Intel i5 7600 Sistemde FPS düşmesi

edgawm

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemci: Intel kaby Lake Core i5 7600 3.5GHz 6MB cache LGA1151 islemci
Anakart: MSI H27® Gaming M3 Intel H270 2400MHz DDR4 soket 1151 ATX anakart
Ekran kartı: MSI RX580 Gaming X 8G 8 GB GDDR5 256bit AMD Radeon DX12
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8 GB 2133MHz DDR4 RAM
SSD: Samsung 970 EVO Plus 250 GB (sistem kurulu) & Kingston HyperX Savage 480GB 2.5"

Arkadaşlar iyi günler. Sistemim bu şekilde ara ara oyunlarda " drop " yaşıyorum. (PUBG, Valorant vs.) Nedeni nedir acaba? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 11.png
    11.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Hocam, isterse tüm çekirdeklerdeki kullanım %100 sabit olsun, takılmanın ana sebebi bu değil bence, yıllarca i5-7500 ile bu RX580 8G'den pek farkı olmayan 1060 6G'yi OC'la BFV gibi işlemci sömüren oyunlarda kullanırken dahi sabit %100 kullanım elde etmeme rağmen takılma yoktu aksine akıyordu bile. Boştaki işlemci kullanımına da bakılabilir bence, uzak bir ihtimal ancak arka planda çalışan herhangi bir 3.parti yazılım vs varsa o da etkileyebilir belki.

@edgawm , anakartın gördüğüm kadarıyla H270 Gaming M3. Bellekler acaba single channel şeklinde çalışıyor olabilir mi? Rica etsem CPU-Z indirip Memory kısmında Dual veya Single channel şeklinde belirtilen kısmın ne olduğunu aktarabilir misin? Hani sorun kesin olarak buradan kaynaklanıyor diyemem kesinlikle ancak yine de ne olur ne olmaz bu noktayı da es geçmemekte fayda var 👍🏻

Son düzenleme:
Hocam, isterse tüm çekirdeklerdeki kullanım %100 sabit olsun, takılmanın ana sebebi bu değil bence, yıllarca i5-7500 ile bu RX580 8G'den pek farkı olmayan 1060 6G'yi OC'la BFV gibi işlemci sömüren oyunlarda kullanırken dahi sabit %100 kullanım elde etmeme rağmen takılma yoktu aksine akıyordu bile. Boştaki işlemci kullanımına da bakılabilir bence, uzak bir ihtimal ancak arka planda çalışan herhangi bir 3.parti yazılım vs varsa o da etkileyebilir belki.

@edgawm , anakartın gördüğüm kadarıyla H270 Gaming M3. Bellekler acaba single channel şeklinde çalışıyor olabilir mi? Rica etsem CPU-Z indirip Memory kısmında Dual veya Single channel şeklinde belirtilen kısmın ne olduğunu aktarabilir misin? Hani sorun kesin olarak buradan kaynaklanıyor diyemem kesinlikle ancak yine de ne olur ne olmaz bu noktayı da es geçmemekte fayda var 👍🏻

Dosya Ekleri

• aa.png
    aa.png
    30,5 KB · Görüntüleme: 53
bfm2042 , valorant
Oyun oynarken herhangi bir şey açık bırakıyor musun arka planda? Ayrıca BF2042'deki performansın 64 kişilik sunucular da olsa işlemci kaynaklı maksimum 50-60 FPS arası gezer, drop takılma yapmaz ancak darboğaz olur elbette.

Valorant'ta da işlemci kullanımı özellikle düşük ayarlarda oynuyorsan 4/4 yapısının sonuna kadar kullanılması doğal karşılanabilir, i5-7500 ile %97-98 civarlarına kadar çıkabiliyordu bende ancak sorun bu değil takılmanın kaynağını bulmak lazım çünkü bu işlemci darboğaz yapacak olsa bile RX580 ile görüntüde takılma veya donma yapacak bir işlemci değil, elimde 7600'e çok yakın işlemci olduğundan biliyorum.

Hocam bir de ekran kartını tam kapasitede kullanması gerek bir oyun ile bakar mısınız?
Tamam atmışsınız, görsele göre ciddi ölçüde darboğaz olduğu gözüküyor. Arkada işlemci kullanan bir program olabilir mi? @Jonathan North'un dediği gibi.
Tam kapasitede nasıl çalıştıracağım ekran kartını hocam? Valla sırf bu takılmalardan çoğu oyundan soğudum.
@Jonathan North valla hocam bir türlü çözemedim son 2 yıla yakın zamandır böyle. Oyundanlardan soğudum. Ekran kartımda pek kötü sayılmaz değil mi ? Nasıl çözebilirim bu durumu.
@Jonathan North Arka plan çalışan 3. parti yazılımı nasıl bakacağım ?

Tam kapasitede nasıl çalıştıracağım ekran kartını hocam? Valla sırf bu takılmalardan çoğu oyundan soğudum.
@Jonathan North valla hocam bir türlü çözemedim son 2 yıla yakın zamandır böyle. Oyundanlardan soğudum. Ekran kartımda pek kötü sayılmaz değil mi ? Nasıl çözebilirim bu durumu.
@Jonathan North Arka plan çalışan 3. parti yazılımı nasıl bakacağım ?
Ctrl+shift+esc veya ctrl+alt+del ile görev yöneticisine gir, oyun kapalıyken CPU kullanımını şişiren hangi uygulamalar varsa kapat (yanlışlıkla Windows'a ait temel hizmetleri de sonlandırma aman diyeyim) sonra girip bir daha gözlemleyebilirsin durumu..
Nasıl bakabilirim öyle bir problem olup olmadığına ?
HD Tune veya HDD Sentinel kullanabilirsin.

Ctrl+shift+esc veya ctrl+alt+del ile görev yöneticisine gir, oyun kapalıyken CPU kullanımını şişiren hangi uygulamalar varsa kapat (yanlışlıkla Windows'a ait temel hizmetleri de sonlandırma aman diyeyim) sonra girip bir daha gözlemleyebilirsin durumu..

HD Tune veya HDD Sentinel kullanabilirsin.
Yine hafif de olsa var hissettiriyor.

Dosya Ekleri

• aa.png
    aa.png
    64,2 KB · Görüntüleme: 47

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı