyor benim gözümde.

Yaşlı neslin değil, genç neslin ülkeyle olan alakasına bağlı ülkenin gelişmesi.
Sokakta boş oturan dayı değil, daha zihni çok dinç ve ülkesi için çalışmak isteyen gençler kurtarır ülkeyi. Bende onlardan biriyim, ülkem için elimden geleni yapacağım diyorum ben kendime.
Sen ne diyorsun peki? Ülkenin gelişmesine ters karamsar şeyler söylüyorsun. Bu şekilde bir halt olmaz.

Son düzenleme:
"Türkiye'de o makineleri işletebilecek kimse yok." demeniz çok yanlış.
Bu işleri sökmüş onca genç varken böyle düşünmeniz benim gözümde kararmış bir zihindir.
Bilginizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Siz teknisyenlik ile yarı iletken üretimini karıştırdınız. Havya ile herkes o işlemciyi söküp takabilir ancak herkes o işlemcinin kendisini silikondan yani sıfırdan üretemez. Çok farklı klasmanlar, teknisyenlik en alt klasman iken yarı iletken endüstrisi en üst klasman. Türkiye'de tonla genç olabilir ama yoğun bir eğitim olmadan başaramazsınız. Türkiye'de bunu yapabilecek bir kimse yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı