Intel E8400 Sistem Donma Sorunu

BlueMann

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9-12 aydır Windows 10 64 bit kullanıyordum. Son 2-3 gündür PC donuyor, resetliyor, mavi ekran veriyor. RAM'leri ve slotları tek tek denedim işe yaramadı. Windows 7 64 bit yaparım (zar zor atarken de kilitleniyordu PC) düzelmedi. Sata kablolarını değiştirdim olmadı. BIOS güncelledim olmadı. BIOS pilini takıp çıkardım olmadı. Başlarda 2+2 RAM'leri (yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum RAM'leri) kullandığımdan sanmıştım artık 2GB iken de donuyor resetliyor. PC'de hiçbir işlem yapmayınca bile kitleniyor, klavye ve mouse da çalışmıyor.

Sistemim eski:
Anakart: Asus P5QLSE
İşlemci: E8400
Ekran Kartı: HD7850
HDD: 500GB Samsung
 
Thermaltake 600 watt.
Ekran kartını çıkartıp denedim yine dondu. İşlemci sıcaklığı 50-55 derece. RAM'leri Memtest86 ile test ettim sorun çıkmadı. Hard disk'i de HDtune programı ile tarattım sorun çıkmadı.
 
Ekran kartını çıkartıp denedim zaten.Yalnız ekran kartı takmadan denedim. Klavyeden kontrol ettim caps lock ve num lock ışıkları tepki vermiyordu. Yani kilitlenmiş oluyor.

Mavi ekran hatası.
 

Dosya Ekleri

  • 7f4db3b600642f493b6ae2dea2f66f8e.jpg
    7f4db3b600642f493b6ae2dea2f66f8e.jpg
    412,4 KB · Görüntüleme: 86
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı