Intel i5 vs Ryzen 5

Ben tam 2 hafta önce MSI H270 GAMİNG M3 anakart aldım. Anakart Intel destekli bir anakart. Fakat çoğu kişinin "Keşke Intel toplamasaydın. Ryzen toplasaydın." demesi benim kafamı çok karıştırdı ve üzdü bu durum beni. Acaba çok mu acele ettim, bu Intel konusunda?
Render konusunda geçebilir ama oyun olarak 1-2 FPS farklılık gösterir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vur dedik öldürdünüz. AMD' yi gören İntel öyle bir tutuştu ki CpuBoss gibi sitelere para vererek sonuçları gizlemeye çalışıyor. Hem Ryzen yeni mimari ben böyle güçlü olacağını beklemiyordum. Zaten piyasayı takip edenler İntelin hemen yıkılmıyacağanı biliyorlar. Ama yeni mimariye göre kafa kafaya gelmeleri çok güçlü olduğunu gösterir [emoji123]

Ben taraf tutmuyorum kesinlikle. Cebime uygun performans veren hangisi ise onu seçerim. Sonuçta intel babamın oğlu değil. Ancak abartmayada gerek yok hani.

Konuyu bilmiyorum ama her fanboy olanin klasik sozudur "Babaim oglu degil.".
@Silinen üye Lafim size degil.
AMD costu su an. Intel'in de eli ayagina dolandi. Gerek fiyat kirmalar olsun gerek yeni islemci cikarma cabasi olsun, AMD Ryzen'in ne kadar etkili geldigi belli oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kafamda bazı sorular var giderdiniz. Fakat gene sorularım var maalesef ki. Şimdi AMD Ryzen 5 bu kadar yükselmişken Intel i5 neden bu kadar düştü ve neredeyse kimse almıyor artık. Ben bunu anlamış değilim. Ve Intel bu AMD'yi görmüyor mu? Bunun önüne geçip demiyor mu ''Biz neden böyle olduk?'' Intel bir çıkış yapacak mı? Eğer yapacaksa beni bu mutlu eder.

Anladim, Intel aliyoruz eskiden beri. Neden boyle oldu? Neden Intel'im artik alinmiyor diyorsunuz. Acaba Intel alarak hata mi ettim diyorsunuz. Kafanizda bin bir turlu sorun var. Hepsini cevaplayacagim.
  • Herkes AMD'ye çöküyor cunku daha ucuza daha iyi perfirmans veriyor. Yani atiyorum Mercedes 10.000 TL, Opel 15.000 TL, Mercedes daha iyi ve ucuz. Neden Opel alasin ki? (Ornek olarak verildi takilmayin buna fazla.)
  • Ayrica Intel'in karsilik vermedigini nereden biliyorsunuz? En basta fiyat kirdi, onu da gectim Ryzen'e rakip olabilmek icin yeni islemciler getirecek yakinda. I5 7640K miydi, tam hatirlayamadim.
  • Ayrica biz Ryzen cikmaya yakin herkese dedik bekleyin diye. Cogu beklemedi ve pismanlar. "Amedeyi gorduk gene aynisi olacak." diyorlardi ama kendileri de gordu ki hakli ciktik.
  • Ha ama Intel alan ölmeli mi? Hayir, i5'ler hala cok guclu. Kafaniz kalmasin yani. Biz sadece AMD'nin biraz daha dusuk fiyata biraz daha fazla performans verecegibi biliyorduk, bu ekran kartlarindan belliydi. RX 480 VS GTX 1060 gibi. 1060 alan pisman mi? Kesinlikle hayir ancak RX 480 alsaydi biraz daha ucuza biraz daha performans alacakti, hepsi bu. Yani i5 aldim hata mi ettim demeyin.

Siz sadece oturun ve i5'li canavarinizin tadini cikarin hocam :).

Arkadaşlar kafamda bazı sorular var giderdiniz. Fakat gene sorularım var maalesef ki. Şimdi AMD Ryzen 5 bu kadar yükselmişken Intel i5 neden bu kadar düştü ve neredeyse kimse almıyor artık. Ben bunu anlamış değilim. Ve Intel bu AMD'yi görmüyor mu? Bunun önüne geçip demiyor mu ''Biz neden böyle olduk?'' Intel bir çıkış yapacak mı? Eğer yapacaksa beni bu mutlu eder.

Bence i5'lerin tek sorunu HyperThreading olmaması. Olsaydı şuan nette i5 öldü haberleri yayılmazdı. Tabiki de i5 ölmedi bende kullanıyorum çok güçlü işlemciler. İntelin i7 sattırmak için yaptığını düşünüyorum.

Anladim, Intel aliyoruz eskiden beri. Neden boyle oldu? Neden Intel'im artik alinmiyor diyorsunuz. Acaba Intel alarak hata mi ettim diyorsunuz. Kafanizda bin bir turlu sorun var. Hepsini cevaplayacagim.
  • Herkes AMD'ye çöküyor cunku daha ucuza daha iyi perfirmans veriyor. Yani atiyorum Mercedes 10.000 TL, Opel 15.000 TL, Mercedes daha iyi ve ucuz. Neden Opel alasin ki? (Ornek olarak verildi takilmayin buna fazla.)
  • Ayrica Intel'in karsilik vermedigini nereden biliyorsunuz? En basta fiyat kirdi, onu da gectim Ryzen'e rakip olabilmek icin yeni islemciler getirecek yakinda. I5 7640K miydi, tam hatirlayamadim.
  • Ayrica biz Ryzen cikmaya yakin herkese dedik bekleyin diye. Cogu beklemedi ve pismanlar. "Amedeyi gorduk gene aynisi olacak." diyorlardi ama kendileri de gordu ki hakli ciktik.
  • Ha ama Intel alan ölmeli mi? Hayir, i5'ler hala cok guclu. Kafaniz kalmasin yani. Biz sadece AMD'nin biraz daha dusuk fiyata biraz daha fazla performans verecegibi biliyorduk, bu ekran kartlarindan belliydi. RX 480 VS GTX 1060 gibi. 1060 alan pisman mi? Kesinlikle hayir ancak RX 480 alsaydi biraz daha ucuza biraz daha performans alacakti, hepsi bu. Yani i5 aldim hata mi ettim demeyin.

Siz sadece oturun ve i5'li canavarinizin tadini cikarin hocam :).

Yorumun için sağol hocam. Biraz daha aydınlattın beni bu konuda. Peki size bir sorum olacak? Sistem topluyorum. Elimde şuanda MSI RX480 8G GAMİNG X ve MSI H270 GAMİNG M3 var. Anakartım biliyorsunuz ki Intel destekli. Ve ben bu anakartı satıp, Ryzen destekli bir anakart alsam. Ve Ryzen alsam. Nasıl olur mantıklı bir seçim olabilir mi? Hiç kullanmadım bu arada anakartı. 2 hafta oldu alalı. Sıfır ürün. Sizce alırlar mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı