Intel HD Graphics 2000 QE/CI Sorunu

Anıl Atay

Hectopat
Merhaba. :( Mountain Lion 10.8.5 kurdum. Fakat QE/CI sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ekran kartından dolayı. :( Çözüm yok mudur ekran kartını değiştirmekten başka. :( Lütfen yardım edin bana. Ekran kartım: Intel HD Graphics 2000. Birsürü sitelere baktım. Fakat hepsi yabancı. Çeviri yapmaya çalıştım, fakat yine anlamadım. :( Yardımınızı eksik etmezseniz çok sevinirim.

HD 2000 için ekran kartı sürücüsü yok maalesef. Ekran kartınız değişmez işlemciye gömülü olduğundan dolayı. İşlemcinizi değiştirdiğinizde ekran kartı da onunla birlikte değişecektir.

Recep merhaba,
Hackintosh ile ilgili yaptığınız videolar sayesinde, pc'de mac kullanmaya başladık, teşekkürler.

Benim de benzer bir sorunu var, Lenovo Ideacenter B520 All in One bir bilgisayarım var. Ekran kartının işlemciye gömülü olduğu bilgisini bu mesajdan öğrenmiş bulundum. Bendeki işlemci de i5-2320, HD 2000 olan bir işlemci. Makinada normalde bir disk birde optik okuyucu var. Sata girişi olduğu halde yeterli power kabosu koymadıkları için ufak bir modifiye yaparak bir de SSD taktım.

Daha önce ML2 denedim, şimdi de Mavericks... Kurulum yaptığımda, Wireless, Ekran kartı ve ses kartında sorun yaşıyorum, wireles sorun değil, masaüstü olduğu için kablolu bağlantıda kullanabilirim, ama ses ve ekran kartlarını çözebilmeyi çok isterim.

Yukarıdaki bahsettiğiniz, "işlemci değiştirme" konusunda öneriniz ne olur peki. Hangi işlemciyi almalıyım ?

Sesi çözseniz bile intel hd2000 çalışmayacaktır QE-CL kullanamayacaksınız... Hiçbir anlamı yok, yapabilirseniz Intel® Core™ i5-2405S aynı sokete uygun intel hd3000 kullanan işlemciyle değiştirmek...

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Soket tipi 1155.
Intel i5-2405S iç piyasada yok sanırım. Onun yerine hd4000 kullanan Intel® Core™ i5-3570K Processor işlemci var. Oda hd300 gibi uyumlumu acaba öneriniz nedir ?

Yoksa yurtdışından sipariş edicem ?

Iyvbridge yongasını destekliyorsa anakartınız HD4000 kullanan işlemcide olur...Fakat önceki işlemci olan i5-2320 sandybridge teknolojisi.. O nedenle HD4000 iyvbridge işlemci kullanamazsınız. HD3000 kullanan bir işlemci seçmeniz gerekli..

LGA1155 Soketli, HD3000 kullanan işlemciler, 2405S, 2500K, 2600K ve 2700K şu ana kadar tespit edebildiğim kadarıyla. Bunlardan birini bulmaya çalışıcam demek ki.

İlgi ve alakanız için teşekkürler.

İyi Günler HD 2500 e kurulabilklirmi Acaba

HD 2000 için ekran kartı sürücüsü yok maalesef. Ekran kartınız değişmez işlemciye gömülü olduğundan dolayı. İşlemcinizi değiştirdiğinizde ekran kartı da onunla birlikte değişecektir.
Recep Bey hd 2500 ekran kartım var Kurulabilirmi. Boşuna uğraşmıyayım.
[IOBluetoothHCIController][start] -- completed hatası alıyorum

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı