Intel i7 6700K GTX 980 Ti 2-SLI Oyun Performansı

Merhabalar. Ekteki oyunlar 1920x1080 olarak değil, monitörün doğal çözünürlüğü olan 2560x1440 çözünürlükte ve olabilecek en yüksek ayarlarda test edilmiştir. Eğer ki 2560x1440 yerine 1920x1080 olarak test edilseydi 20 veya 30 FPS daha da artış olmaktadır.
Test edilen oyunlar şunlar;
GTA 5
Battlefield Hardline
Star Wars Battlefront (2016)
Far Cry 4
Need For Speed (2016)

Skylake ve 2 tane de GTX 980 Ti ile elde edilen performansı ben çok beğeniyorum, siz de bir inceleyin. :) Siz de kendiniz araştırıp görebilirsiniz ki bu sisteme 5960X almak tamamen gereksiz, oyunlarda elde edilen FPS değerleri bakımından.

Benim bir arkadaşımda da bu sistemin neredeyse aynısı var, işlemci olarak da 5960X kullanıyor. Ben zaten Skylake sistem almadan önce onun aldığı performansı da gördüm ve sonra gittim zaten Skylake sistem aldım. İki sene önce çıkan bir işlemciye (5960X'e yani) para bile vermem. Fakat 5960X'in yeni versiyonu geldiğinde kendi anakartımı ve işlemcimi başka bilgisayarda kullanıp, yeni çıkacak olan yeni ve güncel versiyonunu hemen alacağım. :)
Ayrıca şöyle de bir şey var; yeni çıkan GTX 1080 ile bendeki ekran kartları arasında %30 performans farkı olursa, 2 tane de yeni çıkan GTX 1080'den alacağım, sorun değil. :)

Test Sistemim;
  • Intel i7 6700K
  • 2 tane MSI GTX 980 Ti
  • Asus PG279Q (2560x1440, G-SYNC, 165 Hz, IPS Ekran)
  • Windows 10 (64 Bit)
IMG_9275.JPG

IMG_9283.JPG

IMG_9281.JPG

IMG_9288.JPG

IMG_9285.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
@can34 İyi akşamlar. Sakıncası yoksa ve yanlış anlamazsanız size birkaç soru sormak istiyorum, cevaplarsanız gerçekten sevinirim. Bunu Sosyoloji ve Psikoloji bilimiyle gerçekten ilgilenen birisi olarak sormak istiyorum (Tekrar söylüyorum lütfen yanlış anlamayın.) çünkü birkaç çıkarımda bulunmak istiyorum.

1- İsminiz nedir?
2- Yaşınız kaç?
3- Nerelisiniz ve nerede yaşıyorsunuz?
4- Mesleğiniz nedir?
5- Hangi üniversitenin hangi bölümünü ve hangi liseyi bitirdiniz?
6- Hayatta yapmaktan en çok hoşlandığınız şey ve en büyük hayaliniz nedir?
7- En sevdiğiniz müzik türü ve bilim dalı nedir?
8- En sevdiğiniz hayvan hangisi?
9- Tek kardeş misiniz?
10- Başka bir ülkede yaşamak isteseydiniz bu hangi ülke olurdu?

Konuyla alakası gerçekten yok, bunun için de özür diliyorum ama sizi forumda takip eden birisi olarak bu soruların cevabını gerçekten merak ettim bu konuda beni aydınlatırsanız, oyun testlerini paylaşmaktan daha çok yardımcı olmuş olursunuz.

İyi sosyaller...
Konuyla ilgisi olmayan şeyleri özelden filan mesaj atabilirsin insanlara,
İsim : Can
Doğum yeri : Kadıköy / İstanbul.
Meslek : Hizmet sektörü.
Üniversite : Marmara Üniversitesi, Lise; eskiden her yer şu anki gibi anadolu lisesi değil iken Anadolu lisesinde okumuştum. (Yani eskiden Anadolu lisesinde olmak biraz avantajdı, şimdi her yer anadolu lisesi zaten. :) )
Müzik : R&B / Jazz / özellikle de Chill out ve Lounge tarzını çok severim.
Hayvanlarla pek ilgim yok.
2 kardeşiz.
Amerika veya Kanada.

Kardeşim de Psikoloji bölümünden mezun oldu ve şu an da Antropolji bölümünde son sınıf olarak okuyor, o yüzden cevap verdim yoksa vermezdim. (Konuyla ilgisi olmadığı için.)

Ben bazen bu ayırımı yapamıyorum işte sonra başıma patlıyor en iyisini yapmışsın sen

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
:) Aynen öyle kardeşim.

İncelemeleri sabırsızlıkla bekliyorum henüz işleriniz bitmedi sanırım.. Yaşasın SLI 980 Ti :D
''Yeni'' eve taşınacağım için bütün ev eşyalarını da sıfırdan ''yeni'' alayım dedim ama o kadar çok masraf oldu ki anlatamam. :) Masraftan da öte o kadar yorucu bir şey ki..(Keşke Sims'teki gibi kolay olsa hemen seç kur. :D)
Şaka bir yana, şu an mutfak dolaplarını ayarlıyoruz, ev bembeyaz olacak ''Apple Store'' gibi bir konsept. (Beyaz eşyalar açısından.) :) :) Her şey tamamlandığında zaten yeni bir konu başlığında daha da değişik şeyleri inceleyip, yüklemeler yapacağım.
''Şu an sistem toplayacak isen'' sana önerim ucuz ama fiyatına göre verdiği performans çok güzel olan GTX 1070'i incelemen Youtube'den.
Yani ''980 Ti 2-SLI'' çok da kafana takma, çünkü GTX 1070 hem çok çok daha ucuz hem de performansı da oldukça güzel. Tabi ki 750 TL daha fazla verip GTX 1070 yerine GTX 1080 alman daha da iyi olur.
Ayrıca Nvidia bile artık 3-SLI veya 4-SLI desteği vermiyor yeni modellerde, yani en fazla 2-SLI yapabileceksin, o yüzden aldığın ekran kartını ''en iyi model'' olarak almanda fayda var, o yüzden GTX 1080 almalısın. (Referans model alma da ama. :D)

Merhabalar, benim çok sevdiğim bir Youtube kanalından size de izlemenizi önereceğim bir video.
''980 SLI'' vs ''980 Ti SLI'' vs ''1080'' videosu. (GTX 1080 SLI olsa tabi ki en iyisi, fakat tek GTX 1080 ile de böyle.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

''Yeni'' eve taşınacağım için bütün ev eşyalarını da sıfırdan ''yeni'' alayım dedim ama o kadar çok masraf oldu ki anlatamam. :) Masraftan da öte o kadar yorucu bir şey ki..(Keşke Sims'teki gibi kolay olsa hemen seç kur. :D)
Şaka bir yana, şu an mutfak dolaplarını ayarlıyoruz, ev bembeyaz olacak ''Apple Store'' gibi bir konsept. (Beyaz eşyalar açısından.) :) :) Her şey tamamlandığında zaten yeni bir konu başlığında daha da değişik şeyleri inceleyip, yüklemeler yapacağım.
''Şu an sistem toplayacak isen'' sana önerim ucuz ama fiyatına göre verdiği performans çok güzel olan GTX 1070'i incelemen Youtube'den.
Yani ''980 Ti 2-SLI'' çok da kafana takma, çünkü GTX 1070 hem çok çok daha ucuz hem de performansı da oldukça güzel. Tabi ki 750 TL daha fazla verip GTX 1070 yerine GTX 1080 alman daha da iyi olur.
Ayrıca Nvidia bile artık 3-SLI veya 4-SLI desteği vermiyor yeni modellerde, yani en fazla 2-SLI yapabileceksin, o yüzden aldığın ekran kartını ''en iyi model'' olarak almanda fayda var, o yüzden GTX 1080 almalısın. (Referans model alma da ama. :D)

Merhabalar, benim çok sevdiğim bir Youtube kanalından size de izlemenizi önereceğim bir video.
''980 SLI'' vs ''980 Ti SLI'' vs ''1080'' videosu. (GTX 1080 SLI olsa tabi ki en iyisi, fakat tek GTX 1080 ile de böyle.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selamlar,
Bu kanalı ve bu tarz paylaşım yapan kanalları sıklıkla ben zaten takip ediyorum. Kaç kere tekrar tekrar izlediğimin haddi hesabı yok, araştırmacı sayılırım az çok :p
1070 almak gibi bir düşüncem yok, sizin gibi rahatıma düşkünüm o kartı alsam keşke 1080 alsaydım diye canımı sıkmak istemem. Yani elbet arada çok fark var sizin sisteminizle benim alacağım sistemin, ama tabii ki ısrar etmiyorum paylaşırsanız izlerim sakıncası yok. :) 1080 SLI yapmayı düşünmüyorum, güncel oyunları akşam 1-2 saat oynasam bir kaç yıl iş stresimi atmam için yeterli bir sebep. Yani tek bir 1080 benim işimi görüyor hemen hemen.. Teşekkürler, saygılarımla. :)

Selamlar,
Bu kanalı ve bu tarz paylaşım yapan kanalları sıklıkla ben zaten takip ediyorum. Kaç kere tekrar tekrar izlediğimin haddi hesabı yok, araştırmacı sayılırım az çok :p
1070 almak gibi bir düşüncem yok, sizin gibi rahatıma düşkünüm o kartı alsam keşke 1080 alsaydım diye canımı sıkmak istemem. Yani elbet arada çok fark var sizin sisteminizle benim alacağım sistemin, ama tabii ki ısrar etmiyorum paylaşırsanız izlerim sakıncası yok. :) 1080 SLI yapmayı düşünmüyorum, güncel oyunları akşam 1-2 saat oynasam bir kaç yıl iş stresimi atmam için yeterli bir sebep. Yani tek bir 1080 benim işimi görüyor hemen hemen.. Teşekkürler, saygılarımla. :)
Aynen kardeşim, GTX 1080 al bence de, almışken piyasadaki en iyi kartı almak lazım. Güzel güzel oynarsın. :)

''1 tane GTX 980 Ti'' performansı bu oyunlarda bu şekildedir. (2560x1440P çözünürlükte.)
GTA Vice City (istek üzerine. :D) & 800 FPS ? :D :D
Rainbow Six Siege
Far Cry Primal
MotoGP 15
Bioshock Infinite
Plants vs Zombies Garden Warfare 2
Grid 2

(Oyunlar ''tek ekran kartıyla'', ''2560x1440P'de'' ve ''olabilecek en yüsek ayarlardadır.''
''Sadece'' Rainbow Six Siege oyununda, yine bütün ayarlar ultra şeklinde fakat ''anti aliasing'' ayarı, giriş seviyesinde ayarlı. Buyrun. :)
IMG_9680.JPG
IMG_9687.JPG
IMG_9691.JPG
IMG_9692.JPG
IMG_9694.JPG
IMG_9696.JPG
IMG_9698.JPG

Aslında GTA Vice City performansını merak ediyorum. Bir test yapabilir misiniz?
GTA Vice City yüklemesi hazır. :D

Far cry primal testi yapabilirmisiniz rica etsem.
Far Cry Primal ''tek ekran kartı olarak'' yüklemesi hazır.

"Tom Clancy's Rainbow Six Siege" tek ve çift ekran kartı ile hangi çözünürlükte test ettiğinizi de söylerseniz sevinirim.
2560x1440P Rainbow Six Siege ve ''tek ekran kartı olarak'' yüklemesi hazır kardeşim.

Hayali sistemi toplayan ilk kişisinin herhalde. :D

Bu sistem için başlık açsaydın, o SSD parasına sistem toplanır diye linç ederdik. :D

Aynen kardeşim, GTX 1080 al bence de, almışken piyasadaki en iyi kartı almak lazım. Güzel güzel oynarsın. :)

''1 tane GTX 980 Ti'' performansı bu oyunlarda bu şekildedir. (2560x1440P çözünürlükte.)
GTA Vice City (istek üzerine. :D) & 800 FPS ? :D :D
Rainbow Six Siege
Far Cry Primal
MotoGP 15
Bioshock Infinite
Plants vs Zombies Garden Warfare 2
Grid 2

(Oyunlar ''tek ekran kartıyla'', ''2560x1440P'de'' ve ''olabilecek en yüsek ayarlardadır.''
''Sadece'' Rainbow Six Siege oyununda, yine bütün ayarlar ultra şeklinde fakat ''anti aliasing'' ayarı, giriş seviyesinde ayarlı. Buyrun. :)Eki Görüntüle 166807 Eki Görüntüle 166808 Eki Görüntüle 166809 Eki Görüntüle 166810 Eki Görüntüle 166811 Eki Görüntüle 166812 Eki Görüntüle 166813

GTA Vice City yüklemesi hazır. :D

Far Cry Primal ''tek ekran kartı olarak'' yüklemesi hazır.

2560x1440P Rainbow Six Siege ve ''tek ekran kartı olarak'' yüklemesi hazır kardeşim.
Teşekkürler hocam. Aklıma takıldı da GTA VİCE CİTY "SLI" destekliyor mu? 1200FPS falan oynamak istiyorum :D

Hayali sistemi toplayan ilk kişisinin herhalde. :D

Bu sistem için başlık açsaydın, o SSD parasına sistem toplanır diye linç ederdik. :D
Siz büyük olayı kaçırdınız hocam :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı