Anladim, Intel aliyoruz eskiden beri. Neden boyle oldu? Neden Intel'im artik alinmiyor diyorsunuz. Acaba Intel alarak hata mi ettim diyorsunuz. Kafanizda bin bir turlu sorun var. Hepsini cevaplayacagim.
- Herkes AMD'ye çöküyor cunku daha ucuza daha iyi perfirmans veriyor. Yani atiyorum Mercedes 10.000 TL, Opel 15.000 TL, Mercedes daha iyi ve ucuz. Neden Opel alasin ki? (Ornek olarak verildi takilmayin buna fazla.)
- Ayrica Intel'in karsilik vermedigini nereden biliyorsunuz? En basta fiyat kirdi, onu da gectim Ryzen'e rakip olabilmek icin yeni islemciler getirecek yakinda. I5 7640K miydi, tam hatirlayamadim.
- Ayrica biz Ryzen cikmaya yakin herkese dedik bekleyin diye. Cogu beklemedi ve pismanlar. "Amedeyi gorduk gene aynisi olacak." diyorlardi ama kendileri de gordu ki hakli ciktik.
- Ha ama Intel alan ölmeli mi? Hayir, i5'ler hala cok guclu. Kafaniz kalmasin yani. Biz sadece AMD'nin biraz daha dusuk fiyata biraz daha fazla performans verecegibi biliyorduk, bu ekran kartlarindan belliydi. RX 480 VS GTX 1060 gibi. 1060 alan pisman mi? Kesinlikle hayir ancak RX 480 alsaydi biraz daha ucuza biraz daha performans alacakti, hepsi bu. Yani i5 aldim hata mi ettim demeyin.
Siz sadece oturun ve i5'li canavarinizin tadini cikarin hocam

.