Intel i7 6700K GTX 980 Ti 2-SLI Oyun Performansı

Merhabalar. Ekteki oyunlar 1920x1080 olarak değil, monitörün doğal çözünürlüğü olan 2560x1440 çözünürlükte ve olabilecek en yüksek ayarlarda test edilmiştir. Eğer ki 2560x1440 yerine 1920x1080 olarak test edilseydi 20 veya 30 FPS daha da artış olmaktadır.
Test edilen oyunlar şunlar;
GTA 5
Battlefield Hardline
Star Wars Battlefront (2016)
Far Cry 4
Need For Speed (2016)

Skylake ve 2 tane de GTX 980 Ti ile elde edilen performansı ben çok beğeniyorum, siz de bir inceleyin. :) Siz de kendiniz araştırıp görebilirsiniz ki bu sisteme 5960X almak tamamen gereksiz, oyunlarda elde edilen FPS değerleri bakımından.

Benim bir arkadaşımda da bu sistemin neredeyse aynısı var, işlemci olarak da 5960X kullanıyor. Ben zaten Skylake sistem almadan önce onun aldığı performansı da gördüm ve sonra gittim zaten Skylake sistem aldım. İki sene önce çıkan bir işlemciye (5960X'e yani) para bile vermem. Fakat 5960X'in yeni versiyonu geldiğinde kendi anakartımı ve işlemcimi başka bilgisayarda kullanıp, yeni çıkacak olan yeni ve güncel versiyonunu hemen alacağım. :)
Ayrıca şöyle de bir şey var; yeni çıkan GTX 1080 ile bendeki ekran kartları arasında %30 performans farkı olursa, 2 tane de yeni çıkan GTX 1080'den alacağım, sorun değil. :)

Test Sistemim;
  • Intel i7 6700K
  • 2 tane MSI GTX 980 Ti
  • Asus PG279Q (2560x1440, G-SYNC, 165 Hz, IPS Ekran)
  • Windows 10 (64 Bit)
IMG_9275.JPG

IMG_9283.JPG

IMG_9281.JPG

IMG_9288.JPG

IMG_9285.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
SLI desteği yoktur heralde 2002 yapımı GTA Vice City'nin. :D :D
Çözürlüğü 1440P değil de 1080P olarak ayarlarsan 1.000 FPS civarı alırsın. :D

Hayali sistemi toplayan ilk kişisinin herhalde. :D

Bu sistem için başlık açsaydın, o SSD parasına sistem toplanır diye linç ederdik. :D
:D :D Aynen kardeşim, bu bilgisayarın bütçesi çok yüksek ama gerçekten tatmin ediciliği de aynı oranda benim için, hem görsel olarak bilgisayarın içindeki tüm bileşen markalarının uyumu açısından, hem de verdiği performans olarak.
Bu bilgisayardaki sadece ''monitör'' ve ''2 TB'lık SSD'' almayıp da gidip (o paraya 6.000 TL'lik) GTX 1070'li sistem toplarsın.
Fakat ben olaya öyle bakmıyorum, almışken ''o an'' piyasadaki bütün bileşenleri en iyi ve uyumlu almak gerek bence. Zaten sürekli yeni model çıkıyor, ben de zaten yeni modelin istediğim versiyonu geldiğinde alıyorum. Teknoloji hem çok güzel hem de çok masraflı bir şey, ama hobi denilen şey böyle bir şey işte. :) :)

SLI desteği yoktur heralde 2002 yapımı GTA Vice City'nin. :D :D
Çözürlüğü 1440P değil de 1080P olarak ayarlarsan 1.000 FPS civarı alırsın. :D

:D :D Aynen kardeşim, bu bilgisayarın bütçesi çok yüksek ama gerçekten tatmin ediciliği de aynı oranda benim için, hem görsel olarak bilgisayarın içindeki tüm bileşen markalarının uyumu açısından, hem de verdiği performans olarak.
Bu bilgisayardaki sadece ''monitör'' ve ''2 TB'lık SSD'' almayıp da gidip (o paraya 6.000 TL'lik) GTX 1070'li sistem toplarsın.
Fakat ben olaya öyle bakmıyorum, almışken ''o an'' piyasadaki bütün bileşenleri en iyi ve uyumlu almak gerek bence. Zaten sürekli yeni model çıkıyor, ben de zaten yeni modelin istediğim versiyonu geldiğinde alıyorum. Teknoloji hem çok güzel hem de çok masraflı bir şey, ama hobi denilen şey böyle bir şey işte. :) :)
Mesela benim film saklama/depolama gibi bir hobim var. Dijital arşiv olarak tutuyorum. Fakat bu bütçeye sahip olup böyle bir hobi edinmek için doğru kişi değilim. Affınıza sığınarak soruyorum. Gerçekten değiyor mu bu bütçede o bilgisayar? Sonuç olarak temelinde i7 6700K ve 980Ti var. 10 BİN TL ile de efsane bir sistem olurdu.

Ayrıca GTA VİCE CİTY'de 1000FPS alıp napıcam hocam :D 60FPS'ten sonrası gereksiz. Altında istersen BUGATTİ olsun. Türkiyedeki en uzun ve en iyi yolda yapacağın hız belli.

Mesela benim film saklama/depolama gibi bir hobim var. Dijital arşiv olarak tutuyorum. Fakat bu bütçeye sahip olup böyle bir hobi edinmek için doğru kişi değilim. Affınıza sığınarak soruyorum. Gerçekten değiyor mu bu bütçede o bilgisayar? Sonuç olarak temelinde i7 6700K ve 980Ti var. 10 BİN TL ile de efsane bir sistem olurdu.

Ayrıca GTA VİCE CİTY'de 1000FPS alıp napıcam hocam :D 60FPS'ten sonrası gereksiz. Altında istersen BUGATTİ olsun. Türkiyedeki en uzun ve en iyi yolda yapacağın hız belli.
Şöyle söyleyeyim sana kardeşim; ben özellikle aldığım bütün bileşenleri, ''satın aldığım günlerde'' piyasada olan ''en son çıkan ve en güncel'' bileşenler olarak seçtim ve öyle aldım. Gidip 2 sene önce çıkan 5960X de alabilirdim veya diğer bileşenlerde de ''eski eski'' şeyler alabilirdim, fakat ben almışken en son çıkan ve en yenisini almak istedim. Zaten sen de haberlerden görmüşsündür; Nvidia bile artık 2-SLI'dan fazlasına destek vermeyecek, ''yani 3-SLI veya 4-SLI yapsaydım eğer'', işte o zaman çok gereksiz bir sistem olurdu, fakat ben Nvidia'nın da tamamen desteklediği 2-SLI olarak yaptım ve zaten şu an kullandığım ekran kartlarının aynı serisinin yani; MSI ''Lightning OC Edition'' GTX 1080 piyasaya çıktığında satın alacağım 2 tane ve, işlemci içinde 6950X gelecek ilerleyen günlerde ve onu da alacağım. Şu an ki işlemci/ekran kartlarını da diğer masaüstümde kullanacağım ve işte o zaman çok güzel kıyaslamalar olacak, kendim bizzat GTX 1080 ve GTX 980 Ti veya SLI olarak kıyaslayıp inceleyeceğim. Forumda da yükleyeceğim kıyaslamaları zaten.

Ayrıca şöyle de bir şey söyleyeyim sana; 60 FPS'den sonrası gereksiz değil özellikle en son çıkan Division, Far Cry Primal, Hitman 2016 gibi yeni nesil oyunlarda 100 FPS civarı almak o kadar güzel bir akıcılık deneyimi oluşturuyor ki, kendin görmeden yorum yapmamalısın. Mesela bendeki monitör G-SYNC ve 165Hz , IPS , 1440P monitör, hem G-SYNC'in faydası oluyor, hem 165Hz olması (ekran kartlarının da o kadar yüksek FPS verebilmesi sayesinde tabi.) sana ekstradan akıcılık sağlıyor, oyunları oynarken o kadar çok aşırı akıcı ve prüzsüz ki, çok güzel bir şey. Yani o klasik ''60 FPS üstü çok da önemli değil'' cümlesi tamamen 165Hz monitörde 150FPS+ değerlerde oyun oynamamış insanların söylemidir. Kendin deneyip görmen lazım, sana tavsiyem bu. :)

Bu konuda 1. sayfada ''SLI'' olarak oyun incelemeleri,
5. sayfada da ''tek ekran kartı'' olarak incelemeleri inceleyebilirsiniz.
İyi forumlar. :)

O zaman komple sistemi taşıyacaksın. Anakart, işlemci, ekran kartı x2 yine 10 bin lira tutar sana :D
Anakart, işlemci ve 2 tane GTX 980 Ti diğer bilgisayarda kullanılacak, yerine 6950X ve 2 tane MSI ''Lightning OC Edition'' GTX 1080 gelecek kısacası. :)
İşte o zaman çok güzel kıyaslamalar olacak. Zaten şu an yeni eve taşınma sürecindeyim iç dekorasyon ile filan uğraşıyorum iş çıkışlarında. Çok çılgın bir ortam olacak evin içinde. :D

O zaman komple sistemi taşıyacaksın. Anakart, işlemci, ekran kartı x2 yine 10 bin lira tutar sana :D

Belleği unutma :D 6950X X99 belleksiz çalışmıyor ya. Daha kasası var PSU'su var sabit diski soğutucusu var. Var oğlu var yani. Bence masraf daha fazla tutar. :D

Belleği unutma :D 6950X X99 belleksiz çalışmıyor ya. :D
Bellekler hazırda var kardeşim. Zaten; işlemci(6950X) ve ekran kartları(2-SLI GTX 1080) fiyatının yanında belleğin bir önemi de yok maddi açıdan. :)

Belleği unutma :D 6950X X99 belleksiz çalışmıyor ya. Daha kasası var PSU'su var sabit diski soğutucusu var. Var oğlu var yani. Bence masraf daha fazla tutar. :D
Paranın önemi yok, harcamadıktan sonra para kazanmanın anlamı var mı ? :)

Bende şu an Corsair'in ''kapalı kutu'' tek modül 16GB'lık olarak, 2 kutu var. Yani 1. kutuda (2 x 16GB), 2. kutuda da (2x 16GB) olmak üzere toplamda 64GB DDR4 3200Mhz bellek. Onları kullanacağım.
Zaten ben hiçbir zaman kendi bilgisayarıma ''MSI, Corsair, Asus ve Razer'' haricinde bir marka satın almam.
Kişisel tercih meselesi. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı