Çözüldü Intel I3-4010U lossless scaling için en iyi ayarlar nelerdir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4GB RAM DDR3
Intel I3-4010 CPU 1.7Ghz
Intel HD Graphics 4400
128GB SSD
Bugün denemek için Lossless scaling indirdim. Payday 2'de Denediğim kadarıyla sadece LSFG 1.1 ile çalışıyor ve görüntüde hayvan gibi motion blur var. Hangi ayarlar daha sağlıklı olur? Oyunda bazı mapler hariç 30FPS alıyorum.

Sistem:
Intel I3-4010U
Intel HD Graphics 4400
4GB Ram

Çözüm
Losses scaling bir miktar GPU ve VRAM ile çalışır. Sizin sisteminizin GPU gücü çok düşük ve VRAM sanırsam yok. Losses scaling bu donanımda ne yazık ki doğru çalışmayacaktır. Losses scaling bir sonraki kareyi GPU ya hesaplatıyor fakat sizin GPU'nuz yavaş bu yavaşlıkta bozuk görüntüye ve Vram olmaması da ayrı gecikmeli, bozuk bir görüntü oluşmasına sebep olur.

Kısaca: Sisteminiz Losses Scaling için yeterli değil.
Losses scaling bir miktar GPU ve VRAM ile çalışır. Sizin sisteminizin GPU gücü çok düşük ve VRAM sanırsam yok. Losses scaling bu donanımda ne yazık ki doğru çalışmayacaktır. Losses scaling bir sonraki kareyi GPU ya hesaplatıyor fakat sizin GPU'nuz yavaş bu yavaşlıkta bozuk görüntüye ve Vram olmaması da ayrı gecikmeli, bozuk bir görüntü oluşmasına sebep olur.

Çözüm
Losses scaling bir miktar GPU ve VRAM ile çalışır. Sizin sisteminizin GPU gücü çok düşük ve VRAM sanırsam yok. Losses scaling bu donanımda ne yazık ki doğru çalışmayacaktır. Losses scaling bir sonraki kareyi GPU'ya hesaplatıyor fakat sizin GPU'nuz yavaş bu yavaşlıkta bozuk görüntüye ve VRAM olmaması da ayrı gecikmeli, bozuk bir görüntü oluşmasına sebep olur.

VRAM var da RAM'den yer o da.

VRAM var da RAM'den yer o da.

RAM asla ama asla VRAM yerini tutmaz. Bende RAM idare eder sandım kendi oynadığım bir oyunda VRAM belleğimi taşırdım kaliteyi arttırarak ve oyunda şiddetli droplar ve sonrasında GPU Crash hataları ile çökmeler yaşadım. Bu bakımdan VRAM çok önemli hem hızı hem gecikmesi normal RAM'den çok daha gelişmiş.

Zaten Hocam demiş ki "Denediğim kadarıyla sadece LSFG 1.1 ile çalışıyor ve görüntüde hayvan gibi Motion blur var." yani çalıştırmış ama doğru çalışmamış, görüntüyü akıcı hale getirmek yerine tümüyle bozmuş. Haliyle RAM hiçbir şekilde yeterli değildir.

Bilgilendirme için sağolasınız hocam.

Yani böyle sistemlerde FPS arttırmak yerine optimizasyonu daha da bozarak FPS düşürüyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı