Çözüldü Intel i5 6500 GTX 970 macOS Siyah Ekran Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ethernet için bunu kullanmalısın. AppleIntelE1000e.kext 3.3.1.zip - Vk

Ses için Multibeast içinde Drivers > Audio > Realtek ALC1150 kullanman gerekli. Yeşil porttan ses alabilirsin fakat ses ayarlarını yapmayı unutma. Ses efektleri bölümünde "seçili ses çıkış aygıtı" seçilecek. çıkış bölümünde "dahili hoparlörler" seçilecek. Uyku sonrası ses sorunu için codecCommander.kext kullanmalısın.(Bu klavuzdan faydalana bilirsin)

Eğer tüm usb portları çalışmıyorsa AllUsbInject.kext kullanabilirsin.

Ethernet için bunu kullanmalısın. AppleIntelE1000e.kext 3.3.1.zip - Vk

Ses için Multibeast içinde Drivers > Audio > Realtek ALC1150 kullanman gerekli. Yeşil porttan ses alabilirsin fakat ses ayarlarını yapmayı unutma. Ses efektleri bölümünde "seçili ses çıkış aygıtı" seçilecek. çıkış bölümünde "dahili hoparlörler" seçilecek. Uyku sonrası ses sorunu için codecCommander.kext kullanmalısın.(Bu klavuzdan faydalana bilirsin)

Eğer tüm usb portları çalışmıyorsa AllUsbInject.kext kullanabilirsin.

Teşekkür ederim onların tamamını halletmiştim.

@Samet ORUÇ kurulumda son durumunuz nedir? Neleri kurarken zorlanıyorsunuz? Aida64 raporu ekleyin, bakalım.

İlk aşamada ekran kartını tanıtmak kabus olmuştu. SMBIOS 17.1 kullanarak aştım onu ancak 1280x1024 çözünürlük sunuyor en fazla ama şikayetçi değilim. Daha sonra ses sürücüsü problem olmuştu ancak onu da Voodoo ile hallettim. Asıl sorunum tanıtılamayan wifi kartımdı. Uyumlu kartlar listesinden bakarak aldığım karttı ancak farkında olmadan V2 sürümünü satın almışım. 9284 yerine 9484 chipset kullanılmış. Bu chipset de tarih boyunca bir kere bile Hackintosh'ta çalıştırılamamış. Kablo ile onboard ethernet ile bağlanayım dedim. RTL 8111 kurdum sistemime uygun olarak ancak sistemimi bozdu. Şimdi E1000 kurup deneyeceğim. Yabancı forumlarda da bunu önermişler. Tahmin ettiğimden daha fazla sorun ile karşılaştım ama 1 hafta gece gündüz bunla uğraşa uğraşa kext yazmayı öğrendim, argümanları öğrendim. Single User kullanmayı öğrendim. Terminal komutlarında kendimi geliştirdim. Bir bakıma bir bilgisayar mühendisi olarak Apple teknolojisi üzerindeki eksiğimi azaltmış oldum. İyi ki arıza vermiş :D

Bu arada forumdaki herkes cennetlik, hayırsever insanların Allah yolunu açık etsin.

Edit: AppleIntelE1000 kextini denedim herhangi bir reaksiyon yok. AIDA64 ile baktığımda ethernetim RTL 8111/8168 olarak geçiyor. Bu şekilde El Capitan için arayıp bulduğum kextleri denedim sonuç alamadım. Multibeast içindeki RTL 8111 driver'ını kurunca zaten direk sistemi imha ediyor. Kesinlikle açılamaz hale getiriyor. Her yolu denedim. Windows'tan HFS+ ile Mac sistemine girdim. Bütün kextler silinebiliyor veya düzenlenebiliyor ama RTL8111 bir çeşit musallat, ne siliniyor, ne düzenlenebiliyor. Silme algoritması kullanan programlardan biri ile sildim, bu seferde Mac volume repair başlatıyor ve açılmıyordu. Tekrardan sağlıklı kurulum yaptım hatasız. Şu an tertemiz açılıp kapanıyor. Ekran kartı ve ses çalışıyor ancak etherneti okumuyor. AppleIntelE1000 sonuç vermiyor. Bir yabancı formumda bu ethernet modelinin El Capitan ile uyumlu olmadığı söylenmiş. Hem Wifi Adaptörüm hem de dahili ethernetim uyumsuz mu yani? Çözüm önerisi bilen varsa çok makbule geçer. 50 lira boşa gitti bu kart için. Kutusunu da atmış annem, değişim talep edemiyorum. Yeni bir kart almam gerekebilir

Edit2: RTL8111 için el capitanda çalıştığı söylenen bir kext buldum ancak EasyKextPro'ya bu kexti attığım zaman programı kilitliyor, yani yüklenmiyor. Şimdi başka bir kext yükleme aracı ile deneyip sonucu buraya yazacağım.

Senin anakartının Ethernet modeli RTL 8111H. Bunun için şunu bir dene:
https://db.tt/uq9pggfz

Hocam vur de vurayım, öl de öleyim. Cidden büyük adamsın. Artık soruncus bir şekilde işlerime devam edebilirim. Son olarak ekran çözünürlüğüm 1280x1024 gibi saçma bir ayarda kaldı. Basık duruyor yukardan. Ekran ayarlarında da alternatif olarak sadece 800x600 var. Bu çözünürlük sorununu da halledebilirsem kullandığım mevcut donanım için bir başarılı kurulum başlığı açmayı düşünüyorum. Bu kadar uğraştık, başka arkadaşlar da faydalansınlar

Monitör ekran kartı bağlantı tipi nedir?

DVI çıkışını VGA'e dönüştürerek kullanıyorum.

System Preferences / Display / içinde alt tuşuna basılı tutarken "Scaled" seçeneğine basarsan farklı çözünürlük seçenekleri görmen lazım. Bunları bir dene.
Saatlerdir bunu arıyordum. Yalnız hiçbir çözünürlükte sorun olmazken sadece Windows'ta kullandığım asıl çözünürlük olan 1920x1080'de yanlarda siyah boşluklar bırakarak yandan basık bir görüntü veriyor. Diğer çözünürlükler de uyumsuz oldukları için yukardan basık görünüyor. Sonuçta en azından net bir görüntüm, sesim ve internetim var. Daha fazla sorun çözmek için de kimseyi uğraştırmak istemiyorum. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Saygılar

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı