Intel Coffee Lake mi yoksa AMD Ryzen mi ?

Bana katılıyor musunuz ?

• Evet

Oy: 19 61,3%
  • Hayır

Oy: 10 32,3%
  • Kısmen. Sebebi de yorumlarda.

Oy: 2 6,5%

• Oy verenlerin toplamı
    31
i3 8100 ile Ryzen 3 1300X'i oyun performansı konusunda ele alırsak. Şu an i3 8100 + Z370 almak mı mantıklı, Ryzen 3 1300X + Asus Prime A320M-K almak mı mantıklı? Fiyat/performans açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yiğidi öldür, hakkını yeme. I7-8700K'nın performansı gayet iyi. Öyle ki, bu işlemciyi R5 1600 yerine R7 1700 ile karşılaştırıyoruz. Oyun bakımından kimin galip geleceği aşikar. Render bakımından ise, I7-8700K 6C/12T olabilir, ancak bu işlemci 8C/16T bir işlemciyle benzer oranda performans veriyor, çünkü I7-8700K'nın tekli çekirdek performansı yüksek. Fiyat bakımından AMD daha iyi bir konumda, ancak bu Intel'in alınamayacak olduğu anlamına gelmez. Şu anda her iki firmada bana göre iyi iş çıkarıyor. Kimi alırsanız alın, pişman olmazsınız.
Aynısını dedim zaten :) i7 8700K'nın asıl rakibi R7 1700X'dir. 8700K, 1700'ü geçer çünkü 0.7 GHz fazla. Uygulamalar da tamamen çoklu çekirdeğe dayalı değil ki 8700K küçük farklarla geçiyor. Bu arada 1700X, 200 TL daha ucuz. 1700X'de 8700K'yı küçük farklarla geçiyor. Çünkü devasa bir çekirdek fazlalığı yok. Ama mesela i3 8350K ile R5 1600 arasında devasa çekirdek thread farkı olduğu için i3 8350K'nın GHz'i 0.8 daha çok olmasına rağmen oyun hariç şeylerde R5 1600 geçiyor.
Yani demek istediğim hemen hemen aynı...

i3 8100 ile Ryzen 3 1300x i oyun performansı konusunda ele alırsak. Şuan i3 8100 + z370 almak mı mantıklı, ryzen 3 1300x + asus prime a320m-k almak mı mantıklı. Fiyat/performans açısından.
i3 8100 sadece 0.1 GHz fazla ama oyun performansı buna oranla çok daha iyi 1300X'den. Ama anakartlar çok pahalı olduğu için R3 1300X derim ben.

Ryzen geleceğe yatırım olur. Intel ise şimdilik iyi performans verir. Senin de dediğin gibi Intel'in tek avantajı saat hızı. AMD'nin çoklu çekirdek performansı Intel'i ezip geçiyor. Ayrıca AMD'nin paragöz olmayışını seviyorum. AM4 soketlerin 2020'ye kadar desteği var. Intel paragözü ise 1 işlemci neslini bitirdikten sonra hemen başka sokete geçiyor. Neden? Kullanıcı anakarta da para versin diye. "Sarışının adı esmerin tadı" derler, ben de "Intel'in adı AMD'nin tadı" derim.
O zamam şimdi orta seviye bir insan İntel i3 8100 aldı diyelim. Bu adam 2 yılda bir soketi mi değiştirecek? Değiştirmediği takdirde ne olur acaba bilgi istiyorum.

O zamam şimdi orta seviye bir insan İntel i3 8100 aldı diyelim. Bu adam 2 yılda bir soketi mi değiştirecek? Değiştirmediği takdirde ne olur acaba bilgi istiyorum.
Soketi değiştirdi diyelim. O işlemci sana yetersiz geldiğinde yeni seri işlemci almak için soket değiştirmek zorundasın. Bu da ek masraf anlamına geliyor. Fakat AMD, yaptığı resmi açıklamada aynı soketi 2020'ye kadar kullanacağını söyledi. Mesela 2020'ye kadar Ryzen 2. nesil çıkarsa soket değiştirmeden, ek masrafa girmeden upgrade yapabileceksin.

Eğer 1080p'de kullanılacaksa önerilerim: R3 1200 veya 1300x (bütçe varsa 8100), R5 1600, i5 8600K, i7 8700 veya 8700K. Bunu bütçeye göre sıralayarak yaptım. 2K ve 4K oyunculukta Ryzen tavsiye ediyorum. Önerileri oyun sistemine göre yaptım bu arada.
Not: Ryzen Witcher 3'te 60 FPS geride demiş arkadaş. 8400 ve RX 570 ile 1080p'de 60 FPS alınıyor o oyunda. O zaman R5 1600 ve RX 570 kullanan benim oyunu oynayamamam gerekmez mi? Dur bir saniye. Ben ne oynadım o zaman?:eek:
İşte. Forumda fazla mesaj atamıyorum ama forum dışında kimlerle mücadele ediyorum görüyorsunuz :) 1000 tane benchmark izledim. Hani i5 8600K, R7 1800X'e 60 FPS fark atıyormuş ya :D
Ben de i7 8700K ile R7 1700'ü karşılaştırdım, gene 60 FPS fark yok. Bu arkadaş ne izlemiş anlamadım. Hayal mi görüyor acaba ? Hayır bir de Intel'in oyunda daha iyi olduğunu 1 hesoktokatragantilyon kere söyledim. Bunu söyleyerek video atıyorum, hala "Bak oyunda Intel daha iyi." diyor. Çıldırmamak elde mi ?

Ryzen fiyat bakimindan cok iyi bir yerde. Intel soketi ya da chipseti hep degisiyor. Ryzen bana gore gelecege yonelik. Ryzen coklu cegirdekte Intel'e fark atiyor. Ryzen daha iyi bana gore..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada o arkadaş bana AMD fanboyu, diyor. Yahu GTX 970 sorunlu bir kart dedik, AMD fanboyu olduk. RX 570, meredeyse 1060 denginde, RX 580 ise 1060'dan biraz daha iyi dedik, AMD fanboyu olduk. Ryzen çıkmadan önce FX serisi 32nm alınmaz dedik, Intel fanboyu olduk. Vega çok güç tüketiyor, dedik Nvidia fanboyu olduk. Olmadığımız fanboyluk yokmuş mübarek...

O arkadaş bunu okuyorsa söyleyeyim:
O kadar adam beni destekliyor ve tamamen teknik konuşuyorum. Şimdi söyle bakalım, tüm kanıtlar ortada ve arkadaşların söyledikleri de benimkilerinin aynı. Söyle kim bilgili kim bilgisiz ? Fanboyluktan gözün dönmüş. Çıkar gözlükleri çıkar..

Bu arada o arkadaş bana AMD fanboyu, diyor. Yahu GTX 970 sorunlu bir kart dedik, AMD fanboyu olduk. RX 570, meredeyse 1060 denginde, RX 580 ise 1060'dan biraz daha iyi dedik, AMD fanboyu olduk. Ryzen çıkmadan önce FX serisi 32nm alınmaz dedik, Intel fanboyu olduk. Vega çok güç tüketiyor, dedik Nvidia fanboyu olduk. Olmadığımız fanboyluk yokmuş mübarek...
Avantaj ve dezavantaj karşılaştırması yapıp tercih edilebilir ürüne yönelmek/yönlendirmek "fanboy" olmak anlamına gelmez. Herkese kulak asmamak gerek.

Avantaj ve dezavantaj karşılaştırması yapıp tercih edilebilir ürüne yönelmek/yönlendirmek "fanboy" olmak anlamına gelmez. Herkese kulak asmamak gerek.
İşte. Görüyorsunuz forum dışında nasıl kişilerle mücadele ettiğimi. Siz söyleyin kulak asmayıp çıldırmamak mümkün mü ? Eğer objektif konuşmak fanboyluksa, ben bir fanboyum evet.

Kısa vadeli performans hedefliyorsan Coffee Lake mantıklı görünüyor fakat teknolojik gelişmeleri yakından takip edenler, geçmiş Intel satış politikalarını bilenler bu soketin de seneye papucunun dama atılacağını iyi biliyor. AMD'de ise Ryzen AM4 soketine ise sahip anakart almak, güncel Ryzen işlemciler yanında ilerde çıkması muhtemel yeni Ryzen işlemcileri takıp kullanmak demektir. Yeni gelecek Ryzen işlemcilerin neler vaat edeceğini henüz bilmiyoruz. Coffee Lake tercihinde böyle bir imkanın olmayacaktır. Tercihte bunu gözardı etmemek gerekir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı