Intel B950 sistem cinnamon sürümünü kaldırır mı?

401916

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Mint kuracağım. Fakat merak ettiğim bir konu var. Sistemim cinnamon sürümünü kaldırır mı? Akıcı kullanabilir miyim?
Sistem.
Intel b950.
Intel HD Graphics.
4 GB RAM.
250 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam OpenSUSE reposu kacmis araya, acaba nasil oldu. 🤔 cat /etc/apt/sources.list komutunun ciktisini atin.
Ben de farkettim ama anlam veremedim. Buyurunuz.
Kod:
cat /etc/apt/sources.list
#deb cdrom:[Linux Mint 20.2 _Uma_ - Release amd64 20210703]/ focal contrib main

# This system was installed using small removable media
# (e.g. netinst, live or single CD). The matching "deb cdrom"
# entries were disabled at the end of the installation process.
# For information about how to configure apt package sources,
# see the sources.list(5) manual.

@401916

@OzgunP Hocam sudo apt update && sudo apt install linux-xanmod bu komutu girince aşağıdaki gibi bir çıktı alıyorum.
Kod:
sudo apt update && sudo apt install linux-xanmod

W: GPG hatası: http://download.opensuse.org/repositories/home:/hawkeye116477:/waterfox/xUbuntu_Next  InRelease: Aşağıdaki imzalar doğrulanamadı, çünkü genel anahtar mevcut değil: NO_PUBKEY 5E62D791625A271E

Hatanın Xanmod deposu ile alakası yok, yeni konu açsaydın daha iyi olurdu. Waterfox ile ilgili bir depo eklemişsin, şu komutla GPG anahtarını da eklemeyi dene.

Kod:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 5E62D791625A271E

Ben Mint degil de, diger dagitimlar uzerinde Cinnamon kullandim. @OzgunP'nin dedigi servisleri kapatinca bile dusmuyordu, o yuzden oyle bir yorumda bulundum.

Şimdi Void Cinnamon'la açtım sistemi, Void+Cinnamon 470 MB. RAM kullanıyor. Linux Mint+Cinnamon'da 550 MB.'ta kadar düşebiliyorum.

Ama işin ilginç yanı, Linux Mint+Cinnamon+Waterfox 1 GB. kadar RAM kullanıyor (sadece 1 forum sayfası açık). Void'de daha az olması gerekirken, Void+Cinnamon+Waterfox üçlüsü de 1 GB. RAM kullanıyor. Gel de çık işin içinden.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı