Başarılı Kurulum Intel i3 2350M | Sierra 10.12.6 [OpenCore]

Ekran Resmi 2021-11-03 09.31.22.png
Merhabalar,

Packard Bell TS44HR cihazına Sierra sürümünü başarılı bir şekilde kurabildim. Tabi bu işlemler kolay olmadı çünkü sistem "Legacy" bir önyükleyiciye sahip olduğu için OpenCore ile kendim bir EFI dosyası oluşturmak zorunluluğunda kaldım. Çok kolay bir işlem değil elbette ama biraz uğraşılarak kolayca yapılabilecek bir şey. Kurulum için yaptığım pek özel bir şey yoktu diyebilirim. Genel olarak Mac kurar gibi kurulumu yaptım. Tabi bundan sonra "ECEnabler" "BrightnessKeys" "SMCBatteryManager" "VoodoHDA" kext dosyalarını isteğe bağlı bir şekilde yükledim ve her şeyi yapmayı başardım. Wi-Fi ve Ethernet kurulumdan sonra ilk başta çalışmadı. Tabi birkaç kext ile Ethernet ve Wi-Fi da çalışabiliyor. Wi-Fi için "toledaAPRT", "BCM5722D" ethernet için işe yaradı. Eğer OpenCore kullanmak yerine Clover kullanacaksanız da ayarlar kısmından "Dell SMBIOS Patch" adı olan ayarı açın yoksa sistem ya "Start ReadKernelCache" ya da "End RandomSeed" kısmında takılacaktır (TS44HR'nin belirli modellerinde oluyor, hepsinde açılması kesin olarak gerekmeyebilir). Aşağıda sistemden birkaç fotoğraf bıraktım. Detaylı bir şekilde donanımları da belirtmeye çalıştım. Bu arada GTX 610M'i tanıtmaya pek uğraşmadım ama biraz uğraşarak büyük ihtimalle onu da çalıştırabilirsiniz.

• Intel i3 2350M
  • Intel HD Graphics 3000 (Ekranda çok takılmalar oluyor bu iGPU ile)
  • NVIDIA GTX 610M ("-wegnoegpu" boot argümanı ile devre dışı bırakıldı istenirse bu ayar BIOS'tan da yapılabilir)
  • 4 GB 1333 MHz
  • Qualcomm Atheros AR5B97
  • Broadcom ethernet kartı (hangi model olduğunu hatırlamıyorum)

Çalışan özellikler:

• Uyku
  • HDMI
  • Klavye - Trackpad
  • Ses
  • Grafik hızlandırması (iGPU)
  • Wi-Fi
  • Ethernet
  • iCloud

Çalışmayan özellikler:

• Batarya Göstergesi (High Sierra sürümünde çalışması lazım) (ECEnabler'ın 1.0.2 versiyonu sorunu çözdü)
  • Mikrofon
  • VGA (test edilmedi bu yüzden kesin bir şey söyleyemeyeceğim)
  • Parlaklık tuşları (aynı şekilde High Sierra sürümünde çalışması lazım)
  • AUX portları

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı