Intel Core i7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

İ7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

• AMD Ryzen 7 3700X

• İ7 9700K

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış anladın galiba. Ben anketi ilk açtığımda bilmiyordum.
Cevap yazan arkadaşlardan öğrendim.
Hem alacağım renderlar için AMD daha iyi hem daha ucuz diye AMD daha iyi olup Intel'e çöp dedim.

hiç bir amd intel i geçemez drop yedirir o videoları oyunla çekmiceksen amd al
bu arada deyil 3700x 3900x bile i7 9700k yetişemez oc aç farklarına bak bazı amd kanalları var gülmekten ölüyorum adam 4.9 olan standart işlemciyi 4.0 felan düşürüp amd ile kıyaslıyor rtx ile amd kartlarınıda aynısını yapıyor ama gerçekler acıdır acıtır
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
wtcn jahrein mithrain ve diyer yayıncıların hepsi intel kullanıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten aslında herkes fanboy sizi yanıltmak için yapıyorlar sanki insanların sizin ne düşündüğünüz umurunda. Kabullenemiyorsan bazı gerçekleri. Hayatta başarılar çünkü bu evrende bir toz tanesinden değersizsin.

çok komik senin gibileri görünce bu aklıma geliyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'nin de bu soket desteği 2020'de bitecek diye açıkladılar. Yani 3700X'de alsanız 9700K'da alsanız anakart desteği yeni işlemciler için bitecek. Benim bildiğim çoklu çekirdek, render performansı olarak 3700X daha güçlü, tekli çekirdek, oyun performansı olarak 9700K daha güçlü. Overclockla işler nasıl değişir bilemem ama iki işlemciyi de alsanız ileride değiştirmek istediğinizde anakartta almak zorunda kalacaksınız.

kısaca özetliyorum yorulma diye drop yemeden oyun oynayıp video yada yayın yaptırmaz amd ile en fazla 2. pc de yayın yaparsın intel ile kıyaslanamaz bile
Oyun videosunu oyunu oynamadan cekeceksen amd al

Yanlış anladın galiba. Ben anketi ilk açtığımda bilmiyordum.
Cevap yazan arkadaşlardan öğrendim.
Hem alacağım renderlar için AMD daha iyi hem daha ucuz diye AMD daha iyi olup Intel'e çöp dedim.
Yani 1 gün içinde öğrenip üstelik burada çoğu 12-14 yaşında olan çocuklardan öğrenip, Intel'e çöp diyorsun. Helal olsun sana.

9700K OC sonrası 3700X ile arasındaki çoklu çekirdek farkı %15'e düşüyor. Arada öyle abartılacak bir fark yok, render yaparken hissetmezsin bile.
Render'ı da o kadar abartmayın birçok insan laptop'dan render alıyor.

Bütçen sıvı soğutmaya yetmediği için ben de sonradan 3700X al dedim ama Intel'e çöp demek ben teknolojiden gram anlamıyorum demektir. AMD kurulduğundan beri Intel'in stabilitesini yakalayamadı. Bak performans demiyorum stabilite diyorum.

*Oyun, Render, Yayın vs işlemler için AMD

*Stabilite ve Sorun olmadan direkt performans alıp keyif sürmek istiyorsan 1080p oyun için INTEL

Not
: 9700k da 1080p daha yüksek fps alırsın ama yayın açarsan, Cpu kullanım yüksekliğinden dolayı yayın veya arka planda ekstra işlem yaptığında sıkıntı yaşaman yüksek 3700x e göre!

Kısacası 3700x al geç

(imzamda her şey açık)

Evet, AMD o stabiliteyi yakalayamadı belki ama İntel de her zaman sorunsuz olmayabiliyor. Uzun süre laptop kullanımından sonra ilk masaüstü bilgisayarımı İntel'in Skylake işlemcileri çıktığında i5 6500 alarak toplamıştım. Bilgisayar kendini kapatıp kitlemeye başladı. 2 kere garantiye yolladığımda PSU değiştirdik deyip geri yolladılar. Sonrasında İntel BİOS update yayınladı ve kilitlenme sorunu çözüldü. Az moralimi bozmamıştı bu sorun zamanında. Dandik laptoptan GTX 750Ti ve i5 6500 bilgisayar performansına(!) geçip hevesimi atamadan aylarca garanti işleriyle uğraştım. Belki inanmayan İntel fanları olabilir, sözüm size değil. MSİ B150M BAZOOKA anakartının BİOS driverları listesine girip bakabilir. İlk BİOS yayınlanma tarihi ''Çıkış Tarihi 2015-08-05'', sorunun çözüldüğü BİOS yayınlanma tarihi ve içeriği ''Çıkış Tarihi 2016-03-02, Optimized Hynix A-die Memory, Improved memory compatibility, Patched Ghost problem, Updated CPU microcode(0x7C), Improved PCIe SSD compatibility.'' Yukarıda bir arkadaş İntel'i kendi şirketi gibi savunuyor bu örnek kendi başımdan ona gelsin. Evet, AMD'ye göre daha stabil ama sorunsuz da değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…