Intel Core 2 Duo E4600'den E8600'e geçmek

Faruk2668

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
RX 6800
16 GB Ram
512 GB SSD
2 TB HDD
Öncelikle merhaba, daha önce de yazdım bu konuyu ama iki kişi cevap verdi konuyu çözemeden bir daha da cevap vermediler. Sorum şu fotoğraftaki işlemciyi alıcam ikinci el. Ben core 2 duo E4600 kullanıyorum. PC son zamanlarda bazen kendi kendine kapanıyor. İşlemci çok ısındığı için olabilir deniyor araştırdığımda. Termal macunu da kurumuş zaten iyice. Ben termal macun almak yerine işlemciyi biraz yükseltmek istiyorum idareten. Yanında termal macun geliyormuş zaten. Şimdi sıkıntı şu ben bu işlemciyi alırsam sorunsuz bir şekilde çalışır mı? Anakart Intel pearl creek DG31PR.

371691

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değişiklik ona çok şey kazandıracak. Bahsettiği 2 işlemcinin özelliklerine bakarsanız farkedeceksinizdir.

Bahsettiğin 2 işlemci arasında gözle görünür bir performans farkı var.
E8600 Core 2 Duo E serisi işlemcilerin en üst modelidir. 6 mb önbelleği ve 3.33 Ghz hızı ile i3 işlemcilere kafa tutar. Anakartının CPU destek listesine bak, eğer Quad Core işlemci desteklemiyorsa, alabileceğin en üst işlemci modeli bu ise almanı tavsiye ederim. E4600 - E8600 her iki işlemciyide kullandım aralarında ciddi performans farkı var.

Isınma sorunu olan kişiye voltaj arttırmak tavsiye edilmez!
İşlemcinın sıcaklığı hakkında net bir şey dememiş. Fotoğraf paylaşmamış. Olabilir demiş. Ayrıca voltajı tamamen arttır da demedim. Kendi sistemimde ekran kartımı yeniledikten sonra kapanıyordu. Tüm voltajları ufaktan arttırarak düzelttim.

Bu değişiklik ona çok şey kazandıracak. Bahsettiği 2 işlemcinin özelliklerine bakarsanız farkedeceksinizdir.

Bahsettiğin 2 işlemci arasında gözle görünür bir performans farkı var.
E8600 Core 2 Duo E serisi işlemcilerin en üst modelidir. 6 mb önbelleği ve 3.33 Ghz hızı ile i3 işlemcilere kafa tutar. Anakartının CPU destek listesine bak, eğer Quad Core işlemci desteklemiyorsa, alabileceğin en üst işlemci modeli bu ise almanı tavsiye ederim. E4600 - E8600 her iki işlemciyide kullandım aralarında ciddi performans farkı var.

Isınma sorunu olan kişiye voltaj arttırmak tavsiye edilmez!
Anakartın cpu destek listesine nasıl bakacam onuda söylersen iyi olur araştırdım ama bişey bulamadım
E serisi bir işlemciye geçmeniz bir şey farkettirmez. Farkı hissetmeniz için en kötü Q9400 öneririm.
50 lira nasıl olsa zaten Q serisi destekliyormu anakartım bilmiyorum

Anakartın cpu destek listesine nasıl bakacam onuda söylersen iyi olur araştırdım ama bişey bulamadım

50 lira nasıl olsa zaten Q serisi destekliyormu anakartım bilmiyorum
Anakart modeli boşluk spec yazarak aratırsan bulursun. İntel resmi sitesinde de olmalı. Anakart adı boşluk Cpu support da yazabilirsin. Bildiğim kadarıyla o anakart Quad destekliyor ama yanıltmak istemiyorum.

Anakart modeli boşluk spec yazarak aratırsan bulursun. İntel resmi sitesinde de olmalı. Anakart adı boşluk Cpu support da yazabilirsin. Bildiğim kadarıyla o anakart Quad destekliyor ama yanıltmak istemiyorum.
Şöyle bir şey buldum galiba destekliyo

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190224-163659_Chrome.jpg
    Screenshot_20190224-163659_Chrome.jpg
    266 KB · Görüntüleme: 93
İşlemcinın sıcaklığı hakkında net bir şey dememiş. Fotoğraf paylaşmamış. Olabilir demiş. Ayrıca voltajı tamamen arttır da demedim. Kendi sistemimde ekran kartımı yeniledikten sonra kapanıyordu. Tüm voltajları ufaktan arttırarak düzelttim.
Bilgisayarının sürekli kapandığını ve termal macunununda kurumuş olduğunu söylüyor. Yanlış bilgilendirme ile zarara neden olabilirsiniz.
E serisi bir işlemciye geçmeniz bir şey farkettirmez. Farkı hissetmeniz için en kötü Q9400 öneririm.
E4600 ile E8600 işlemci arasında 2 kat performans farkı var.
Şöyle bir şey buldum galiba destekliyo

Resmi sitedenj kartınızın Cpu destek listesi bu. Evet 8600 destekliyor. Ayrıca Core 2 Quad destekliyor.

Almayı düşündüğünüz işlemcinin performansına

https://www.cpubenchmark.net/

Sitesinden bakarak Fiyat/Performans analizi yapıp karar verebilirsiniz.
E8600 işlemciyi ben öneriyorum. Kendisi zamanının Overclock şampiyonudur 4.5 GHZ lere kadar çıkabiliyor güçlü bir işlemci kendi kulvarında. Fazla masraf etmeden performans arttırmak için mantıklı seçim. Almadan önce yukarıda verdiğim siteden, E8600'ün puanlarıyla, kartına uyumlu diğer işlemcilerin puanlarını kıyaslayarak karar vermeni öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarının sürekli kapandığını ve termal macunununda kurumuş olduğunu söylüyor. Yanlış bilgilendirme ile zarara neden olabilirsiniz.

Galiba sıkıntı işlemcide değil şu anda oyun açık msı afterburner ile kontrol ediyorum 55 dereceyi geçmiyor ama bilgisayarın kapanma sorunları var tuşa basıyorum 2 saniye sürmeden geri kapanıyor şu anda yaklaşık 1 saattir açık ve bi sıkıntı yok sorun ne çözemedim

Ben de diyorum ki kendi sistemimi düzelttim. Yapmasam niye başkasına öneriyim ki? Ona bakarsan termal macunu kurumuşsa her halükarda sıkıntı yapacak zaten. Bir zahmet yenilesin. Siz rahat olun. Zarar konusunda da orta seviye bir anakartta otomatik 0.924 voltajı 1.224 çektim sıkıntı olmadı 0.05-0.2'de bir şey olmaz.

Son düzenleme:
Ben de diyorum ki kendi sistemimi düzelttim. Yapmasam niye başkasına öneriyim ki? Ona bakarsan termal macunu kurumuşsa her halükarda sıkıntı yapacak zaten. Bir zahmet yenilesin. Siz rahat olun. Zarar konusunda da orta seviye bir anakartta otomatik 0.924 voltajı 1.224 çektim sıkıntı olmadı 0.2-0.5'te bir şey olmaz.
Düzelttiğin şey kendi sistemindi kardeşim. Arkadaş diyor ki, 50 tl verip termal macun almak yerine mantıklı olarak 50 tl verip daha üst işlemci almak istiyorum çünkü yanında termal macun veriliyor.
Sen ise ısınma problemi olan arkadaşımızın sistemine zarar verebilecek tavsiye veriyorsun.
Galiba sıkıntı işlemcide değil şu anda oyun açık msı afterburner ile kontrol ediyorum 55 dereceyi geçmiyor ama bilgisayarın kapanma sorunları var tuşa basıyorum 2 saniye sürmeden geri kapanıyor şu anda yaklaşık 1 saattir açık ve bi sıkıntı yok sorun ne çözemedim
Kardeşim termal macunun kurumuş ise işlemcinde ısı dalgalanmaları yaşayabilirsin. Aida 64 Extreme yada Engineer versiyonunu yükleyerek sistem kararlılık testine bırak 1 saat kadar. İşlemcindeki ısı değişimlerini izle. Eğer test bitmeden sistemin kapanırsa sistem kapanmadan önceki son sıcaklık bilgisini okuyabilirsin.

Stock fanda 0.1 artırmak yaklaşık 6°C oynatıyor. Neyse konuyu daha da saptırmayalım da. 55°C iyi bir değer. Dediğim gibi o zaman sisteminizin diğer parçalarını kontrol etmeniz gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı