Intel i7 10700K vs Ryzen 7 3800X

Yaklaşık 2 hafta sonra bilgisayar toplayacağım. Oyun odaklı bir sistem olacak. İşlemci için 3000 TL ile 4000 TL arası bir bütçem var. Bilgisayarın sessiz çalışmasını ve hızlı olmasını istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Z490 serisi bir anakart ve güçlü bir sıvı soğutma alabilecek bütçen varsa 10700K tercih edebilirsiniz. Biraz daha güçlü bir işlemci.

İşlemciyi daha uygun fiyata alayım, biraz daha uygun fiyatlı bir anakart ile kullanayım ve sıvı soğutmaya para harcamadan kutudan çıkan stok soğutucuyu kullanayım dersen R7 3800X çok daha mantıklı oluyor.

10700K almak için ekran kartından falan kısacaksanız hiç zorlamadan 3800X alın. Yok bütçem var ve hiçbir parçadan kısmadan 10700K alabiliyorum dersen 10700K alabilirsiniz.

Son düzenleme:
3800X yerine 3600XT alsan Single Core'da daha iyi.

1-2 FPS için 1000TL fazla vermeyin. Ayrıca Intel'in stok soğutucusu piyasadaki en kötü soğutucudur. Ryzen 7 3800X'in için gayet yeterli kule tipi RGB soğutucu çıkıyor ama yine de siz bilirsiniz.
10700K stok soğutucu ile gelmiyor zaten.

Aman Allah'ım daha fazla paraya daha düşük performansı kalite zanneden arkadaşlar geldi. Ne yaparım bilmiyorum çok korkuyorum :D. Allah aşkına ilk önce soğutucularınızı değiştirin.

Adam özellikle oyun odaklı demiş ve bütçeden yana da belli ki pek bir sıkıntısı yok, üst düzey Z490 bir anakart + 10700K bir işlemci bu noktada 3800X'e göre tercih edilmesi daha mantıklı bir seçenek, burada marka eleştirme konusu açılmadı, yorumlarınızı gereken yere belirtin bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı